Google Analytics instellen

Google Analytics is een onafhankelijke tracking tool die de hoeveelheid verkeer op je website laat zien vanuit verschillende verkeersbronnen. Met Google kun je je aanmelden voor een gelijksoortig programma voor je site genaamd Web Analytics. Dit is een gratis service voor alle Etsy verkopers, waarvoor een account bij Google vereist is.

Je kunt de prestaties van je website ook volgen via je Statistieken in Shopmanager. Lees meer.

Heb je een bestaand Google Analytics-account dat je aan je site wilt toevoegen, dan volg je onderstaande stappen. Heb je geen account, maak er dan een aan met Google en volg dan deze instructies.

Websiteprofiel instellen

1. Log in op je Google-account en klik op Analytics Instellingen.
  2. Klik op Nieuw profiel invoeren.
  3. Voer de URL voor je Pattern site in bij het veld Website URL(JeEtsyShopnaam.patternbyetsy.com).
  4. Heb je een custom domein aan je website gekoppeld, dan kun je dit invoeren bij het veld Accountnaam (yourdomain.com).
  5. Klik op Doorgaan als je belandt op de pagina genaamd "Analytics: Tracking Instructions".
  6. Op de pagina met het overzicht van je account zoek je de trackingcode die rechts naast het adres van je Pattern site staat. Dit is het formaat: UA-XXXXXXX-X.
  7. Bewaar of kopieer je nieuwe tracking-ID.

Je tracking-ID invullen

1. Log in op Etsy en ga naar de tab Instellingen van het Pattern Dashboard.
  2. In het veld Google Analytics voer je je Google Analytics tracking-ID in dit formaat in: UA-XXXXXXX-X.
  3. Klik op Publiceren.

Om je Analytics te bekijken moet je inloggen bij je Google Analytics account. Omdat Google Analytics met een vertraging werkt, zijn je gegevens de komende 24 uur misschien nog niet in te zien.

Opmerking: Google kan je misschien vragen een javascriptcode te gebruiken. Dit is niet nodig om Analytics voor je Pattern site in te stellen.

Informatiebronnen voor verkopers

Meer tips over het gebruik van Google Analytics:

Google Analytics is een onafhankelijke tracking tool. Etsy, Inc. doet geen beloftes, claims, waarborgen of garanties over de nauwkeurigheid, toegankelijkheid, volledigheid of kwaliteit van Google Analytics. Etsy, Inc. neemt geen aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze dienst. Ondersteuning door Google Analytics wordt verleend ZOALS DEZE IS en de dienst kan te allen tijde worden stopgezet, met of zonder bericht. Etsy, Inc. wordt op geen enkele manier gesteund door Google Analytics en werkt ook niet samen met Google Analytics. Je gaat ermee akkoord dat jouw gebruik van deze service niet in strijd is met Etsy's Gebruiksvoorwaarden of andere voorwaarden van deze site..