Pattern Koperservaring

Pattern is ontwikkeld om je merk en je producten in de spotlights te zetten. De enige Etsy branding op een Pattern site is onder aan de pagina te zien: Powered by Etsy.

Zo ziet de koperservaring eruit voor klanten op je Pattern site.

Ga naar een sectie:

Taal- en valuta-instellingen

De taal die een koper op een Pattern site ziet, wordt bepaald door de instellingen van de browser. Indien beschikbaar worden er vertalingen getoond.

Het IP-adres van een koper bepaalt welke shopvaluta de Pattern site toont. Je krijgt echter nog steeds betaald in de valuta waarin je shop geregistreerd is.

Meer over hoe talen en vertalingen op Pattern werken.

Berichten

Bezoekers aan je Pattern site kunnen onder aan de pagina de link Neem contact met ons op selecteren om een venster met een e-mailformulier te openen. Na het invullen van een e-mailadres en een bericht, moet er vóór het verzenden een Captcha worden ingevoerd. Kopers hoeven geen Etsy account te hebben om een bericht te kunnen versturen.

Dit bericht verschijnt in je Etsy Messages inbox en je kiunt antwoorden zoals je altijd doet. Berichten van je Pattern site krijgen een Pattern tag. Kopers ontvangen je antwoord in hun e-mailbox en kunnen direct op het bericht reageren.

Afrekenen

Zodra je koper gaat betalen zien ze een link waarmee ze zich op hun Etsy account kunnen aanmelden. Als een shopper een fysieke listing koopt, is er de mogelijk om als gast te betalen. Als een shopper een digitale listing koopt, moet hij of zij zich aanmelden voor een Etsy account voordat er afgrekend kan worden.

Lees meer over gastbetalingen op je Pattern site.

Betaalmethodes

Momenteel kunnen kopers betalen met een debitcard, creditcard, of PayPal. De volgende betaalmethodes zijn momenteel niet beschikbaar voor Pattern sites:

• Sofort
  • Ideal
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Anders
  • Geldwissel
  • Cheques

Na een aankoop

Zowel ingelogde kopers als kopers zonder account ontvangen per e-mail een bevestiging en een factuur. Deze zijn ook co-branded zodat kopers weten dat ze van je Pattern site besteld hebben. Als je koper nu een account wil aanmaken kunnen ze dat doen door op het bestelnummer in de factuur te klikken.

Als je de optie Bericht aan koper hebt ingeschakeld in je Etsy shop, voegen we dit toe aan je bestelbevestiging voor aankopen op Pattern.

Een bericht beheren of toevoegen:

1. Log in op Etsy.com en ga naar Shopmanager.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Ga naar Info en uiterlijk.
  4. Scroll naar beneden naar het veld Bericht aan koper veld.
  5. Selecteer Aanpassingen opslaan.

Als de koper een Etsy account heeft en als gast heeft betaald, kunnen ze het bestelnummer in de factuur selecterenen zich van daaruit bij Etsy aanmelden. Zodra de koper is aangemeld, wordt de bestelling aan hun account gekoppeld en verschijnt deze op hun Aankopen & Recensies-pagina.

Als een klant problemen ondervindt met een bestelling

Als een klant problemen ondervindt met een bestelling en je hem of haar niet kunt helpen, kan hij of zij een zaak op Etsy openen.

Lees hoe je een geschil met een koper kunt oplossen.