Prestaties van je Promoted Listings bekijken

Met Promoted Listings krijg je gedetailleerde statistieken die constant bijgewerkt worden, om jou te helpen je prestaties te analyseren. Hier volgen enkele belangrijke beschikbare statistieken die je laten zien hoe je advertenties het doen, zowel op listing- als shopniveau.

Weergaven

Kliks

Kosten

Bestellingen

Omzet

Zoekterm analyse

Extra informatie

Weergaven

Weergaven geven je een beter inzicht in de zichtbaarheid die Promoted Listings je opleveren.

Iedere keer dat jouw listing als advertentie in de zoekresultaten verschijnt, registreren wij dat als een weergave. De weergaven die je krijgt worden niet in rekening gebracht.

Kliks

Als een koper op een van je advertenties klikt en je listing bekijkt, registreren wij een klik.

Het aantal kliks dat je ontvangt, geeft je een idee van hoe effectief en concurrerend je advertenties zijn. Iedere keer dat een koper op een van je advertenties klikt, brengen we een bedrag in rekening (tot aan het maximale bod van die listing) en trekken we deze kosten af van je dagbudget.

Probeer het aantal weergaven te vergelijken met het aantal kliks om beter in te kunnen schatten hoe goed je advertenties werken.

Kosten

Iedere keer dat er iemand op een van je advertenties klikt, worden de kosten van de klik afgetrokken van je dagbudget.

Deze kosten zijn gebaseerd op het bodbedrag van een listing, die per listing kan verschillen. De uiteindelijke kosten voor een klik mogen ook lager zijn dan het bodbedrag.

De totale dagelijkse kosten van klikken staan de volgende dag op je BetaalrekeningDit bedrag zal nooit hoger zijn dan je dagbudget.

Voor elke individuele listing geven we je ook de gemiddelde kosten per klik (Gem. KPK). Gemiddelde KPK toont het gemiddelde bedrag dat je aan kliks voor die listing betaald hebt. Gebruik de Gemiddelde KPK om je bod aan te passen of je listing te verfijnen.

Vergelijk je kosten met je weergaven, kliks en omzet om te zien of je meer verdient dan uitgeeft. Vervolgens kun je je advertenties aanpassen.

Bestellingen

Deze kolom toont het totale aantal bestellingen dat je hebt ontvangen als gevolg van een klik op je advertenties.

Omzet

Dit is de totale omzet gegenereerd door kliks op je advertenties.

Verkopen worden toegekend aan Promoted Listings als iemand op een advertentie klikt en dat item vervolgens binnen 30 dagen koopt.

Je ziet welke bestellingen van de omzet zijn voortgekomen uit je advertenties. Je statistieken laten ook zien op welke advertentie er is geklikt om een koper in je shop je krijgen.

Inzicht in welke advertenties je omzet opleveren, kan je helpen bij het ontwikkelen van een promotiestrategie. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om meer budget vrij te maken voor items die veel kliks ontvangen of hebben geresulteerd in Promoted Listings omzet.

Zoekterm analyse

Zoekterm analyse geeft je een specificatie van woorden of zinnen die kopers gebruikten om jouw advertenties op Etsy te vinden.

Je zoekterm analyse is te vinden in de sectie Statistieken advertenties en instellingen van de Promoted Listings pagina in Shopmanager. Daar zie je de links die horen bij iedere geplaatste advertentie.

Je ziet deze informatie voor alle listings van het Promoted Listings dashboard, incl. het aantal weergaven per zoekterm.

Opmerking: Om de privacy van kopers te beschermen, kan het zijn dat deze analyses niet beschikbaar zijn voor items die weinig verkeer van je advertenties krijgen.

Stel bij het bekijken van je zoekterm analyse een groot datumbereik in om een beter inzicht te krijgen in welke termen goed werken voor jouw advertenties. We raden je aan de laatste 30 dagen te gebruiken om ervoor te zorgen dat er genoeg analysegegevens beschikbaar zijn.

We hebben twee dagen nodig om je meest recente zoekterm analyse uit te voeren. Als je pas recentelijk je Promoted Listings hebt aangezet, of je nieuwe listings nog maar net gepromoot worden, kun je beter nog even wachten met het bekijken van je analyses.

Extra informatie

• Promoted Listings kijkt naar de titels en tags van je listings om te bepalen waar je advertenties te zien zullen zijn. Lees dit Verkopershandboekartikel voor tips om de impact van je titels en tags te verhogen.
  • Dit artikel geeft tips over productfotografie en zal je helpen kopers over te halen om op jouw advertenties te klikken.
  • Hoewel Automatisch bieden is ontwikkeld om je te helpen de meeste kliks voor jouw budget te ontvangen, kan het soms handig zijn om toch zelf je biedingen in te stellen. Meer over het strategisch instellen van je biedingen vind je in dit Verkopershandboekartikel.