Shopsecties aanmaken en beheren

Met shopsecties kun je je producten organiseren in groepen die shoppers kunnen verkennen. Gebruik secties om items in te delen op type, maat of een andere categorieën die shoppers zouden kunnen gebruiken om je items te doorzoeken. Je secties worden in het menu aan de linkerkant van je shop als links weergegeven.

Secties aan je shop toevoegen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Om een nieuwe sectie toe te voegen, klik je op Beheer.
  4. Klik op Sectie toevoegen.
  5. Geef je nieuwe sectie een naam en klik op Opslaan.

Shopsecte, de basisbeginselen:

• Naast de standaardsectie Alle items die in elke shop te vinden is, mag je tot maximaal 20 zelf ingestelde secties hebben.
  • Een sectienaam mag uit max. 24 tekens bestaan.
  • Secties waar geen itemlistings in zijn geplaatst zijn niet zichtbaar op je publieke shoppagina.
  • Je kunt een listing maar aan één sectie toevoegen.

Hoe voeg je items toe aan een shopsectie?

Items aan een shopsectie toevoegen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Vink de hokjes aan van de listings die je in een specifieke sectie wilt plaatsen.
  4. Klik op Opties voor Wijzigen.
  5. Klik op Sectie aanpassen.
  6. Selecteer de nieuwe sectie waaraan je deze listings wilt toevoegen.
  7. Klik op Toepassen.

Je kunt via deze stappen ook items uit een sectie verwijderen.

Lees meer over de manier waarop je je producten organiseert met shopsecties.

Hoe verwijder je een shopsectie?

Shopsecties uit je shop verwijderen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Om een nieuwe sectie te verwijderen, klik je op Beheer.
  4. Klik op het potloodicoontje.
  5. Klik op Sectie verwijderen.

Het verwijderen van een sectie deactiveert geen listings binnen die sectie. Deze listings verschijnen nu in Alle items.