Cadeauservices aanbieden

Veel aankopen op Etsy zijn cadeaus. Kopers kunnen bij het afrekenen aangeven dat de bestelling een cadeau is. Dat betekent dat wanneer je een pakbon afdrukt, daar niet op zal staan wat de koper betaald heeft.

Je kunt cadeauverpakkingen en berichten bij cadeaus aanbieden:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Opties.

Cadeauverpakkingen aanbieden

Cadeauverpakkingen aanbieden:

1. Vanuit Opties, scroll je omlaag naar Bied cadeauverpakking aan.
  2. Selecteer Ingeschakeld.
  3. Voer een prijs per bestelling in voor je cadeauverpakkingservice. Deze kosten worden op elke bestelling toegepast, niet op elk item in de bestelling. Je kunt de prijs niet instellen op 0.
  4. Je kunt ook een optionele foto uploaden. Upload een foto om klanten een indruk te geven van de cadeauverpakking die je aanbiedt.
  5.  Je kunt een optioneel bericht voor de koper toevoegen. Geef specifieke informatie over je cadeauverpakking. Vermeld details over de manier waarop het item wordt verpakt of dat er instructies zijn die van belang zijn voor de koper.

Sales tax op het aanbieden van cadeauverpakkingen in de VS

In de VS kan de sales tax-regelgeving voor het aanbieden van cadeauverpakkingen per staat verschillen. Check de lokale sales tax-wetgeving om te kijken of die op jou van toepassing is.

Als je sales tax moet berekenen voor cadeauverpakkingen:

1. In Shopmanager, klik je op Financiën.
  2. Klik op Betalingsinstellingen.
  3. Klik op de tab Sales tax.
  4. Pas je sales tax-instelling aan per staat, postcodegebied of specifieke postcodes.
  5. Vink het vakje Ja aan onder Toepassen op cadeauverpakking?
  6. Klik op Opslaan.

Berichten bij cadeaus aanbieden

Berichten bij cadeaus aanbieden:

1. Vanuit Opties, scroll je omlaag naar Bied boodschap bij cadeau aan.
  2. Selecteer Ingeschakeld.

De koper kan een boodschap aan het cadeau toevoegen bij het afrekenen. Als de koper hiervoor kiest, hoef je alleen maar het bericht uit te printen en aan het pakket toe te voegen.

De boodschap bestaat uit:

• Het persoonlijke bericht van de koper
  • Je shopnaam
  • Het gekochte item

Kan ik uitschakelen dat kopers een bestelling als cadeau kunnen aanmerken?

Je kunt de mogelijkheid voor  kopers om een bestelling als cadeau aan te merken niet uitschakelen. Als je echter geen cadeauverpakking of bericht bij een cadeau wilt aanbieden, kun je deze opties uitschakelen.

Als een koper een bestelling als cadeau aanmerkt, wordt de prijs van de bestelling van de pakbon verwijderd. Je hoeft verder niets te doen, tenzij je cadeauverpakking of een berichtenservice aanbiedt en je koper hiervoor heeft gekozen.