Informatie over Etsy Cadeaubonnen en Etsy Tegoeden voor verkopers

Alleen verkopers die Etsy Payments in hun shops hebben kunnen Etsy Cadeaubonnen en Tegoeden accepteren. Etsy Tegoeden worden soms in het kader van een speciale aanbieding, promotie of als deel van een restitutie of andere betaling van Etsy aan members gegeven.

Etsy Payments is in deze landen beschikbaar.

Na een verkoop

Wanneer een koper in jouw shop betaalt met een Etsy Cadeaubon of Etsy Tegoed, zullen we het geld op je bankrekening storten, net als met alle andere transacties die via Etsy Payments worden afgerekend. Je ziet deze bestellingen terug in de Betaalrekening van je shop.

Meer informatie over het storten van geld van de Betaalrekening van je shop vind je hier.

Problemen oplossen voor kopers

Heeft je koper problemen met het verzilveren van hun cadeaubon? Verwijs ze dan naar dit Help artikel.

Als ze problemen blijven ondervinden, laat hen dan contact opnemen met Etsy Support.

Een restitutie aan de koper uitbetalen

Om een betaling die met cadeaubon gedaan is aan een koper terug te betalen, klik je op Shopmanager > Bestellingen & Verzending. Klik om de factuur van de bestelling te bekijken. Selecteer dan Bestelling beheren > Restitutie doen.

Meer informatie over het terugbetalen van een bestelling die met Etsy Payments is betaald vind je hier.

Pattern

Als je een Pattern site hebt, accepteer je daar ook automatisch Cadeaubonnen en Etsy Tegoeden. Om tegoeden te kunnen gebruiken, moeten kopers echter wel zijn ingelogd op hun Etsy account.