Verwachte leverdata instellen

Je kunt verzendprofielen instellen om klanten te informeren over de verwachte leverdatums voor hun bestellingen. Afhankelijk van de locatie van je shop, kun je dit op verschillende manieren instellen:

Op Etsy wordt een pakket dat binnen de geschatte leverperiode arriveert, beschouwd als op tijd geleverd. Zo lang je de bestelling hebt verstuurd op de verzenddatum en daarvan een bewijs hebt, word je niet verantwoordelijk gehouden voor vertragingen tijdens het transport, die zijn veroorzaakt door de vervoerder. Lees hoe je een geschil met een koper kunt oplossen.

Verwachte leverdata instellen

Verkopers uit de VS en Canada: Listings met voorberekende verzendkosten en een verwerkingstijd hebben al een verwachte leverdatum.

📦      Als je op Etsy verzendlabels koopt en print, markeren we je bestellingen automatisch als afgerond en sturen we je kopers hun trackingnummer. Zo weten ze wanneer ze hun bestellingen kunnen verwachten. Koop Etsy Verzendlabels.

Verwachte leverdata instellen als je geen gebruikmaakt van voorberekende verzendkosten (vereist in de VS):

1. Log in op Etsy.com.
  2. Ga naar Shopmanager.
  3. Ga naar Instellingen.
  4. Ga naar Verzendinstellingen.
  5. Selecteer Verzendprofielen.
  6. Selecteer Voeg een verzendprofiel toe (of Wijzig een bestaand profiel).
  7. Als je je in de VS of Canada bevindt, selecteer je Ik vul de vaste kosten handmatig in of Reken ze voor me uit. (Sla deze stap over als je je niet in de VS of Canada bevindt).
  8. Selecteer Verzonden vanuit en je Verwerkingstijd.
  9. Als je in de VS bent gevestigd: Voeg je postcode in bij postcode van herkomstlocatie.
  10. In de sectie Vaste verzendkosten, selecteer je de vervoerder van jouw voorkeur of je meest gebruikte vervoerder en de Postklasse.
  11. Onder Wat je berekent, kies je of je Gratis verzending aanbiedt of stel je zelf een Vaste prijs in.
  12. Klik op Profiel aanmaken.

Gebruik dit verzendprofiel voor je listings om je klanten te informeren over de verwachte leverdatum van hun bestelling.

Wat is een verwachte leverdatum?

De verwachte leverdatum geeft aan wanneer we denken dat je bestelling arriveert.

De verwachte leveringsperiode wordt bepaald door je snelste verwerkingstijd + je snelste verwachte vervoerstijd voor het begin van de periode en je langste verwerkingstijd + je langste verwachte vervoerstijd voor het einde van de periode.

Een voorbeeld: als de verwerkingstijd van een gekocht item 3-5 dagen is en de vervoerstijd voor de gekozen verzendmethode meestal 2-4 dagen bedraagt, dan is de verwachte leverdatum 5-9 dagen na de besteldatum.

De getoonde leverdata zijn te vroeg/te ruim

Overweeg om je verwerkingstijd te verfijnen als je zelden eerder verzendt dan de datum waarop de bestelling afgerond moet zijn. Je kunt je verwerkingstijd bewerken en de optie Custom kiezen voor meer controle over je verwerkingstijd.

Als je je eigen Levertijd hebt ingesteld na het kiezen van Anders als je vervoerder, bekijk je deze instellingen regelmatig en pas je deze indien nodig aan, omdat de servicestandaarden kunnen veranderen.

De getoonde leverdata zijn niet nauwkeurig

Je kunt voor iedere locatie handmatig een periode voor verzending instellen.

Hiervoor moet je de verzendinstellingen bij je listings bewerken. Waar je de verzendkosten en vervoerders voor de listings invoert, kun je de vervoerder instellen op Anders.  Hier kun je je eigen periode instellen.

Ik verzend uit meerdere locaties Hoe stel ik mijn profielen in.

Als je vanuit meerdere locaties verzendt, kun je een verzendprofiel en een listing aanmaken voor iedere locatie van waaruit je verzendt. Link ieder verzendprofiel daarna aan de relevante listing. Dit koppelt de juiste leverdatum aan iedere listing.