Shopfilmpje

Met Shopfilmpje kan je een filmpje over je shop of creatieve proces direct naar de Over de Shop-pagina binnen je shopinstellingen van je webbrower uploaden.

• Je kunt ook de Verkoop op Etsy app voor Android of iOS gebruiken.

Kopers komen naar Etsy om bij creatieve mensen te shoppen. Shopfilmpjes helpen je om het verhaal van je onderneming aan anderen in de Etsy community te vertellen.

Geef een kijkje achter de schermen en laat zien wat er komt kijken bij het maken van je items, of het samenstellen van de collectie in je shop. Het filmpje kan je helpen laten zien wat je doet en meer vertrouwen bij potentiële kopers wekken.

In de Verkoop op Etsy app

Ga naar Instellingen > Shopinstellingen en scroll omlaag naar Shopfilmpje.

In een webbrowser

1. Ga naar Shopmanager en klik op het potloodicoontje naast je shopnaam onder Verkoopkanalen.
  2. Scroll omlaag naar de sectie Over de shop
  3. Klik op Filmpje toevoegen

Een goed shopfilmpje moet:

Vertellen wie je bent

• Wat doe je?
  • Wanneer heb je je shop geopend?
  • Waar is je shop gevestigd?
  • Hoe ziet je werkplek er uit?

Demonstreer je proces

Zet je items in het zonnetje

• Ben je een maker? Hoe ziet je proces er dan uit?
  • Verkoop je vintage? Laat dan je favorieten zien. Waarom zijn ze bijzonder?

Probeer het kort en bondig te houden. Een goed shopfilmpje moet niet langer dan 2 minuten zijn.

Onderschrift toevoegen

Een onderschrift aan je video toevoegen:

1. Klik naast je video op Voeg onderschrift toe.
  2. Schrijf je onderschrift in het tekstvak.
  3. Klik op Opslaan.

Je onderschrift kan een transcript van je video of een beschrijving zijn. Voor mensen die Etsy.com gebruiken met schermlezer is het handig om de beschrijving van je video te lezen.

Opmerking: Onderschriften zijn optioneel.

Technische specificaties

Formaat - max 300 MB

Soort bestand - MOV, MPEG, AVI, MP4, M4V

Aspect ratio - We hebben hier geen eisen voor maar raden landscape aan.

Duur - We raden je aan om het onder twee minuten te houden. Als een filmpje langer dan tien minuten is, kan het uploaden langer duren dan normaal.

Onderschrift - max. 120 tekens

Zoek je inhoud waarvoor je geen royalties hoeft te betalen? Kijk dan op TuneFruit, iStockPhoto, SoundCloud, Free Music Archive, en ccMixter.