Domein Provider Gids: DNSimple

Let op: Je moet zowel het A en het CNAME record instellen om te zorgen dat je domein juist aan je Pattern site gekoppeld wordt.

Eerst pas je je A record informatie aan voor je rootdomein.

1. Ga naar https://dnsimple.com/ en meld je aan.
  2. Als je aanmeld bent, moet je automatisch naar je Domains (domeinen) pagina verwezen worden.
  3. Zoek het domein dat je aan je Pattern site wilt koppelen en klik rechts op de knop Records.
  4. In de Record Editor, klik je op het potlood-icoon om je Type A record te wijzigen.
  5. Laat het veld Name (naam) leeg.
  6. In het veld Address (adres), vul je 130.211.40.170 in
  7. Laat het TTL zoals het is, of selecteer 1 minute (1 minuut) voor sneller laden.
  8. Klik op Update Record (Record updaten).

Daarna pas je je CNAME records aan voor je subdomein.

1. In de Record Editor van je domein klik je het potlood-icoon om je Type CNAME record aan te passen.
  2. Typ www in het veld Naam.
  3. In het veld Alias voor (Alias voor) zet je patternbyetsy.com
  4. Laat het TTL zoals het is, of selecteer 1 minute (1 minuut) voor sneller laden.
  5. Klik op Update Record (record updaten).
  6. Als je meerdere subdomeinen wilt opzetten, klik je bovenaan de pagina op de knop Add Record (Record toevoegen) en selecteer je CNAME in het dropdown menu.
  7. Volg de stappen hier boven, en vul daarbij elke keer je gewenste subdomeinen (bijvoorbeeld, “shop” of “store”) in het veld Name (naam) in.

Als je alle door jou gewenste records hebt opgezet, moet je naar de sectie Domains (domeinen) van je Pattern Dashboard. Daar koppel je je domein door het in het veld naast Own a domain? (Bezit je een domein?) "www.JouwDomein.com" in te tikken.

Het koppelen van je domein kan tot 48 uur duren.

Als het je nog steeds niet lukt om je domein te koppelen, controleer je of er al bestaande A records of CNAME records zijn en verwijder je deze. Conflicterende records kunnen ervoor zorgen dat het koppelen van je domein mislukt.

Als je problemen blijft ondervinden met het koppelen van je domein, neem je contact op met het supportteam van je provider en geef je hen de volgende info:

• Je wilt een A record instellen voor je rootdomein dat naar 130.211.40.170 verwijst.

• Je wilt een CNAME record(s) (www.) voor je subdomein opzetten die naar je door Etsy gehoste domein verwijst, en dat is patternbyetsy.com

Let op: Geef nooit je Etsy gebruikersnaam of wachtwoord aan een derde partij.

Alleen jij bent geautoriseerd om de provider van je domein opdracht te geven om je domein aan je Pattern site te koppelen, en Etsy kan onder geen enkele omstandigheid direct contact met je provider hebben.

Let op: De vertalingen van de gebruikers interface termen die tussen haakjes vermeld staan zijn alleen een richtlijn en kunnen, als de provider een Nederlandstalige site heeft, afwijken.