Verwachte leverdata instellen

Als Etsy verkoper kun je verzendprofielen instellen om klanten te informeren over de verwachte leverdatum voor hun bestellingen. Afhankelijk van de locatie van je shop, kun je dit op verschillende manieren instellen:

Verwachte leverdata instellen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik  op Jouw accounten vervolgens op Shopmanager.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Verzendinstellingen.
  5. Klik op Verzendprofielen.
  6. Klik op Verzendprofiel toevoegen.
  7. Naast Verzendkosten, selecteer je Ik vul de vaste kosten handmatig in (in Duitsland en de VS) of Reken ze voor me uit (in de VS en Canada).
  8. Kies de door jou gewenste opties, inclusief de verzendmaatschappij die je voorkeur heeft en de verwachte vervoerstijd.
  9. Klik op Profiel aanmaken.

Gebruik dit verzendprofiel voor je listings om je klanten te informeren over de verwachte leverdatum van hun bestelling.

Wat is een verwachte leverdatum?

De verwachte leverdatum geeft aan wanneer we denken dat je bestelling arriveert. Dit is een combinatie van de verwerkingstijd van de door jou bestelde items, de vervoerstijd en de huidige datum.

Een voorbeeld: als de verwerkingstijd van een door jou besteld item 3-5 dagen is en de vervoerstijd voor de verzendmethode die je kiest meestal 2-4 dagen bedraagt, is je verwachte leverdatum 5-9 dagen na vandaag.