Je identiteit verifiëren voor Etsy Payments

Als je je aanmeldt voor Etsy Payments, moet je kiezen of je als persoon of bedrijf meedoet. Om Etsy te helpen zowel jou als de algehele veiligheid van het platform te beschermen, moeten we de gegevens die je invult controleren.

Een individu

Om je als 'individu' voor Etsy Payments aan te melden, moet je de volgende gegevens verstrekken zodat we je identiteit kunnen controleren: Voornaam, achternaam, geboortedatum, huisadres en op sommige locaties een volledige of gedeeltelijke Belasting-ID (in de VS bijvoorbeeld een deel van het SSN).

Zakelijk

Bij een “zakelijke” aanmelding moeten we naast je persoonlijke identiteit je zakelijke informatie controleren.

Je moet de volgende gegevens verstrekken over je onderneming: Naam entiteit, wettelijk adres, belastingnummer, jouw zakelijke identificatienummer (in de VS is dat niet hetzelfde als je ESN, je employer identification number) en specifieke gegevens over het eerste aanspreekpunt van de onderneming.

Hoe het identificatienummer van je onderneming bij jou genoemd wordt, kan afhangen van jouw locatie. We noemen een aantal opties, maar deze lijst is niet compleet:

• Entiteitsnummer of ID
  • Zakelijk nummer of ID
  • Afdelingsnummer of ID
  • Bedrijfsnummer
  • Filing nummer
  • Documentnummer
  • Controlenummer
  • Organisatienummer
  • Charter-nummer
  • Licentienummer
  • Kamer van Koophandel-nummer

Als je niet weet wat jouw wat het identificatienummer van jouw bedrijf is, kun je proberen deze op te zoeken op de website van de lokale instantie waar je jouw onderneming hebt ingeschreven, of neem je contact op met deze lokale instantie op.

Als we je zakelijke informatie niet kunnen verifiëren, word je per e-mail gevraagd om je zakelijke gegevens opnieuw in te vullen om de juistheid ervan te bevestigen. Als je informatie er correct uitziet en je problemen blijft ondervinden, neem je voor hulp contact op met je lokale belastingkantoor of overheidsinstantie waar het bedrijf is geregistreerd.

Aanvullende verificatie

Als we je identiteit niet kunnen verifiëren aan de hand van de gegevens die je hebt verstrekt voor Etsy Payments, kan het zijn dat er om aanvullende informatie wordt gevraagd.

Je identiteit voor Etsy Payments controleren:

Eerst controleer je of je alle persoonlijke en financiële informatie correct hebt ingevuld in je Etsy betaalrekening. Je financiële informatie controleren:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Klik opUpdate naast Bankgegevens. Controleer of je bankgegevens correct zijn en klik op Nieuwe gegevens opslaan.
  6. Klik op Adres en controleer of je adres klopt.

Vervolgens kunnen we je vragen om een nieuwe kopie van een geldig identiteitsbewijs. Maak een scan of foto van je ID. Dit kan een van de volgende items zijn:

• een geldig rijbewijs
  • een geldige ID-kaart met foto
  • een geldig paspoort

De informatie op het document moet overeenkomen met de informatie die je bij het opzetten van je shop hebt verstrekt.

De kopie moet zijn voorzien van je naam, je geboortedatum en de vervaldatum. Als deze informatie achter op je ID staat, moet je een kopie van zowel de voor- als achterzijde van je document uploaden. Je naam op je ID moet in Latijns schrift zijn, anders kunnen we de kopie weigeren.

Controleer of de afbeelding(en) van je documenten duidelijk en leesbaar zijn, maar breng geen wijzigingen aan in de foto/scan. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat we je om een betere versie gaan vragen.

Vervolgens upload je de afbeelding van je documenten.

Bevestig

dan nogmaals de persoonlijke gegevens van je betaalrekening en voeg een debit- of creditcard toe aan je shop, een vereiste voor de meeste Etsy shops:

1. Log in op Etsy.com.
  2. KlikJij op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Klik op Facturatie.

Dit maakt het voor ons mogelijk om zodra we je documentatie hebben goedgekeurd Etsy Payments in jouw shop aan te zetten.

Als je Etsy Payments gaat gebruiken, moeten we je identiteit controleren. Dit helpt Etsy om zowel jou als de algehele veiligheid van het platform te beschermen.

Als we je identiteit niet kunnen verifiëren aan de hand van de informatie die je aan ons hebt verstrekt bij je aanmelding voor Etsy Payments, vragen we je om aanvullende informatie om je identiteit te bevestigen.

Eerst controleer je of je alle persoonlijke en financiële informatie in je Betaalrekening hebt ingevuld. Controleer je informatie in je Betalingsinstellingen.

1. Klik opUpdate naast Bankgegevens. Controleer of je bankgegevens correct zijn en klik op Nieuwe gegevens opslaan.
  2. Klik op Adres en controleer of je adres klopt.

Maak vervolgens een scan of foto van je officiële ID. Dit kan een van de volgende items zijn:

• een geldig rijbewijs
  • een geldige ID-kaart met foto
  • een geldig paspoort

De informatie op het document moet overeenkomen met de informatie die je bij het opzetten van je shop hebt verstrekt.

Vervolgens upload je de afbeelding van je documenten.

Bevestig

dan nogmaals je persoonlijke informatie in je betaalrekening en voeg een debet- of creditcard toe aan je shop, een vereiste voor de meeste Etsy shops, in je Betalingsinstellingen onder Facturatie.