Een evenement aanmaken of eraan deelnemen op Etsy Lokaal

Etsy Lokaal brengt kopers in contact met Etsy verkopers die bij hen in de buurt deelnemen aan fairs en markten. Kopers kunnen direct (offline) bij verkopers kopen, en zo tegelijkertijd de Etsy community en hun lokale economie steunen.

Bekijk het beleid voor Etsy Lokaal in Etsy's Communitybeleid.

Evenement aanmaken

Deelnemen aan een evenement

Evenement wijzigen of verwijderen

Evenement aanmaken

Ga naar http://www.etsy.com/local en klik op Evenement aanmaken. Vanuit hier word je gevraagd de volgende evenementinformatie toe te voegen:

• Naam evenement

• Datum(s)

• Locatie

• Beschrijving

• Homepage

Je evenementen beheren:

1. Ga naar Shopmanager en klik op het potloodicoontje naast je shopnaam onder Verkoopkanalen.

2. Scroll omlaag naar de sectie Lokaal en selecteer Vertel kopers waar je offline verkoopt.

Zodra je alle vereiste details succesvol hebt ingevuld en je ingevoerde gegevens hebt opgeslagen, word je naar de evenementpagina geleid. Op de homepage van je shop, onder de sectieLokaal, tonen we alle evenementen waarbij je aanwezig bent.

Etsy is, tenzij anders vermeld, niet gelieerd aan de evenementen. Neem contact op met de organisator van het evenement als je je voor een specifiek evenement nog niet hebt aangemeld als verkoper. Als je je voor een evenement hebt aangemeld, garandeert je dat geen plek om te verkopen.

Opmerking: Suggesties voor locaties worden gegeven door Foursquare. Als je locatie niet verschijnt in de lijst, staat deze misschien nog niet in de database van Foursquare. Lees hoe je je locatie aan Foursquare kunt toevoegen.

Deelnemen aan een evenement

Het is zeer waarschijnlijk dat een evenement dat je probeert aan te maken al bestaat op Etsy Lokaal. Als we een match in onze database vinden terwijl je de evenementdetails invult, vragen we je of je jezelf aan het bestaande evenement wilt toevoegen.

1. Om te zien of jouw evenement al bestaat, gebruik je de browse tool boven aan de Etsy Lokaal pagina om de locatie en de periode van je evenement te selecteren.

2. Als je het evenement vindt, klik je erop en klik je op Ik doe mee.

3. Geef aan op welke dagen en tijden je op het evenement aanwezig bent.

Je kunt ook een bericht achterlaten voor kopers over wat je gaat verkopen of waar ze je kunnen vinden (locatie tafel of stand bijvoorbeeld). Na het invullen van de vereiste velden ontvang je de bevestiging dat je jezelf met succes hebt toegevoegd aan het evenement, en zie je hoe de pagina eruitziet voor kopers. Je hebt ook de mogelijkheid om dit evenement met kopers te delen.

Evenement wijzigen of verwijderen

Om een evenement dat je hebt aangemaakt te wijzigen, klik je op het evenement en daarna linksonderin op Evenement wijzigen. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan!

Als je de locatie-informatie wilt wijzgen die automatisch door Foursquare wordt aangeboden, heb je een Foursquare-account nodig. Lees meer.

Momenteel is het niet mogelijk om een evenement uit Etsy Lokaal te verwijderen. Evenementen die zijn toegevoegd aan Etsy Lokaal blijven op de website staan tot de einddatum van het evenement is verstreken.

Als je een evenement uit Etsy Lokaal wilt verwijderen, neem je contact op met Etsy Support. Klik op de contactlink onder aan deze pagina.