Instellingen verzendbestemming

Opmerking: Dit artikel is bedoeld voor verkopers die hun eigen verzendkosten instellen. Ben je gevestigd in de VS of Canada en wil je dat je verzendkosten voor je worden berekend, lees dan dit Help artikel over voorberekende verzendkosten.

Als verkoper op Etsy, bepaal je zowel je verzendksoten als bestemmingen bij elk van je listings.

Sommige shoppers bekijken alleen items op Etsy die naar hun eigen land verzonden kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat je in internationale zoekopdrachten verschijnt, moet je tarieven invullen voor elk land waar je naar toe wilt verzenden.

Je verzendbestemmingen voor bestaande listings beheren:

1. Ga naar Shopmanager > Listings. Selecteer de thumbnail naast de listing die je wilt aanpassen of selecteer Wijzigen in het tandwielmenu.
  2. In de sectie Verzenden, gebruik je het dropdown menu onder Verzonden vanuit om het land te kiezen vanuit waar je het item verstuurt.
  3. Klik op Locatie toevoegen. Nadat je de landen waarnaar je wilt verzenden gekozen hebt, vul je per bestemming de verzendkosten in onder Verzendkosten.
    • Ook kun je kiezen voor Europese Unie of Europa, geen EU-land. Als je verzendkosten instelt voor een specifiek land binnen deze regio's, dan overschrijven deze kosten de kosten die je voor de regio hebt ingesteld.
    • Een voorbeeld: als de kosten voor verzending binnen Duitsland lager zijn dan voor verzending binnen de EU, dan kun je lagere verzendkosten instellen voor Duitsland. De koper betaalt dan de lagere verzendkosten in plaats van de verzendkosten voor de EU.

"De rest van de wereld" verzending

Met "De rest van de wereld" kun je een vast tarief instellen voor verzending wereldwijd.

• Als verzending naar specifieke landen (zoals het land waar je gevestigd bent) meer of minder kost, dan kun je dat tarief afzonderlijk instellen. Alle landen die je niet specifiek instelt, vallen onder "De rest van de wereld".

Jouw locatie en het bezorgadres van de koper bepalen jouw verzendkosten.

Hier volgen de oplossingen voor enkele veel voorkomende problemen met verzendlocaties en verzenddatums:

Als je een bestelling hebt ontvangen uit een locatie waarnaar je niet verzendt, heb je een paar mogelijkheden. Je kunt:

Waarom heb ik een bestelling ontvangen uit een locatie waarnaar ik niet verzend?

Dit kan betekenen dat een internationale verzendbestemming per ongeluk is ingeschakeld. Als er bij een listing of verzendprofiel staat vermeld dat er wordt verzonden naar de bestemming "De rest van de wereld", dan wordt het item wereldwijd verzonden.

Je kunt “De rest van de wereld” verwijderen door te klikken op het prullenbakje rechts naast de sectie Verzending van de listing of in het verzendprofiel

Dit probleem komt wel eens voor als bepaalde listings geen verzendprofiel hebben. Via je Listingsmanager kun je listings zonder verzendprofiel opzoeken:

1. In het rechter menu van de Listingsmanager, klik je op Meer filters
  2. In het filter Verzendprofielen selecteer je Geen verzendprofiel
  3. Klik bij deze listings het selectievakje aan.
  4. Klik op Opties voor wijzigen.
  5. Klik op Verzendprofiel wijzigen.
  6. Selecteer het verzendprofiel dat je aan deze listings wilt koppelen.
  7. Klik op Toepassen.

Een listing kan slechts één verzendherkomst hebben. Als je bestellingen afhandelt vanuit verschillende distributiecentra, zijn je opties afzonderlijke listings of afzonderlijke shops.

Een onjuiste verwerkingstijd of verzenddatum kan verschillende oorzaken hebben:

• Verwerkingstijden worden weergegeven in werkdagen (maandag-vrijdag). Bestellingen die worden gedaan op zaterdag en zondag worden wat betreft verwerkingstijd beschouwd als een vrijdag-bestelling.
  • Verwerkingstijden kunnen onjuist lijken door de verschillen in tijdzones van de verkoper, koper en Etsy.

Als je verzenddeadline één dag afwijkt zijn bovenstaande redenen waarschijnlijk de oorzaak. Is de afwijking meer dan een dag, dan kan er sprake zijn van een technisch probleem. Klik op Ik heb nog steeds hulp nodig en voeg een voorbeeld bestelnummer toe voor nader onderzoek.