Thema-opties

Pattern biedt verschillende thema's aan zodat je de opzet van je site kunt aanpassen. Sommige thema's laten content zien die is geïmporteerd uit je Etsy-shop, waaronder je shopafbeeldingen, je uitgelichte listings en shopsecties. Je kunt je thema op elk gewenst moment veranderen.

Een thema selecteren

Om een thema te selecteren, ga je naar de sectie Design van je website editor. Hier kun je een voorvertoning van de opzet van je website bekijken en deze aanpassen met de verschillende thema-opties.

Als je een thema kiest dat content laat zien die niet beschikbaar is in je Etsy shop, dan zie je een placeholder met de beschrijving van de content, en een link naar Etsy waar je deze content kunt toevoegen.

Als je het Pattern Dashboard voor de eerste keer opent, wordt er op basis van de bestaande content in je Etsy shop een thema voor je Pattern site aanbevolen. Je kunt jouw favoriete thema uitkiezen.

Als je een nieuw thema kiest, verschijnt er een live voorvertoning met jouw content. Voor een voorvertoning op volledig formaat van de desktop versie, klik je op de knop Preview rechtsonder in het scherm. Je kunt ook linksonder in het voorvertoningsscherm op de desktop/mobiele iconen klikken, om te zien hoe je Pattern site er op een desktop/laptop, of mobiele browser uit zal zien.

Om je wijzigingen door te voeren klik je op Publiceren.

Tijdens het doorlopen van de thema-opties kun je je eigen lettertype, kleuren, soort winkelwagen en shopicoonvoorkeuren kiezen in de website editor. In dit artikel worden de verschillende designmogelijkheden voor je site besproken.

Trellis

Perfect voor: Uitgelichte listings, shopsecties

Het Trellis thema stelt je uitgelichte listings centraal. Dit thema gebruikt automatisch dezelfde uitgelichte listings als in je Etsy shop, maar je kunt ze voor je site aanpassen. Klik op het potloodicoontje in de hoek van de uitgelichte listings om uitgelichte listings te reorganiseren, te verwijderen of toe te voegen aan je site.

Je kunt ook je coverfoto en shopicoon aanpassen met de in-line editor op de pagina. Klik op Publiceren om je aanpassingen door te voeren.

Onder je coverfoto en uitgelichte listings toont het Trellis-thema je shopsecties. Als een koper een shopsectie aanklikt, wordt er een nieuwe pagina geladen met alle producten uit die sectie. Om je shopsecties te beheren, ga je naar de Listings-sectie van Shopmanager.

Stripe

Perfect voor: shops met een beperkt aantal listings

Het Stripe thema toont je producten in een eenvoudige en strakke lay-out. Kopers doorlopen je producten als ze naar beneden scrollen. Alle items worden weergegeven op een pagina met een bloglay-out. Een koper kan ook gebruikmaken van je shopsecties aan de linkerzijde van de pagina om items in specifieke categorieën te bekijken. Gebruik de Listings-pagina in Shopmanager voor het aanpassen van shopsecties.

Chevron

Perfect voor: shopafbeeldingen, content shopverhaal

Het Chevron thema is ontwikkeld om het verhaal achter je merk centraal te stellen. De afbeelding van je Over de shop-sectie wordt prominent getoond. Heb je meedere afbeeldingen, dan worden deze weergegeven in een diavoorstelling. Je shop wordt weergegeven onder de shopafbeeldingen, met een link voor meer informatie. Je nieuwste producten worden hieronder getoond.

Bewerk je shopafbeelding en verhaal door in de website editor te klikken op het Pagina's-pictogram.

Swatch

Perfect voor: shops met collecties per shopsectie

Het Swatch thema geeft kopers de mogelijkheid je producten op categorie te doorzoeken. Je kunt voor dit thema ook een unieke coverfoto toevoegen.

Je producten worden op de homepage getoond, gerangschikt op shopsectie. Kopers kunnen een specifieke listing bekijken of kunnen klikken om een pagina te openen met alle producten binnen die categorie.

Mosaic

Perfect voor: verkopers die een groot aantal producten willen laten zien

Het Mosaic thema maakt een collage van je producten op de homepage. Dit thema is perfect voor verkopers met veel verschillende producten. De productnamen en -prijzen verschijnen pas op het scherm als een koper met de muis over een afbeelding beweegt. Als een koper op een product klikt, wordt er een nieuwe pagina geopend met alle listinginformatie en de mogelijkheid tot het toevoegen van het product aan de winkelwagen.

Je shopsecties worden boven je producten weergegeven en kopers kunnen op een sectie klikken om producten per categorie te bekijken.

Brick

Perfect voor: verkopers die een groot aantal producten willen laten zien

Brick lijkt op ons meest populaire thema, Mosaic, en laat je producten in een collage zien. Anders dan het Mosaic thema, staan hier de titels en prijzen onder de afbeelding. Het Brick thema heeft ook een geanimeerd categoriefilter menu en een zwevend winkelwagenicoon dat bij je bezoeker blijft terwijl ze shoppen.

Gingham

Perfect voor: verkopers die een groot aantal producten en hun branding willen laten zien

Net als het Mosaic thema maakt het Gingham thema een collage van je producten op de homepage. Het Gingham thema is een goede optie voor verkopers die een sterke branding willen laten zien. De door jou gekozen accentkleur wordt op de hele site gebruikt, en het shopicoon (als je deze voor Pattern in de stijlinstellingen hebt aangezet) staat groot in de header.

Als een bezoeker met de muis over een afbeelding van een product zweeft zien zij een subtiel inzoom-effect.

Chiffon

Perfect voor: verkopers die een landing page willen die hun merk introduceert

Het Chiffon thema highlight je merk, je verhaal en foto's. Hieronder valt ook de mogelijkheid voor het toevoegen van een nieuwe of bestaande coverfoto. De homepage gebruikt de foto van je eerste listing als achtergrond, en laat de naam van je site en de kop prominent zien. Dit thema heeft ook een duidelijke navigatie naar de rest van je site, en kopers kunnen in een kunstige collage je listings doorzoeken.

Net als op de homepage, gebruikt je "Over"-sectie je foto als achtergrond. Het maakt het verhaal van je shop ook zichtbaarder voor kopers.

Pearl

Perfect voor: verkopers die hun listingfoto's en coverfoto/banner op hun best willen laten zien

Het Pearl thema geeft je foto's een prominente plek, door middel van grotere afbeeldingen. Het zet ook de banner/coverfoto van je shop op de homepage.

Dit thema heeft ook een zwevend categoriemenu dat op de pagina blijft terwijl kopers je items bekijken, waardoor het makkelijker voor ze is om door de verschillende shopsecties te navigeren. Ook de iconen waarmee je op social media kunt delen blijven op de pagina staan zodat kopers je items makkelijk kunnen delen.

Zephyr

Perfect voor: verkopers die hun uitgelichte items prominenter willen weergeven op de homepage

Het Zephyr thema laat je uitgelichte items prominent zien in een diashow boven aan je homepage. Dit thema geeft je ook de mogelijkheid voor het toevoegen van de coverfoto van je shop. Zowel je voorkeuren voor je uitgelichte listings als je coverfoto kun je beheren door te klikken op het Pagina's-pictogram van je Pattern Dashboard.

We laten al je producten zien een een collage-layout met verschillende foto's van verschillende afmetingen. Door over de listing te bewegen, kunnen shoppers de prijs en titel van een item zien. Bovendien worden onder aan iedere listingpagina gerelateerde items uit je eigen shop getoond.