Etsy en Square

Op 13 maart 2018 kondigde Etsy een samenwerking aan met Square zodat verkopers offline betalingen kunnen accepteren. Deze mogelijkheid verving alle bestaande offline betaalmogelijkheden op Etsy.

De “Verkoop nu” sectie op de Verkoop op Etsy App en Etsy kaartlezers zijn op 31 maart 2018 gedeactiveerd.

Wie kan Square gebruiken?

Verkopers in de VS*, VK, Canada, of Australië kunnen zich aanmelden voor Square en hun Etsy shop en voorraad koppelen.

Aan de slag met Square

Als je nu gebruikmaakt van Etsy's kaartlezer kun je aan de slag gaan met Square via Kanalen toevoegen onder Shopmanager.

Na aanmelden of inloggen kun je verbinding maken met je Etsy shop en je Etsy voorraad synchroniseren met Square.

Locaties en Synchroniseren

Locaties

Als je je aanmeldt voor of inlogt bij Square en verbinding maakt met je Etsy account, word je gevraagd om een locatie te selecteren of aan te maken: dat is de shop vanwaaruit je verkoopt.

Met locatiebeheer van Square kunnen gebruikers meerdere locaties aanmaken voor ondernemingen die op meerdere retaillocaties verkopen. Als je Square uitsluitend gebruikt om je Etsy items offline te verkopen, hoef je geen meerdere locaties aan te maken. Maar als je over meerdere Etsy shops beschikt, moet je voor iedere shop een Square locatie aanmaken.

De locatie die je kiest voor je Etsy shop maakt het voor Square mogelijk om je shopvoorraad te synchroniseren. Ook wordt je offline verkoop op Square gesynchroniseerd naar je Etsy account.

Je kunt je locatie-informatie aanpassen via de Square Verkoopkanaal pagina in je Shopmanager.

Je listings synchroniseren

Na het aanmaken of selecteren van een locatie, kun je je Etsy voorraad synchroniseren met je Square account.

Om te synchroniseren ga je naar de Square Verkoopkanaal pagina in je Shopmanager en kies je Synchroniseer je listings boven aan de pagina. Je kunt je listings ook rechtsonder in je Listingsmanager synchroniseren.

Na synchroniseren van je voorraad, zijn al je items beschikbaar in de Square POS App (beschikbaar in de iOS App Store of Google Play) voor offline verkoop. Als je items offline verkoopt, worden ze vastgelegd in je Etsy Statistieken en je online voorraad wordt in realtime aangepast.

Je hoeft je Etsy voorraad niet te updaten als je in Square bent.

Kosten voor het gebruik van Square

Etsy rekent geen extra kosten voor items die zijn verkocht via Square door synchronisatie van de voorraad. Listings die zijn gesynchroniseerd via Square hebben dezelfde kosten voor automatisch vernieuwen van USD 0,20 als listings die zijn verkocht op Etsy.

Als listings niet worden gesynchroniseerd vanuit de Etsy voorraad van een verkoper, brengt Etsy per transactie USD 0,20 in rekening.

Square rekent extra verwerkingskosten die verschillen per soort verkoop. Ga voor meer informatie naar Square Fees and Payments FAQs (in het Engels).

Tarievenspecificatie, berekend door Etsy:

TypeKosten
Listing automatisch vernieuwd via Synchronisatie voorraad, aanvullende hoeveelheid beschikbaarUSD 0,20 standaard kosten automatisch vernieuwen verkochte items
Square handleiding (listing niet gesynchroniseerd vanuit Etsy)USD 0,20 per transactie

Tarievenspecificatie, berekend door Square:

TypeKosten
Swiped verkopen2,6% plus USD 0,10 per transactie
Handmatig ingevoerde verkopen3,5% plus USD 0,15 per transactie
Aanmelden bij en gebruikmaken van SquareGratis en geen maandelijkse minimale bedragen

Ga voor meer informatie naar Square Fees and Payments FAQs (in het Engels).

Loskoppelen van Square

Als je je Etsy shop wilt loskoppelen van je Square account, ga je naar de  Square Verkoopkanaal pagina en selecteer je Koppel mijn shop los van Square onder aan de pagina.

Hulp met Square

Ga voor meer informatie over het gebruik van Square naar Square’s help center of de contactpagina.

Voor advies bij offline verkoop op Square, lees je meer nuttige tips en informatie in het Etsy Verkopershandboek: How to Offer the Best In-Person Customer Service.

*Op dit moment is Square niet beschikbaar in de US territories, waaronder Puerto Rico en Guam. Neem direct contact op met Square voor informatie over de geografische beschikbaarheid.