Waarom is mijn geld nog niet gestort?

Met je  betaalrekening kunnen je Etsy Payments opbrengsten worden gestort als je Huidige saldo positief is. Je Huidige saldo bestaat uit je verkopen min je shopkosten. Dit betekent dat als je kosten bent verschuldigd voor je Etsy shop, deze kosten worden afgetrokken van de opbrengsten van je verkopen. Het bedrag dat beschikbaar is voor storting is dus de opbrengst van je verkopen min je kosten. Lees meer over je betaalrekening.

Bekijk deze checklist voor extra tips die het makkelijker maken om op tijd betaald te krijgen. Bekijk onze video voor uitgebreide info over het beheren van jouw Betaalrekening.

Als je je shop beheert vanuit een land dat nog niet wordt ondersteund door Etsy Payments, worden je kosten niet afgetrokken van je verkoopopbrengsten en is er maandelijks een Te betalen bedrag.

Als je geen storting ontvangt na een verkoop met Etsy Payments, controleer je op het volgende:

Je kosten zijn hoger dan je verkoopopbrengsten

Als je meer kosten hebt gemaakt voor je Etsy shop dan je hebt verkocht, zijn er geen opbrengsten Beschikbaar voor storting. Dat betekent dat je Huidige saldo negatief is.

Je Huidige saldo checken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betaalrekening.
  5. Onder Recente activiteiten, zie je je Huidige saldo. Dit zijn je verkopen min je kosten. Bij een positief saldo zie je een bedrag Beschikbaar voor storting.

Lees meer over tarieven voor het verkopen op Etsy..

Je hebt geen geldige credit- of debitcard geregistreerd

Om je Etsy Payments inkomsten te ontvangen moet je een geldige credit- of debitcard aan je account hebben gekoppeld.

Je bij Etsy.com geregistreerde creditcard bijwerken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Klik op Facturatie.
  6. Klik op Wijzigen onder je kaartgegevens of klik op Voeg een nieuwe kaart toe onder Jouw kaarten.
  7. Voer je kaartgegevens in.
  8. Klik op Opslaan.

Je kunt een prepaidcard aan je account toevoegen als je al een credit- of debitcard hebt. Een niet-herlaadbare prepaidcard kan niet je enige of primaire betaalmethode zijn, maar met een niet-herlaadbare prepaidcard kun je altijd handmatig je factuur betalen.

Shops gevestigd in Duitsland, Oostenrijk of Nederland hoeven geen credit- of debitcard toe te voegen.

Je hebt geen geldig bankrekeningnummer geregistreerd

Om je inkomsten te ontvangen, moet je een geldige bankrekening aan je shop hebben gekoppeld.

Je geregistreerde bankrekening wijzigen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.
  5. Naast Bankgegevens, klik je op Update.
  6. Voer je geregistreerde bankrekeningnummer in en klik op Bevestiging bankrekening.
  7. Vul je nieuwe bankgegevens in.
  8. Klik op Opslaan.

Is de vestigingsplaats van je bankrekening in de EU, Hong Kong, Singapore of Zwitserland, dan moet je voor nalevingsdoeleinden je bankrekening verifiëren voordat je stortingen van je verkopen kunt ontvangen. Lees hoe je je bankrekening kunt verifiëren.

Je hebt onlangs je bankgegevens gewijzigd

Nadat je je bankrekening gewijzigd hebt, zetten we de fondsen van je Etsy Payments verkopen vijf dagen in de wacht, om je rekening tegen mogelijk misbruik te beschermen. Dit betekent dat je Etsy Payments opbrengsten vanaf 5 dagen nadat je je bankgegevens hebt gewijzigd op je nieuwe bankrekening gestort kunnen worden.

Is de nieuwe vestigingsplaats van je bankrekening in de EU, Hong Kong, Singapore of Zwitserland, dan moet je voor nalevingsdoeleinden je bankrekening verifiëren voordat je stortingen van je verkopen kunt ontvangen. Lees hoe je je bankrekening kunt verifiëren.

Je opbrengsten zijn nog niet ingepland voor storting

Als je een nieuwe verkoper bent, zijn je opbrengsten gedurende de eerste 90 dagen over het algemeen pas 3 dagen na een verkoop Beschikbaar voor storting. Als de periode van 90 dagen is verstreken, zijn de betalingen van Etsy Payments bestellingen de volgende werkdag Beschikbaar voor storting.

Je kunt een stortingsschema opstellen voor je beschikbare opbrengsten. Als de datum van je volgende storting nog niet geweest is, kun je op die datum wachten, of klikken op Vraag er nu om onder het bedrag dat Beschikbaar is voor storting.

Je stortingsschema beheren:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Ga naar Shopmanager.
  3. Ga naar Financiën.
  4. Ga naar Betalingsinstellingen.
  5. Kies onder Stortingsschema voor dagelijkse, wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse stortingen.

Het dagelijkse stortingsschema vereist dat er aan een minimaal stortingsbedrag wordt voldaan voordat het tegoed wordt gestort. Dit minimum bedrag verschilt per land.

Je fondsen staan als reservering op je betaalrekening

Als er een reservering wordt geplaatst op je account, wordt er een percentage van de verkoop doorlopend apart gezet voor een periode van max. 45 dagen.

Reserveringen worden vaak toegepast op online platforms. Deze kunnen je helpen voorkomen dat je Betaalrekening een negatief saldo krijgt als je een terugvordering ontvangt van de creditcardmaatschappij van een klant, of tegen andere onverwachte kosten aanloopt.

Hoe weet ik of er een reservering op mijn account is geplaatst?

Je wordt per e-mail op de hoogte gebracht als er een Reservering op jouw Betaalrekening wordt geplaatst. De details van je reservering bekijken:

1. Op Etsy.com, ga je naar Shopmanager.
  2. Ga naar Financiën.
  3. Ga naar Betaalrekening.
  4. Bekijk de sectie Reservering op je betaalrekening (je ziet dit alleen als je een reservering hebt).

Lees meer over reserveringen op betaalrekeningen.

Het saldo van je betaalrekening wordt gestort op basis van je stortingsschema en het kan enkele dagen duren voordat het op je bankrekening staat.

Lees meer over je betaalrekening:

Als je je storting niet ziet op het verwachte tijdstip:

Als je huidige saldo negatief is, ontvang je geen storting. Dit betekent dat je meer kosten voor je Etsy shop moet betalen dan je hebt omgezet.

Is je huidige saldo lager dan verwacht, dan check je de Recente activiteiten in je Betaalrekening. Etsy tarieven en kosten voor verzendlabels of Etsy Ads worden van je saldo afgetrokken.

Check je huidige saldo

Om je Etsy Payments inkomsten te storten moet je een geldige credit- of debitcard aan je account hebben gekoppeld. Controleer of je geregistreerde kaartgegevens kloppen en of er geen openstaand bedag op deze kaart staat.

Als je een bedrag hebt openstaan, moet je dat handmatig betalen na het updaten van je kaartgegevens.

Werk je opgeslagen kaart bij

Om je inkomsten te storten, moet je een geldige bankrekening aan je shop hebben gekoppeld.

Als je een oud bankrekeningnummer geregistreerd hebt staan, moet de bank je storting automatisch terugboeken naar je Etsy Betaalrekening. Dit kan enkele werkdagen duren. Je ontvangt een e-mail van Etsy zodra je bank het bedrag heeft teruggestort.

Werk je geregistreerde bankrekeningnummer bij om deze storting te ontvangen. Na wijziging van je bankrekening, worden Etsy Payments stortingen automatisch 5 dagen vastgehouden.

Je bankrekening bijwerken