Delen op social media vanuit je shop

In de Social media-sectie kun je je shop snel promoten en belangrijke updates delen op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest via je computer of de Verkoop op Etsy app.

Er zijn tot 6 categorieën relevant voor je shop, waaronder:

• De laatste listings die je hebt toegevoegd (tot 25 van je meest recente listings)

• Recente mijlpalen, zoals de verjaardag van je shop

• Huidige of komende uitverkopen en kortingsbonnen

• Recensies met 5 sterren

• Items die je als favoriet gekozen hebt

• Shopupdates (momenteel alleen op de Verkoop op Etsy app)

Op je computer ga je naar Shopmanager > Marketing > Social media.

Vergeet op je computer niet om rechtsbovenin Sociale accounts te selecteren om verbinding te maken met de beschikbare social mediakanalen.

Opmerking: Je moet zowel de Instagram als de Verkoop op Etsy app gedownload hebben op een iOS- of Android-toestel om je post daar af te ronden.

Vanuit de Verkoop op Etsy app:

1. Tik op Meer.
  2. Tik op Marketing.
  3. Selecteer Social media.
  4. Selecteer een mijlpaal, listing of promotie die je wilt delen.
  5. Gebruik de in de app aangeboden foto's of upload je eigen foto.
  6. Geef een korte beschrijving van je post om shoppers een idee te geven over wat je deelt. Om de zichtbaarheid van je post te vergroten, voeg je relevante hashtags toe. Wij geven je suggesties!
  7. Tik op Delen en selecteer vervolgens een socialmediakanaal waarop je je post wilt plaatsen.

Je ontvangt een bevestiging dat je je post succesvol hebt gedeeld, met de optie om deze te delen op meer socialmediakanalen.

Shopupdates in de Verkoop op Etsy app

Via de socialmediasectie van je shop op de Verkoop op Etsy app kun je foto's uploaden en delen die:

• Werk in uitvoering te laten zien

• Nieuwe items in je shop in het zonnetje zetten

• Verschillende manieren waarop je producten te gebruiken zijn laten zien

Om te beginnen:

1. Scroll je omlaag naar de sectie Shopupdates in de Social media-sectie van je shop.
  2. Selecteer je het soort shopupdate dat je wilt delen.
  3. Maak je een foto of voeg je een bestaande foto toe en tik je vervolgens op Volgende.
  4. Tag je de foto met een relevante listing in je shop en voeg je een onderschrift toe.
  5. Om je post met de rest van de wereld te delen, tik je op Deel op Etsy.
  6. Zodra je de foto geüpload en getagd hebt, kun je deze op je social media apps delen.

Voor het wijzigen van een shopupdate in de app, selecteer je de desbetreffende post. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op de drie stippen.

Foto's die je deelt vanuit shopupdates komen samen in een feed die is gekoppeld aan de homepage van je shop. Deze wordt ook getoond aan kopers die jou op Etsy volgen.

Kopers kunnen de items op de getagde foto's kopen door op het oranje prijskaartje te klikken, of door op de listingafbeelding rechts van de foto te klikken.

Tips voor posten op social media

Bekijk deze aanvullende informatie over het delen op social media vanuit je shop: