Google Analytics voor Pattern instellen

Google Analytics is een onafhankelijke trackingtool die de hoeveelheid verkeer op je website vanuit verschillende verkeersbronnen laat zien. Met Google kun je je aanmelden voor een gelijksoortig programma voor je site. Deze heet Web Analytics. Dit is een gratis service voor alle Etsy-verkopers, waarvoor een account bij Google vereist is.

Je kunt de prestaties van je website ook volgen via je Statistieken in Shopmanager. Lees meer.

Etsy-verkopers hebben de mogelijkheid om hun Etsy-shops en Pattern-sites via Google’s legacy Universal Analytics service te koppelen. Google’s recentere analyseservice, Google Analytics 4, is momenteel niet compatibel met ons platform.

Je hebt de mogelijkheid om naast de nieuwe Google Analytics 4-code een Universal Analytics-code in te stellen. Lees meer over het verschil tussen deze codes.

Websiteprofiel instellen

Maak een Google-account aan als je dat nog niet hebt. Zodra je een Google-account hebt, kun je jouw websiteprofiel instellen:

1. Log in op je Google-account en klik op Analytics Instellingen.
  2. Selecteer Nieuw profiel invoeren.
  3. Voer de URL voor je Pattern-site in het veld Website URL in: JeEtsyShopnaam.patternbyetsy.com.
  4. Heb je een custom domein aan je website gekoppeld, dan kun je dit invoeren in het veld Accountnaam (jouwdomein.com).
  5. Selecteer Doorgaan als je belandt op de pagina genaamd Analytics: Tracking-instructies.
  6. Op de pagina met het overzicht van je account, staat rechts naast het adres van je Pattern-site een trackingcode. Die ziet er zo uit: UA-XXXXXXX-X.
  7. Bewaar of kopieer je nieuwe tracking-ID.

Je tracking-ID invullen

1. Log in op Etsy.com en ga naar de tab Instellingen van het Pattern-dashboard.
  2. In het veld Google Analytics voer je jouw Google Analytics tracking-ID in. Dat doe je in dit format: UA-XXXXXXX-X.
  3. Selecteer Publiceren.

Om je Analytics te bekijken, moet je inloggen op je Google Analytics-account. Omdat Google Analytics met een vertraging werkt, zijn je gegevens de komende 24 uur misschien nog niet in te zien.

Mogelijk vraagt Google je om een javascriptcode te gebruiken. Dit is niet nodig om Analytics voor je Pattern-site in te stellen.

Informatiebronnen voor verkopers

Meer tips over het gebruik van Google Analytics:

Google Analytics is een onafhankelijke trackingtool. Etsy, Inc. doet geen beloftes, claims, waarborgen of garanties over de nauwkeurigheid, toegankelijkheid, volledigheid of kwaliteit van Google Analytics. Etsy, Inc. heeft geen aansprakelijkheid en neemt geen verantwoordelijkheid voor het gebruik van deze dienst. Ondersteuning door Google Analytics wordt verleend ZOALS DEZE IS en de dienst kan te allen tijde worden stop gezet, met of zonder bericht. Etsy, Inc. wordt op geen enkele manier gesteund door Google Analytics en werken ook niet samen. Je gaat ermee akkoord dat jouw gebruik van deze service niet in strijd is met Etsy's Gebruiksvoorwaarden of andere voorwaarden van deze site.