Zo werkt het recensiesysteem voor verkopers

Kopers gebruiken Etsy's vijfsterren- recensiesysteem (waarbij één het laagste is en vijf het hoogste) om hun aankopen beoordelen.

Ga naar een sectie:

Wanneer kan een koper een recensie plaatsen?

Wanneer een koper zijn recensie kan doen, is afhankelijk van de (geschatte) leverdatum van de bestelling. De mogelijkheid om een recensie te plaatsen verloopt 100 kalenderdagen later. Voor digitale items begint de periode van 100 dagen op het moment dat de koper het/de bestand(en) downloadt.

Is je bestelling voorzien van trackinginfo, dan is de afleverdatum de datum waarop de vervoerder je bestelling markeert als Geleverd.

Heeft je bestelling geen trackinginfo, dan is de geschatte leverdatum de datum van aankoop + verwerkingstijd + het aantal verzenddagen.

Lees meer over wanneer je een recensie kunt plaatsen.

Lees hoe je een verwerkingstijd voor een listing kunt instellen of aanpassen.

Wanneer kunnen kopers een recensie plaatsen voor items die ze offline hebben gekocht?

Als je de Verkoop op Etsy app gebruikt om een item -offline te verkopen, kan de koper alleen een recensie achterlaten als er een bestaande listing is gekocht. De koper moet ook een e-mailadres verstrekken dat bij een Etsy account hoort. Als er aan deze criteria is voldaan, kan de koper inloggen op zijn of haar account en direct na de transactie een recensie plaatsen.

Er kunnen alleen recensies worden geplaatst voor items die via Etsy verkocht zijn. Verkoop je een item offline via Square, dan kan de koper geen recensie plaatsen op Etsy.com. De koper kan een recensie plaatsen op Square.

Hoe bekijk je je recensies?

1. Meld je aan op Etsy.com en ga naar Shopmanager.
  2. Selecteer je shopnaam onder Verkoopkanalen.
  3. Selecteer de sterrenbeoordeling of scroll omlaag naar de sectie Recensies.

In de Verkoop op Etsy app, ga je naar Meer > Recensies.

Je kunt je recensies ook downloaden in een JSON bestand.

1. Meld je aan op Etsy.com en ga naar Shopmanager.
  2. Ga naar Instellingen en daarna Opties.
  3. Selecteer de tab Download gegevens
  4. Selecteer Je recensies downloaden

Wat betekent mijn recensiescore?

Jouw recensiescore is het gemiddelde van de in de afgelopen 12 maanden ontvangen scores en is gebaseerd op de datum waarop de recensie is achtergelaten.

Je kunt reageren op recensies van drie sterren of minder.

Kunnen andere kopers recensiefoto's zien?

Als een koper een foto aan een vijfsterren-recensie heeft toegevoegd, is deze op je Recensies-pagina voor iedereen zichtbaar.

Vind je dat de foto jouw merk en/of esthetiek niet goed weergeeft? Dan kun je de foto verbergen:

1. Ga naar je Recensies op Etsy.com of op de Verkoop op Etsy app.
  2. Selecteer onder de foto Verberg foto voor kopers.

Wat moet ik doen als ik een ongepaste recensie ontvang?

Als je vindt dat de recensie of foto in strijd is met ons beleid, dan selecteer je onder de recensie  Rapporteer deze recensie. Lees wat je moet doen als je een negatieve recensie ontvangt.

Etsy medewerkers kunnen recensies die in strijd zijn met Etsy’s Beleid of Richtlijnen verwijderen. Recensies of reacties die door Etsy medewerkers worden verwijderd kunnen niet meer worden teruggeplaatst.