Wat zijn pakketvoorkeuren voor voorberekende verzendkosten?

Als je gebruikmaakt van voorberekende verzendkosten, berekent Etsy de doosafmeting die je nodig hebt voor je bestelling. Voor een lijst met alle standaard Etsy pakketten en hun afmetingen klik je op het ? naast Gebruik algemene Etsy pakketformaten.

Etsy berekent het soort doos voor de bestelling op basis van je voorkeuren en Etsy’s standaardafmetingen, als dit is ingeschakeld. Als een item groter is dan de beschikbare voorkeuren, gebruiken we de afmetingen van het item als pakketformaat.

De pakketvoorkeuren die je instelt kunnen ook worden geselecteerd bij de aankoop van een verzendlabel.

Hoe wordt een pakketformaat voor een bestelling geselecteerd?

Met Voorberekende verzendkosten wordt automatisch het kleinste en goedkoopste pakket berekend per bestelling op basis van de gekozen postklasse en het totale gewicht en de afmetingen van de bestelling.

Hoe selecteer je je pakketvoorkeuren?

Als je je items verstuurt met andere doosafmetingen dan de standaard Etsy doosafmetingen, kun je de doosafmetingen van jouw voorkeur toevoegen onder Pakketvoorkeuren:

1. Op Etsy.com klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Verzendinstellingen.
  4. Klik op de tab Pakketvoorkeuren.
  5. Klik op Voeg een pakketvoorkeur toe.
  6. Je kunt een vooraf ingevulde Pakketsoort kiezen, of Custom selecteren als doosafmeting van je voorkeur er niet bij staat.
  7. Amerikaanse verkopers hebben de optie om Verpakkingskosten toe te voegen. Deze kosten worden toegevoegd aan een bestelling als deze pakketvoorkeur wordt toegepast, ongeacht het aantal items in de bestelling. Verpakkingskosten komen boven op eventuele verwerkingskosten die hebt ingesteld als onderdeel van je profielen voor voorberekende verzendkosten.
  8. Klik op Opslaan.

Bij het toevoegen van je Pakketvoorkeuren heb je de optie om wel of geen gebruik te maken van algemene Etsy pakketformaten naast de voorkeuren die je instelt. Je kunt het vinkje verwijderen bij Gebruik algemene Etsy pakketformaten om alleen gebruik te maken van de voorkeur die je toevoegt.

Als het item groter is dan de voorkeuren die je hebt ingesteld, gebruiken we de afmetingen van het item.

Voor verkopers in Canada zijn verpakkingskosten en vooraf ingevulde pakketsoorten niet beschikbaar.