Square in jouw Etsy-shop gebruiken

Door jouw Etsy-shop aan een Square-account te koppelen, kun je offline en persoonlijk betalingen van kopers verwerken en de voorraad van je huidige online listings up-to-date houden. Deze optionele add-on kan je meer flexibiliteit in het contact met je kopers geven en je kunt zelf kiezen waar je verkopen doet.

Het aanmaken van een Square-account is gratis. Verkoopkosten worden per transactie door Square verwerkt. Verkopers in de VS*, het VK, Canada, of Australië kunnen zich voor Square aanmelden en hun Etsy-shop en voorraad koppelen.

Hoe ga ik met Square aan de slag?

Je kunt met Square aan de slag gaan door naar Verkoopkanalen in je Shopmanager te gaan, en Offline verkopen te selecteren. Daar kun je een Square-account aanmaken of een bestaande account aan je Etsy-shop koppelen.

Je listings synchroniseren

Na het aanmaken of inloggen op je account, kun je jouw Etsy-voorraad synchroniseren met je Square-account. Daarna zullen items die je offline verkocht hebt ook in je online voorraad verwerkt worden.

Om je listings te synchroniseren:

1. Ga naar de pagina Verkoopkanaal Square in jouw Shopmanager.
  2. Kies Je listings synchroniseren.

Dit kun je ook vanaf je Listings-pagina doen, met de knop Naar Square synchroniseren.

Nu zijn al je items beschikbaar in de Square POS App (beschikbaar in de iOS App Store of Google Play) voor offline verkoop.

Square werkt alleen met listings voor fysieke items. Wanneer verkopers die alleen digitale listings in hun Etsy-shops hebben via Square proberen te synchroniseren, krijgen het bericht 'Helaas is de synchronisatie mislukt. Probeer opnieuw'

Je shoplocatie veranderen

Als je je aanmeldt voor of inlogt bij Square en verbinding maakt met je Etsy account, word je gevraagd om een locatie te selecteren of aan te maken. Dit geeft Square de mogelijkheid om alle offline verkopen van een specifiek adres naar je Etsy-shop te synchroniseren.

In Square’s accountdashboard kun je locaties aanpassen of toevoegen. Bedrijven die meerdere verkooppunten hebben, moeten kiezen welke aan hun Etsy-shop gekoppeld wordt.

Om je locatie te wijzigen:

1. Ga naar de pagina Verkoopkanaal SquareSales in jouw Shopmanager.
  2. Zoek Kies jouw locatie.
  3. Selecteer de locatie die je voor jouw Etsy-account wilt gebruiken.

Loskoppelen van Square

Om een ander Square-account aan je shop te koppelen, moet je eerst Square ontkoppelen.

1. Ga naar de pagina Verkoopkanaal Square.
  2. Selecteer mijn shop van Square loskoppelen.

Hoe worden Square kosten berekend?

Etsy rekent geen extra kosten voor items die via Square verkocht worden via voorraad synchronisatie, en zal dezelfde automatische vernieuwingskosten van USD 0,20 per listing hebben als bij online listings die via Etsy verkocht worden.

Wanneer je een item via Square verkoopt die niet gesynchroniseerd is met je shop-listings, berekent Etsy USD 0,20 per transactie. Deze staan op je Etsy-factuur onder 'Square handmatig'.

Square brengt wel extra verwerkingskosten in rekening die variëren per type verkoop. Lees verder in Square Fees and Payments FAQs (in het Engels) .

Ik heb hulp met Square nodig

Ga voor meer informatie over het gebruik van Square naar Square’s help center of de contactpagina.

Voor hulp bij het persoonlijk/offline verkopen met Square, bekijk je de tips en informatie in Etsy's Verkopershandboek: Hoe je de beste offline klantenservice kan bieden.

*Op dit moment is Square niet beschikbaar in de US territories, waaronder Puerto Rico en Guam. Neem direct contact op met Square voor informatie over de geografische beschikbaarheid.