Waarom is mijn geld nog niet gestort?

Met je  betaalrekening, kunnen je Etsy Payments opbrengsten worden gestort als je Huidige saldo positief is. Je Huidige saldo bestaat uit je verkopen min je shopkosten. Dit betekent dat als je kosten bent verschuldigd voor je Etsy shop, deze kosten worden afgetrokken van de opbrengsten van je verkopen. Het bedrag dat beschikbaar is voor storting is dus de opbrengst van je verkopen min je kosten. Lees meer over je betaalrekening.

Als je je shop beheert vanuit een land dat nog niet wordt ondersteund door Etsy Payments, worden je kosten niet afgetrokken van je verkoopopbrengsten en is er maandelijks een Te betalen bedrag.

Als je geen storting ontvangt na een verkoop met Etsy Payments, controleer je op het volgende:

Je kosten zijn hoger dan je verkoopopbrengsten

Als je meer kosten hebt gemaakt voor je Etsy shop dan je hebt verkocht, zijn er geen opbrengsten Beschikbaar voor storting. Dat betekent dat je Huidige saldo negatief is.

Je Huidige saldo checken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betaalrekening.
  5. Onder Recente activiteiten, zie je je Huidige saldo. Dit zijn je verkopen min je kosten. Bij een positief saldo zie je een bedrag Beschikbaar voor storting.

Lees meer over tarieven voor het verkopen op Etsy..

Je hebt geen geldige credit- of debitcard geregistreerd

Om je Etsy Payments inkomsten te ontvangen moet je een geldige credit- of debitcard aan je account hebben gekoppeld.

Je bij Etsy.com geregistreerde creditcard bijwerken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Klik op Facturatie.
  6. Klik op Wijzigen onder je kaartgegevens of klik op Voeg een nieuwe kaart toe onder Jouw kaarten.
  7. Voer je kaartgegevens in.
  8. Klik op Opslaan.

Shops gevestigd in Duitsland, Oostenrijk of Nederland hoeven geen credit- of debitcard toe te voegen.

Je hebt geen geldig bankrekeningnummer geregistreerd

Om je inkomsten te ontvangen, moet je een geldige bankrekening aan je shop hebben gekoppeld.

Je geregistreerde bankrekening wijzigen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Naast Bankgegevens, klik je op Update.
  6. Voer je geregistreerde bankrekeningnummer in en klik op Bevestiging bankrekening.
  7. Vul je nieuwe bankgegevens in.
  8. Klik op Opslaan.

Je opbrengsten zijn nog niet ingepland voor storting

Als je een nieuwe verkoper bent, zijn je opbrengsten gedurende de eerste 90 dagen pas 3 dagen na een verkoop Beschikbaar voor storting. Als de periode van 90 dagen is verstreken, zijn de betalingen van Etsy Payments bestellingen de volgende werkdag Beschikbaar voor storting.

Je kunt een stortingsschema opstellen voor je beschikbare opbrengsten. Als de datum van je volgende storting nog niet geweest is, kun je op die datum wachten, of klikken op Vraag er nu om onder het bedrag dat Beschikbaar is voor storting.

Je stortingsschema beheren:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Kies onder Stortingsschema voor dagelijkse, wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse stortingen.

Het dagelijkse stortingsschema vereist dat er aan een minimaal stortingsbedrag wordt voldaan voordat het tegoed wordt gestort. Dit minimum bedrag verschilt per land.

Het saldo van je betaalrekening wordt gestort op basis van je stortingsschema en het kan enkele dagen duren voordat het op je bankrekening staat.

Als je je storting niet ziet op het verwachte tijdstip, controleer je het volgende:

Als je meer kosten hebt gemaakt voor je Etsy shop dan je hebt verkocht, zijn er geen opbrengsten Beschikbaar voor storting. Dat betekent dat je huidige saldo negatief is en je geen storting ontvangt.

Check je huidige saldo

Om je Etsy Payments inkomsten te storten moet je een geldige credit- of debitcard aan je account hebben gekoppeld.

Werk je opgeslagen kaart bij

Om je inkomsten te storten, moet je een geldige bankrekening aan je shop hebben gekoppeld.

Update je bankrekening