Etsy Plus: Aanvulverzoeken

Verkopers met een Etsy Plus-abonnement hebben de mogelijkheid om aanvulverzoeken voor hun listings in te schakelen. Lees meer over Etsy Plus.

Als een listing of listingvariatie uitverkocht is, kunnen shoppers om een e-mailnotificatie vragen die hen vertelt dat een item of variatie weer op voorraad is.

Als een listing uitverkocht is, kunnen shoppers zich aanmelden voor een e-mail die verstuurd wordt zodra jij het item weer plaatst. Etsy zal deze e-mail automatisch versturen, jij hoeft dit dus niet zelf te doen.

Let op: Vooralsnog is deze feature alleen beschikbaar voor kopers op de desktop en het mobiele web.

Het beheren van aanvulverzoeken

Zichtbaarheid van uitverkochte listings

Het beheren van aanvulverzoeken

Meerdere aanvulverzoeken tegelijk aanzetten:

1. Op Etsy.com klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Vink de actieve of uitverkochte listings aan waaraan je aanvulverzoeken wilt toevoegen.
  4. Klik op Opties voor wijzigen.
  5. In het dropdown-menu kies je Pas de optie aanvulverzoek aan.
  6. Kies Ja of Nee om de optie voor aanvulverzoeken in- of uit te schakelen.
  7. Klik op Toepassen.

Een aanvulverzoek voor een enkele listing aanzetten doe je zo:

1. Op Etsy.com klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Klik op de listing.
  4. In het gedeelte Voorraad en prijzen schakel je de optie voor aanvulverzoeken in door Ja te selecteren.

Let op: Je kunt listings niet handmatig op uitverkocht zetten. De voorraad van een listing moet door verkopen opraken.

In de Listings Manager van je shop kun je bijhouden hoeveel mensen zich voor deze notificaties aanmelden.

Wie kan uitverkochte listings zien?

Als een shopper een uitverkochte listing bekijkt, kan deze op Laat me weten als het er weer is klikken om een notificatie per e-mail te krijgen zodra het item weer op voorraad is.

Shoppers kunnen je uitverkochte listings op meerdere plekken zien, zoals op je pagina met Verkochte items of via directe links naar je uitverkochte listings. Als je item actief is en variaties van het item uitverkocht zijn, dan kunnen shoppers het item vinden via de Etsy zoekfunctie of andere opties die verkeer naar je shop leiden.

Listings met uitverkochte variaties

Als shoppers je listing bekijken en er bepaalde variaties (afmeting, kleur, patroon etc.) uitverkocht zijn, dan kunnen ze zich aanmelden om een notificatie te ontvangen wanneer die specifieke variant weer op voorraad is.

In de dropdown voor variatie ziet de shopper Uitverkocht, wachtlijst beschikbaar naast de uitverkochte variant. Als ze dit selecteren, kunnen ze klikken op Laat me weten wanneer het er weer is.