Hoe koop je verzendlabels op Etsy?

Wanneer je een van onderstaande vervoerders gebruikt, kun je direct op Etsy een verzendlabel kopen, welke je gemakkelijk thuis kunt afdrukken. Je bent dus minder tijd kwijt aan het postkantoor, je krijgt korting op bepaalde kosten en je kunt heel eenvoudig restituties voor ongebruikte labels aanvragen.

Met verzendlabels op Etsy heb je automatisch tracking bij jouw bestelling, en dat is een van de criteria voor het worden van een Topverkoper.

Wij hebben labels voor de volgende vervoerders:

1. Meld je aan op Etsy.com en ga naar Shopmanager.
  2. Ga naar Bestellingen & Verzending.
  3. Zoek de bestelling waarvoor je een verzendlabel wilt kopen.
  4. Selecteer de bestelbus om een verzendlabel te kopen.
  5. Onder Koop verzendlabels voor, controleer je of je adres klopt. Als je jouw adres moet wijzigen, klik je op Aanpassen.
  6. Onder Verzenden naar rechts op de pagina, controleer je of het adres van de koper klopt. Als je het adres moet wijzigen, klik je op Aanpassen.
  7. Vul de Verzendinformatie voor het pakket in. Lees meer over verzendinformatie.
  8. Is de bestelling een internationale verzending, dan vul je het douaneformulier in.
  9. Selecteer Controleer je aankoop voor een overzicht van je bestelling.
  10. Bevestig de documenten die je wilt printen. Selecteer Opties aanpassen om een downloadvoorkeur voor je label(s) op te geven.
  11. Selecteer Aankopen.

Zodra je aankoop afgerond is, wordt er een verzendnotificatie naar je koper gestuurd en je bestelling wordt aangemerkt als Voltooid.Daarna kun je dan je verzendlabel printen.

Voor een overzicht van al je gekochte labels, klik je op Aangekochte labels in de tab Voltooide bestellingen.

Welke gegevens zijn vereist bij het kopen van een verzendlabel?

De verzendinformatie helpt ons een nauwkeurige inschatting te geven van de kosten van je verzendlabel.

• Gewicht pakket: Het gewicht van het pakket.
  • Pakketsoort: De pakketsoort is afhankelijk van de manier waarop je de bestelling verpakt.
  • Lengte, breedte, hoogte: De afmetingen van je pakket. Vul de lengte, breedte en hoogte van je pakket in.
  • Bezorgdienst: De bezorgdienst bepaalt hoe snel je bestelling naar de koper wordt verzonden en is van invloed op de verzendkosten.

Welke douanegegevens zijn is vereist bij de aankoop van een internationaal verzendlabel?

Bij aankoop van een internationaal verzendlabel, moet je voor ieder item in de bestelling het gewicht, de waarde en een nauwkeurige beschrijving voor de douane toevoegen. Het gewicht en de waarde worden gebruikt om het totaalbedrag van het pakket voor de douane te berekenen. Je kunt ook een optioneel tariefnummer toevoegen.

De documentatievereisten verschillen per service en bestemming. Controleer voordat je gaat verzenden op de website van de vervoerder wat er nodig is. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de vereiste informatie wordt toegevoegd.

Lees meer over douane-informatie.

Hoe koop ik een label met voorberekende verzendkosten?

Verkopers die gebruikmaken van USPS of Canada Post kunnen voorberekende verzendkosten gebruiken op Etsy. Met voorberekende verzendkosten wordt de door jou ingestelde pakketinformatie automatisch geïmporteerd in de aankooppagina voor verzendlabels.

Om een verzendlabel met voorberekende verzendkosten te kopen, moet je de gegevens dubbelchecken en klikken op Bevestig en koop. Je kunt de pakketgegevens voor je bestellingen aanpassen of wijzigen voordat je het label koopt.

Ben je een verkoper in de VS, Canada, Australië of het VK, dan kun je op Etsy verzendlabels kopen.

Hier volgen antwoorden op enkele veelgestelde vragen over verzendlabels:

Via je Bestellingen tab op Etsy.com kun je een verzendlabel kopen. Naast de bestelling waar je een verzendlabel voor wilt kopen klik je op Verzendlabel kopen.

Momenteel kun je geen labels kopen via de Verkoop op Etsy-app.

Lees meer over verzendlabels.

Een restitutie voor een Etsy verzendlabel aanvragen doe je zo:

1. In je Shopmanager ga je naar Bestellingen & Verzending.
  2. Als je de bestelling niet in de eerste tab ziet, klik je op Voltooid.
  3. Onder het nummer van het verzendlabel van je bestelling selecteer je Restitutie.

Zie je de knop Restitutie niet staan, dan kun je voor dat label geen restitutie krijgen.

Op Etsy.com kun je restituties aanvragen, maar niet via de Verkoop op Etsy-app.

Lees meer over restituties voor verzendlabels.

Er zijn een aantal redenen waarom je misschien geen verzendlabels op Etsy kunt kopen:

• Je maakt gebruik van de Verkoop op Etsy-app in plaats van Etsy.com. Je kunt alleen op Etsy.com verzendlabels kopen.
  • Misschien ben je gevestigd in een land waar we geen verzendlabels aanbieden. We bieden verzendlabels aan voor verkopers in Australië, Canada, het VK en de VS. Ben je gevestigd in een ander land, dan kun je verzendlabels kopen van een lokale vervoerder.
  • Het adres van de koper is misschien te lang of bevat ongeldige tekens. Alle tekens moeten afkomstig zijn uit het Romeinse alfabet (a,b,c,d,e…) en iedere regel mag  max. 35 tekens bevatten. Adresinformatie mag naar volgende regels worden verplaatst als een regel te veel tekens bevat. Als je veel wijzigingen moet doorvoeren in een adres van een koper, neem je eerst contact met hem/haar op om te checken of het nieuwe adres klopt.
  • Als je een label aanmaakt van de bestelnotificatie in je e-mail moet je ervoor zorgen dat je bent aangemeld bij het correcte Etsy account.

Als je het probleem met het aanmaken van een verzendlabel voor deze bestelling niet kunt oplossen, kun je online een verzendlabel kopen bij een vervoerder of je lokale postkantoor.

Als je een verzendlabel opnieuw wilt uitprinten, klik je op Afdrukken onder het trackingnummer van de bestelling in jeBestellingentab

Je kunt een verzendlabel downloaden en opnieuw afdrukken tot aan het eind van zijn verzenddatum.

Als de verzenddatum is verstreken, kun je om een restitutie voor dat label verzoeken en vervolgens een nieuw label kopen.

Sommige verzendlabels die je via Etsy kunt kopen hebben een verzekering. Voor de meeste pakketten kun je ook een aanvullende dekking kopen.

Lees meer over verzekeringen voor verzendlabels op Etsy.

Het kan zijn dat je een e-mail ontvangt die je laat weten dat je verzendlabelkosten zijn aangepast. Dit betekent dat de vervoerder andere afmetingen of een ander gewicht heeft geconstateerd dan de gegevens die je voor het verzendlabel hebt opgegeven.

Als je van mening bent dat deze aanpassing onjuist is, kun je de aanpassing betwisten.

Lees hoe je een wijziging in een USPS-verzendlabel kunt betwisten.

Als je een aanpassing van FedEx en Canada Post wilt betwisten, klik je op Ik heb nog steeds hulp nodig en voeg je het bestelnummer en label ID-nummer toe.