Je standaard shoptaal wijzigen

Voor het wijzigen van je standaard shoptaal, neem je contact op met Etsy Support. Als je listings op dit moment zijn geplaatst in een taal die je niet als je standaard shoptaal wilt hebben, volg je voordat je contact met ons opneemt de stappen in dit artikel.

Als je je aanmeldt als verkoper op Etsy, is de taal die je kiest de standaard taal voor je shop. Als je listings zijn geschreven in een taal die afwijkt van je standaard shoptaal, worden je items misschien niet goed geïndexeerd in Zoeken.

Je shop voorbereiden op het wijzigen van je standaard taal

Om de standaard taal van je shop te wijzigen, moet je ervoor zorgen dat je alle informatie in je shop hebt vertaald naar die taal. Je moet die taal toevoegen als een vertaling van je shop en vertalingen toevoegen aan je shopinformatie en iedere listing. Als Etsy Support de standaard taal van je shop wijzigt, wordt de tekst in de vertaalvelden voor die taal de standaard tekst voor je shop.

Wijzig eerst de beschikbare talen voor je shop:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Talen en vertalingen.
  5. Klik op Beheer talen.
  6. Kies de talen die je in je shop wilt gebruiken.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan.

Voeg daarna de nieuwe standaard taal van je listings toe:

1. In Shopmanager, klik je op Listings.
  2. Klik iedere listing aan.
  3. Scroll naar de sectie Vertalingen onder aan iedere listingpagina.
  4. Wijzig de titel, beschrijving en tags naar de taal die je wilt gebruiken als standaard taal in je shop. Zodra Etsy Support je standaard taal wijzigt, wordt de tekst die je aan deze velden toevoegt de belangrijkste omschrijving voor deze listing.

Om ervoor te zorgen dat je shop in de juiste taal wordt weergegeven, moet je ook vertalingen toevoegen aan je verlopen, uitverkochte en inactieve listings. Je listings moeten worden gepubliceerd en actief zijn om deze te kunnen wijzigen. Ook kun je de listings die je niet meer nodig hebt verwijderen.

Vertalingen toevoegen aan een uitverkochte listing:

1. Open de listing.
  2. Scroll naar de sectie Vertalingen onder aan de pagina.
  1. Voeg vertalingen toe aan de titel, beschrijving en tags.
  1. Klik op Vernieuwen.
  2. Klik rechtsboven op Beheren.
  3. Klik op Deactiveren.

Vertalingen toevoegen aan een concept- of inactieve listing:

1. Open de listing.
  2. Scroll naar de sectie Vertalingen onder aan de pagina.
  3. Voeg vertalingen toe aan de titel, beschrijving en tags.
  4. Klik op Publiceren, en klik daarna nog een keer op Publiceren.
  5. Klik rechtsboven op Beheren.
  6. Klik op Deactiveren.

Voeg ten slotte de taal van je shopinformatie toe:

1. In Shopmanager, klik je op Instellingen.
  2. Klik op Talen en vertalingen.
  3. Wijzig je shopinformatie naar de taal die je wilt gebruiken als standaard taal in je shop.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan.

Zodra je de tekst hebt toegevoegd in de taal die je wilt gebruiken als de standaard taal van je shop neem je contact op met Etsy Support. Als alle vereiste wijzigingen zijn doorgevoerd, kunnen we je standaard shoptaal wijzigen.