Domein Provider Gids: Dreamhost

Let op: Je moet zowel het A en het CNAME record instellen om te zorgen dat je domein juist aan je Pattern site gekoppeld wordt.

Eerst pas je je A record informatie aan voor je rootdomein.

1. Ga je naar https://panel.dreamhost.com/, en meld je je aan.
  2. In het Toolbox panel, klik je op Manage Domains (domeinen beheren).
  3. Onder All hosted domains on this account (alle domeins van dit account), zoek je het domein dat je wilt koppelen en klik je op de DNS link die daar direct onder staat.
  4. Zoek de sectie Add a custom DNS record to [your domain name] (custom DNS record aan {jouw domeinnaam] toevoegen) op.
  5. Laat het veld Name (naam) leeg.
  6. Selecteer in het Type dropdown menu A.
  7. In het veld Value (waarde), vul je: 130.211.40.170 in
  8. Klik op de knop Add Record Now! (Record nu toevoegen!).

Daarna pas je je CNAME records aan voor je subdomein.

1. In dezelfde Add a custom DNS record to [your domain name] (custom DNS record aan {jouw domeinnaam] toevoegen) sectie, vul je in het veld Name (naam), www in.
  2. Selecteer CNAME in het Type dropdown menu.
  3. In het veld Value (waarde) zet je JouwEtsyShopNaam.patternbyetsy.com
  4. Klik op de knop Add Record Now! (Record nu toevoegen!).
  5. Als je meerdere subdomeinen wilt, doe je bovenstaande voor elk van de gewenste domeinen.

Zodra je alle door jou gewenste records hebt opgezet, ga je naar de sectie Domeinen van je Pattern Dashboard. Daar vul je naast Own a domain? (bezit je een domein?) www.JouwDomein.com in.

Het koppelen van je domein kan tot 48 uur duren.

Als het je nog steeds niet lukt om je domein te koppelen, controleer je of er al bestaande A records of CNAME records zijn en verwijder je deze. Conflicterende records kunnen ervoor zorgen dat het koppelen van je domein mislukt.

Als je problemen blijft ondervinden met het koppelen van je domein, neem je contact op met het supportteam van Dreamhost en geef je hen de volgende info:

• Je wilt een A record instellen voor je rootdomein dat naar 130.211.40.170 verwijst.
  • Je wilt ook een CNAME record(s) (www.) voor je subdomein opzetten die naar je door Etsy gehoste domein verwijst, en dat is patternbyetsy.com

Let op: Geef nooit je Etsy gebruikersnaam of wachtwoord aan een derde partij.

Alleen jij bent geautoriseerd om de provider van je domein opdracht te geven om je domein aan je Pattern site te koppelen, en Etsy kan onder geen enkele omstandigheid direct contact met je provider hebben.

Let op: De vertalingen van de gebruikers interface termen die tussen haakjes vermeld staan zijn alleen een richtlijn en kunnen, als de provider een Nederlandstalige site heeft, afwijken.