De Listings-sectie van Shopmanager

Een listing toevoegen of aanpassen

Listings filteren en prestaties bekijken

Een listing delen

Items uitlichten

Een listing toevoegen of aanpassen

Hoe list ik een item?

Ga naar Shopmanager > Listings en klik rechtsboven op Voeg een listing toe.

Voer de informatie over je listing in en klik op Opslaan als concept of rechts onderaan op Publiceren.

In bulk wijzigen

Je kunt meerdere items tegelijk bewerken in de volgende secties:

• Verzendprofielen

• Shopsecties

• Productiepartners

• Opties voor vernieuwen

• Tags

• Titels

• Prijzen

• Listingbeschrijvingen

Lees meer over productiepartners en hoe je die samenwerking in je listings aangeeft.

Let op: Als je variaties hebt op vernieuwde listings, kun je de hoeveelheid niet in bulk aanpassen. Als je de hoeveelheid wilt aanpassen, moet je de individuele listing buiten de bulk edit tool om aanpassen.

Snel wijzigen

Met de knop Snel wijzigen kun je de volgende onderdelen snel aanpassen:

• Titels

• Tags

• Prijs

• Aantal

• Verzendprofiel

• Shopsecties

Als je steeds dezelfde sectie aanpast bij meerdere listings, bijvoorbeeld de voorraad, kun je continu op Enter blijven drukken om lager op de pagina te komen. Let erop dat je gefilterd en gesorteerd moet hebben voor je de Snelle edit tool opent.

Let op: De tool Snel Wijzigen is niet beschikbaar voor listings die een prijs of hoeveelheid op variatielevel ingesteld hebben. Om deze aanpassingen te doen moet je handmatig de individuele listing wijzigen.

Het tandwielmenu

Het tandwielmenu is een icoon dat naast de ster voor uitgelichte items verschijnt, onder een actieve listingthumbnail. Dit menu bevat allerlei acties voor je listings, waaronder: Aanpassen, Kopiëren, Deactiveren, Vernieuwen, Pas sectie aan, Verwijderen en Bekijk op Etsy.

Terug naar boven

Je thumbnailfoto aanpassen

Je thumbnailfoto is de foto die kopers op de homepage van je shop, in zoekresultaten en op verschillende andere plekken op Etsy zien.

Je kunt je thumbnail aanpassen door het bijsnijden van de originele afbeelding of de thumbnail aanpassen zonder de originele afbeeldinggrootte te wijzigen.

Om deze afbeelding naar jouw zin aan te passen, klik je tijdens het aanmaken of aanpassen van een listing onder je hoofdfoto op Thumbnail aanpassen. Je kunt de afbeelding vergroten en de positie in het vierkant wijzigen.

Terug naar boven

Listings filteren en prestaties bekijken

Je kunt listings filteren op:

• Listingstatus (Actief, Verlopen, Concept, Inactief, Uitverkocht)

• Sectie:

• Alleen aanbevolen

• Verzendprofielen

• Tags

Je kunt ook individuele statistieken voor een item bekijken via het tandwiel-icoon en vervolgens te kiezen voor Bekijk statistieken. Je ziet hoe vaak je listings in de afgelopen 30 dagen zijn bekeken en hoe vaak ze in favorieten zijn gezet. Verder kun je al je verkopen tot nu toe bekijken, je vernieuwingen en je omzet.

Terug naar boven

Een listing delen

Je kunt een listing delen door de URL van de listing handmatig te kopiëren of deze automatisch te delen op social media-kanalen.

Voor het delen van een individuele listing, ga je naar het tandwielmenu en klik je op Delen. Je hebt de mogelijkheid om je listing te delen op Facebook, Pinterest of Twitter.

Om je listing handmatig te delen, kopieer je de URL van de listing onder aan het menu dat verschijnt.

Terug naar boven

Items uitlichten

Uitgelichte items komen in de Uitgelicht rij te staan boven in het publieke deel van je shop. Je kunt items in Uitgelicht zetten en eruit halen door op de ster te klikken.

Je kunt uitgelichte items ook filteren door het hokje Uitgelichte listings aan te vinken in het menu aan de linkerkant.

Uitgelichte items opnieuw rangschikken

1. Klik naast Uitgelichte listings op Beheren. Je ziet dan een kleiner scherm waarin de items worden weergegeven die je in uitgelicht hebt geplaatst.

2. Je kunt de volgorde van je uitgelichte items aanpassen door op het item te klikken en het naar de juiste plek te slepen.

We tonen maar vier items tegelijk in je shop, maar je kunt zoveel items als je wilt van een ster voorzien. Als één van de vier items die worden uitgelicht in je shop uitverkocht raakt, schuift het volgende item een plaats op.

Terug naar boven