Hoe je gratis verzending kunt aanbieden

Je kunt op een paar manieren gratis verzending aanbieden:

• Een aanbieding creëren voor gratis verzending

• Een kortingsbon aanmaken voor gratis verzending

• Een handmatig verzendprofiel aanmaken of wijzigen

• Gratis verzending toevoegen aan een voorberekend verzendprofiel (alleen voor de VS)

Als je ervoor kiest gratis verzending aan te bieden via een speciale aanbieding of een verzendprofiel, zien kopers de aanbieding voor de relevante listings op de homepage van je shop en in de zoekresultaten.

Opmerking: Kortingscodes zijn niet openbaar zichtbaar in Zoeken. Het is aan jou om dit type korting te promoten en te delen met een specifiek publiek.

Aanbieding of bon voor gratis verzending

1. Voor het aanmaken van een aanbieding of bon ga je naar Shopmanager > Marketing > Uitverkopen en kortingsbonnen en klik je op Nieuwe speciale aanbieding.
  2. Kies welke korting je wilt aanieden door te kiezen voor Een uitverkoop houden of Creëer een kortingsbon.
  3. Selecteer Gratis verzending in het dropdownmenu.
  4. Vul de resterende velden in en klik vervolgens op Bevestig en maak korting aan om je wijzigingen af te ronden.

Lees meer over uitverkopen en kortingsbonnen.

Verzendprofielen

Om gratis verzending voor je items aan te bieden kun je een nieuw verzendprofiel toevoegen of een bestaand vezendprofiel aanpassen. We hebben de stappen voor handmatige en voorberekende verzendprofielen hieronder op een rijtje gezet.

Handmatige verzendprofielen

1. Ga naar Shopmanager > Instellingen > Verzendinstellingen
  2. Voor het aanbrengen van wijzigingen in een bestaand verzendprofiel klik je op Aanpassen. Selecteer Verzendprofiel toevoegen om een nieuw profiel aan te maken.
  3. Kies Custom verzendopties invullen.
  4. In de sectie Verzendkosten, selecteer je Ik vul handmatig vaste kosten in.
  5. Stel de locaties in waarnaar je wilt verzenden, en vul dan bij de kosten van de locaties waar je gratis naartoe wilt versturen 0,00 in.
  6. Geef je verzendprofiel een naam in het veld Profielnaam.
  7. Klik op Creëer verzendprofiel.

Lees meer over handmatige verzendprofielen.

Voorberekende verzendprofielen

Opmerking: Voorberekende verzendkosten zijn alleen beschikbaar voor verkopers in de VS.

Met voorberekende verzendkosten kun je de optie "gratis verzending" inschakelen voor internationale en binnenlandse kopers. Shoppers zien deze optie in hun winkelwagen bij het afrekenen.

1. Ga naar Shopmanager > Instellingen > Verzendinstellingen
  2. Pas een bestaand verzendprofiel aan of scroll omlaag en klik op Verzendprofiel toevoegen.
  3. In het veld Gratis verzending vink je de vakjes aan waarvoor je gratis verzending wilt aanbieden.

Lees meer over voorberekende verzendprofielen.

Extra informatie

Je kunt de instellingen voor gratis vezending voor handmatige en voorberekende verzendkosten ook beheren in de Listings sectie van je Shopmanager.

1. Ga naar Shopmanager > Listings en selecteer de listings die je wilt aanpassen.
  2. Scroll naar beneden en pas de sectie Verzendkosten aan om gratis verzending toe te voegen.
  3. Sla je wijzigingen op.

Voor meer tips over het organiseren van effectieve promoties voor je shop lees je Etsy's Verkopershandboek.