Je belastinggegevens wijzigen

Als je Etsy Payments aanbiedt, kun je de bij je shop geregistreerde belasting ID wijzigen op de pagina Belasting- en juridische informatie:

1. Op Etsy.com ga je naar Shopmanager en vervolgens naar Financiën.
  2. Ga naar Juridische en belastinggegevens.
  3. Selecteer aanpassen om je naam, adres of ID voor de belasting te wijzigen.
  4. Vul de juiste gegevens in.
  5. Selecteer Opslaan.

Als je jouw bankgegevens wijzigt, moet de naam van je bankrekening overeenkomen met de informatie op je pagina Belasting- en juridische informatie.

De eisen van de Federal IRS voor de ontvangst van een 1099-K-formulier veranderen in 2022. Je komt dan in aanmerking bij USD 600 aan verkopen. Als je verwacht in 2022 in aanmerking te komen werk je zo snel mogelijk jouw belastinggegevens bij

Ga naar een sectie:

Wat is er aan de hand als ik "We controleren momenteel je belastinggegevens" zie staan?

Wanneer je jouw belastinggegevens bewerkt, kun je de volgende foutmelding zien: "We controleren momenteel je belastinggegevens". Als je deze foutmelding ziet, is waarschijnlijk de database van IRS tijdelijk uitgevallen. Het kan een paar uur duren voor de IRS de zaak heeft opgelost. Probeer jouw belastinggegevens over een paar uur of de volgende dag bij te werken.

Welke soort belasting-ID kan ik gebruiken?

Voor de meeste landen kun je één belasting-ID invullen. Dit is over het algemeen je btw-nummer of, voor Amerikaanse verkopers, je federale Employer Identification Number (EIN), federale Social Security Number (SSN), of Individual Taxpayer Identification Number (ITIN).

Canadese verkopers kunnen hun relevante GST/HST-, QST-, PST- en RST-nummers invullen in de sectie Canadese belasting-ID's.

Belastingplichtigen met Amerikaans burgerschap die niet in de VS wonen, Franse verkopers met SIREN/T-nummers, of niet-Canadese verkopers met Canadese belasting-ID's kunnen om deze informatie op te geven secundaire belastinggegevens invullen.

Ik ben een verkoper met Canadese Belasting-ID’s

Vanaf 1 juli 2022, is Etsy mogelijk verplicht om Canadese sales tax te innen - inclusief GST/ HST, QST, en PST op items besteld door shoppers in Canada. Om er voor te zorgen dat kopers de correcte belastinggegevens in jouw shop zien, gaat onze sales tax tool op 1 juli met pensioen.

Als jij een Canadese verkoper bent, kun je jouw belasting-nummers invullen op jouw pagina met Juridische en Belastinggegevens, onder de sectie Canadese Belasting-ID's. Andere verkopers kunnen hun Canadese Belasting-ID's in de sectie Additionele identificatie belastingbetaler invullen

Als je jouw GST/HST of QST belasting-ID's niet aan je account toevoegt, zal Etsy deze belastingen bij je Canadese kopers innen en afdragen aan de Canadese overheid. Etsy zal PST innen bij jouw kopers in Manitoba, Saskatchewan en British Columbia ongeacht of je in deze provincies geregistreerd bent of niet.

Ik ben een verkoper met Franse belastinggegevens

Als je zowel een Frans btw-nummer als een SIREN/T-nummer hebt, is je Franse btw-nummer je primaire belasting-ID. Heb je geen btw-nummer, dan vul je jouw SIREN/SIRET-nummer in het secundaire belastingveld in.

Ik ben een verkoper met een Mexicaans CURP-nummer

Als je zowel een Mexicaans btw-nummer als een CURP-nummer hebt, is je Mexicaanse btw-nummer je primaire belasting ID. Heb je geen btw-nummer, dan vul je jouw CURP-nummer in het secundaire belastingveld in.

Ik ben een verkoper van buiten de VS met Amerikaanse belastinggegevens

Als je Amerikaans staatsburger bent en buiten de VS woont, kun je je Social Security Number (SSN), of Individual Taxpayer Identification Number (ITIN) als secundaire belastinginformatie invullen.

Welke belasting-ID's zijn nodig voor mijn 1099-K-formulier?

Voor 1099-K worden uitsluitend de volgende Amerikaanse belasting-ID's geaccepteerd:

• Een federale EIN, Employer Identification Number;
  • Een federaal Social Security Number (SSN), of
  • Een Individual Taxpayer Identification Number (ITIN).

Ik ben een onderneming in de VS

Als je je juridisch hebt geregistreerd als onderneming (waarbij we ervan uitgaan dat je geen eenmanszaak bent) en gebruikmaakt van een Employer Identification Number (EIN), moet je de naam van je onderneming invullen bij Wettelijk geldige naam en adres op de pagina Belasting- en juridische informatie

Ik ben geregistreerd als bedrijf (entiteit) en dien mijn belastingen in als bedrijf

Indien je bij de IRS als bedrijf (entiteit) geregistreerd bent en je belastingen als bedrijf indient:

• Gebruik de bedrijfsnaam en EIN die bij de IRS zijn geregistreerd.
  • Raadpleeg de brief van de IRS nadat je jouw EIN hebt geregistreerd. Deze informatie bevat de correcte belastingnaam en EIN. We zullen dit gebruiken om te vergelijken met de IRS database.

Ik ben geregistreerd als bedrijf (entiteit) en dien mijn belastingen in als individu

Als je bij de IRS geregistreerd staat als een bedrijf (entiteit) met een EIN, maar jouw belastingen als individu indient, kun je worden gedefinieerd als een niet-gereguleerde entiteit. Meer informatie over niet-gereguleerde entiteiten.

• Raadpleeg de brief van de IRS nadat je jouw EIN hebt geregistreerd. Als er "sole mbr" (eenmanszaak) staat kan het zijn dat je een niet-gereguleerde entiteit bent.
  • Neem contact op met een plaatselijke belastingdeskundige om na te gaan of deze belastingsituatie op jou van toepassing is.
  • Neem contact op met Etsy Support voor hulp als je vaststelt dat je bent aangemerkt als een niet-gereguleerde entiteit.

Ik ben een Amerikaanse eenmanszaak

Als je als eenmanszaak een Social Security Number (SSN) of een EIN gebruikt, moet je misschien je wettelijke persoonsnaam gebruiken. Als je een SSN gebruikt, is dat de naam die op je Social Security Card staat.

Wanneer zou ik met een belastingspecialist moeten gaan praten?

Als je niet zeker weet of je de juiste belastinggegevens gebruikt, raden we je aan op contact met een belastingspecialist op te nemen. Etsy kan verkopers niet voorzien van belastingadvies.

Ik heb onjuiste belastinggegevens ingevuld

Als je Amerikaanse belastinggegevens invult, controleren we of de informatie overeenkomt met de informatie in de IRS-database.

Als de informatie die je hebt ingevoerd niet overeenkomt met de gegevens in de IRS-database, moet je deze opnieuw bijwerken met jouw correcte belastinggegevens. Je kunt jouw belastinggegevens tot 5 keer per 24 uur proberen toe te voegen. Als je dit aantal pogingen overschrijdt, probeer je het na 24 uur opnieuw. We laten het je weten als ze nog steeds niet met de IRS-database overeenkomen.

Als jouw verkopen sinds 1 januari van dit jaar in totaal ten minste USD 500,00 bedragen en je nog geen geldige belastinggegevens hebt toegevoegd, wordt jouw shop geschorst als je onjuiste gegevens invoert. De schorsing wordt automatisch opgeheven zodra je de juiste gegevens toevoegt.

Zodra je in de buurt van de drempel komt, zie je een bericht in jouw Shopmanager Dashboard waarin we je vragen om jouw belastinggegevens in te vullen.

Je kunt contact opnemen met de IRS om je correcte belastinggegevens op te vragen. Neem contact op met de IRS over:

Ik kan geen wijzigingen aan mijn  belastingbetaler naam en btw-nummer opslaan

Als je een belastingnaam en btw-nummer invult die niet overeenkomen met wat je bij je lokale belastingdienst hebt geregistreerd, kan het zijn dat je je wijzigingen niet kunt opslaan. Neem contact op met je lokale belastingdienst om je correcte belastingnaam en btw-nummer te bevestigen. De geldigheid van Europese btw-nummers kan ook worden gecontroleerd op de website van de Europese commissie