Je listings vernieuwen

Als je een listing vernieuwt, krijgt deze een nieuwe listingdatum en een nieuwe verloopdatum (4 maanden nadat je de listing vernieuwd hebt). Je kunt je verkochte items ook verbergen.

Bij het vernieuwen van een listing:

  • De listing behoudt zijn bewonderaars, het aantal keren dat deze bekeken en de url.  
  • Voor elke vernieuwde listing zie je USD 0.20 aan listingkosten op je Betaalrekening.

Hier een aantal opties voor het vernieuwen van je listings: 

Een actieve listing vernieuwen

  • Vernieuw listings voordat ze verlopen.

Een verlopen listing vernieuwen

  • Listings verlopen na 4 maanden.

Een verkocht item vernieuwen

  • Vernieuw een item om het weer te verkopen.

Een actieve listing vernieuwen

Je kunt een actieve listing op twee manieren vernieuwen:

Via de Listings-sectie van je Shopmanager

  1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Listings.
  4. Vink het item aan dat je wilt vernieuwen.
  5. Scroll naar boven aan de pagina en klik op de knop Vernieuwen.

Je kunt Vernieuwen ook kiezen in het tandwielmenu van het item dat je wilt vernieuwen.

Op een listingpagina

  1. Als je aangemeld bent zie je boven aan de listingpagina een set listingtools.
  2. Klik op Vernieuwen.

Deze links zijn alleen voor jou als shopeigenaar zichtbaar als je bent ingelogd op je Etsy account.

Een verlopen listing vernieuwen

Als een item is verlopen, kun je het handmatig vernieuwen via je Shopmanager. Je kunt er ook voor kiezen om je listings automatisch te vernieuwen.

Vernieuwen via je Shopmanager:

  1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Listings.
  4. Klik op Verlopen.
  5. Vink het item of de items die je wilt vernieuwen aan.
  6. Klik op Vernieuwen.
  7. Controleer je selecties en klik op Vernieuwen.

Om je verlopen listing te wijzigen voordat je deze vernieuwt, klik je op de thumbnailfoto of kies je Wijzigen in het tandwielmenu.

Listings automatisch vernieuwen

Je kunt kiezen of je je listings automatisch wilt vernieuwen of niet. Je kun dit voor al je listings, of slechts een select aantal doen.

Je ziet de optie om je instellingen voor het vernieuwen te wijzigen bij:

Een listing toevoegen of aanpassen

Scroll naar het einde van de sectie Listinggegevens en zoek naar Vernieuwingsopties.

Een verlopen listing handmatig vernieuwen

Om dit aan te zetten, vink je Deze listings automatisch vernieuwen aan in het vernieuwingsvenster.

In dit scherm is de optie om de hoeveelheid te vernieuwen niet beschikbaar als dit voor een listing varieert. Om aanpassingen te doen, moet je iedere individuele listing handmatig wijzigen.

Meerdere listings selecteren

  1. Vink alle listings die je wilt beheren aan.
  2. Klik op Opties voor wijzigen.
  3. Klik op Wijzig vernieuwingsopties en selecteer dan Automatisch.

Als je shop in de vakantiemodus staat, blijven listings die op automatisch vernieuwen staan dat ook gewoon doen.

Verloopdata van listings bekijken

  1. Klik op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Klik op Actief. De verloopdatum wordt bij elk item weergegeven.
  4. Gebruik de sorteertool om op verloopdatum te sorteren.

Als je items hebt die binnen zeven dagen verlopen, kun je ook per e-mail een herinnering ontvangen :

  1. Op Etsy.com klik je op Jouw account.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op E-mails.
  4. Vink het vakje aan naast Mijn listings staan op het punt te verlopen.
  5. Scroll omlaag en vergeet niet op te slaan.

Een verkocht item vernieuwen

Als je een item hebt verkocht, kun je dit vernieuwen om het weer te verkopen.

Verkocht item vernieuwen

  1. Klik op Shopmanager.
  2. Klik op Bestellingen & Verzending.
  3. Klik op het kleine tandwiel naast de titel van het item.
  4. Kies Vernieuwen.

De vernieuwde listing behoudt zijn URL (webadres), aantal views en alle bewonderaars. Alle shoppers die het item als favoriet gekozen hadden kunnen het nog steeds terugvinden.

Als de hoeveelheid van je verkochte listings varieert, zal de hoeveelheid van alle variaties bij het vernieuwen op '1' gezet worden.

Meerdere verkochte listings tegelijk vernieuwen

  1. Klik op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Filter rechts op Verkocht.
  4. Vink alle items die je wilt vernieuwen aan en klik op Vernieuwen, of wijzig ze afzonderlijk voordat je ze weer in je shop zet.

Opmerking: Als je een item verkocht hebt en je een soortgelijk item in je shop wilt plaatsen, kun je de verkochte listing kopiëren.

Verkochte listings verbergen

Als verkoper kun je je verkochte listings-pagina verbergen in je shop.

  1. Klik op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Opties.
  4. Scroll omlaag naar de Verkochte listings -sectie onder aan de pagina.

Je kunt de pagina nog steeds zien, maar kopers kunnen niet meer op de link "aantal verkopen" op je openbare homepage klikken.

Let op: Je kunt het aantal verkopen op je shop homepage niet verbergen.

Did this help?
Why didn’t this article help you? (select all that apply, required question)

Thanks for your feedback!

Heb je nog vragen?

Neem contact op met Support