Verwachte leverdata instellen

Als Etsy verkoper kun je verzendprofielen instellen om klanten te informeren over de verwachte leverdatum voor hun bestellingen. Afhankelijk van de locatie van je shop, kun je dit op verschillende manieren instellen:

Om ervoor te zorgen dat je meer informatie aan je kopers kunt verstrekken, raden we je aan verwachte leverdata bij je listings in te schakelen.

Op Etsy wordt een pakket dat binnen de geschatte leverperiode arriveert, beschouwd als op tijd geleverd. Zo lang je de bestelling hebt verstuurd op de verzenddatum en daarvan een bewijs hebt, word je niet verantwoordelijk gehouden voor vertragingen tijdens het transport, die zijn veroorzaakt door de vervoerder. Lees hoe je een geschil met een koper kunt oplossen.

Verwachte leverdata instellen

Verkopers uit de VS en Canada: Listings met voorberekende verzendkosten en een verwerkingstijd hebben al een verwachte leverdatum.

Verwachte leverdata inschakelen als je geen gebruikmaakt van voorberekende verzendkosten:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik  op Jouw accounten vervolgens op Shopmanager.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Verzendinstellingen.
  5. Klik op Verzendprofielen.
  6. Klik op Verzendprofiel toevoegen.
  7. Naast Verzendkosten selecteer je, als je je in de VS of Canada bevindt, Ik vul de vaste kosten handmatig in of Reken ze voor me uit. (Sla deze stap over als je je niet in de VS of Canada bevindt).
  8. Kies de door jou gewenste opties, inclusief de verzendmaatschappij die je voorkeur heeft en de verwachte vervoerstijd.
  9. Klik op Profiel aanmaken.

Gebruik dit verzendprofiel voor je listings om je klanten te informeren over de verwachte leverdatum van hun bestelling.

Wat is een verwachte leverdatum?

De verwachte leverdatum geeft aan wanneer we denken dat je bestelling arriveert.

De verwachte leveringsperiode wordt bepaald door je snelste verwerkingstijd + je snelste verwachte vervoerstijd voor het begin van de periode en je langste verwerkingstijd + je langste verwachte vervoerstijd voor het einde van de periode.

Een voorbeeld: als de verwerkingstijd van een gekocht item 3-5 dagen is en de vervoerstijd voor de gekozen verzendmethode meestal 2-4 dagen bedraagt, dan is de verwachte leverdatum 5-9 dagen na de besteldatum.

De getoonde leverdata zijn te vroeg/te ruim

Overweeg om je verwerkingstijd te verfijnen als je zelden eerder verzendt dan de datum waarop de bestelling afgerond moet zijn. Je kunt je verwerkingstijd bewerken en de optie Custom kiezen voor meer controle over je verwerkingstijd.

De getoonde leverdata zijn niet nauwkeurig

Je kunt voor iedere locatie handmatig een periode voor verzending instellen.

Hiervoor moet je de verzendinstellingen bij je listings bewerken. Waar je de verzendkosten en vervoerders voor de listings invoert, kun je de vervoerder instellen op Anders. Hier kun je je eigen periode instellen.