Waarom is de betaling voor een bestelling nog niet gestort?

Met je nieuwe betaalrekening, kunnen je Etsy Payments opbrengsten worden gestort als je Huidige saldo positief is. Je Huidige saldo bestaat uit je verkopen min je shopkosten. Dit betekent dat als je kosten bent verschuldigd voor je Etsy shop, deze kosten worden afgetrokken van de opbrengsten van je verkopen. Het bedrag dat beschikbaar is voor storting zijn dus de opbrengsten van je verkopen min je kosten. Lees meer over je nieuwe betaalrekening.

Opmerking: Als je je shop runt vanuit een land dat nog niet wordt ondersteund door Etsy Payments, zie je nog steeds het nieuwe ontwerp en “Jouw factuur” heet nu “Jouw betaalrekening”. Je ontvangt echter nog steeds iedere maand een factuur voor je Etsy kosten.

Als je geen storting ontvangt na een verkoop met Etsy Payments, controleer je het volgende:

Je kosten zijn hoger dan je opbrengsten

Als je meer kosten verschuldigd bent voor je Etsy shop dan je hebt verdiend aan je verkopen dan is er geen geld Beschikbaar voor storting. Dat betekent dat je Huidige saldo negatief is.

Je Huidige saldochecken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betaalrekening.
  5. Onder Recente activiteiten, zie je je Huidige saldo. Dit zijn je verkopen min je kosten. Bij een positief saldo zie je een bedrag Beschikbaar voor storting.

Je hebt geen geldige credit- of debitcard geregistreerd

Om je Etsy Payments inkomsten te ontvangen moet je een geldige credit- of debitcard aan je account hebben gekoppeld.

Je bij Etsy.com geregistreerde creditcard bijwerken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Klik op Facturatie.
  6. Klik op Wijzigen onder je kaartgegevens of klik op Voeg een nieuwe kaart toe onder Jouw kaarten.
  7. Voer je kaartgegevens in.
  8. Klik op Opslaan.

Opmerking: Shops gevestigd in Duitsland, Oostenrijk of Nederland hoeven geen credit- of debitcard toe te voegen.

Je hebt geen geldige bankrekening geregistreerd

Om je inkomsten te ontvangen, moet je een geldige bankrekening aan je shop hebben gekoppeld.

Je geregistreerde bankrekening wijzigen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Naast Bankgegevens, klik je op Update.
  6. Voer je geregistreerde bankrekeningnummer in en klik op Bevestiging bankrekening.
  7. Vul je nieuwe bankgegevens in.
  8. Klik op Opslaan.

Je tegoed staat nog niet op de planning voor storting

Je kunt een stortingsschema voor je beschikbare tegoeden instellen. Als de datum van je volgende storting nog niet geweest is, kun je op die datum wachten, of klikken op Vraag er nu om onder het bedrag dat Beschikbaar is voor storting.

Je betalingsschema beheren:

1. Klik op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Kies onder Stortingsschema voor dagelijkse, wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse stortingen.

Opmerking: Het dagelijkse stortingsschema vereist dat er aan een minimaal stortingsbedrag wordt voldaan voordat het tegoed wordt gestort. Dit minimum bedrag verschilt per land.