Hoe doe ik een volledige of gedeeltelijke restitutie voor een bestelling?

Je kunt via Shopmanager een volledige of gedeeltelijke restitutie voor een bestelling doen. Een restitutie doen voor een bestelling:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Klik op het pictogram (beletselteken) naast de bestelling waarvoor je een restitutie wilt doen.
  5. Klik op Restitutie doen.
  6. Selecteer een Reden voor de restitutie en voeg een optioneel Bericht aan de koper toe.
  7. Als je de volledige transactie wilt terugbetalen, klik je op het vakje Doe een volledige restitutie. Als je een transactie gedeeltelijk wilt terugbetalen, vul je naast het item het Bedrag om terug te betalen in.
  8. Klik op Restitutie bekijken.
  9. klik op Versturen.

Als de koper heeft betaald via Etsy Payments, ben je klaar! Heeft de koper via een andere methode betaald, bijvoorbeeld PayPal zonder Etsy Payments, dan moet je een restitutie doen via die betaalmethode.

Kan ik een restitutie doen voor een bestelling via de Verkoop op Etsy app?

Ja, je kunt een volledige restitutie doen via de Verkoop op Etsy app. Wil je een gedeeltelijke restitutie doen, dan moet je daarvoor Etsy.com gebruiken.

Waarvoor kan ik een restitutie doen?

Je kunt om uiteenlopende redenen een restitutie doen, o.a.:

• Een restitutie conform je Shopbeleid
  • Als je met je koper afspreekt om een restitutie te doen
  • Als er bij de koper te veel in rekening is gebracht voor verzending
  • Als de koper is vergeten een shopkortingscode toe te passen

Hoe betaal ik een restitutie?

Als je Etsy Payments gebruikt, wordt het bedrag voor de restitutie in mindering gebracht op je Betaalrekening. Heb je niet genoeg geld op je Betaalrekening staan, dan wordt je creditcard voor het overgebleven deel belast. Deze afboeking verschijnt op je Betaalrekening onder Recente activiteiten.

Als je een andere betaalmethode gebruikt, zoals PayPal zonder Etsy Payments, dan moet je een restitutie doen via die betaalmethode.

Vergoedt Etsy mijn verkoperskosten?

Als je een restitutie doet via je Shopmanager, worden je Etsy transactie- en verwerkingskosten voor de terugbetaalde transacties automatisch teruggestort op jeBetaalrekening. Heb je de transactie ook geannuleerd, dan worden je listingkosten automatisch bijgeschreven op je rekening.

Wanneer kan ik een restitutie doen?

Als je gebruikmaakt van Etsy Payments, kun je binnen 180 dagen nadat de betaling is verwerkt een restitutie doen. Als de 180 dagen zijn verstreken, kun je via Etsy Payments geen restitutie meer doen voor een bestelling.

Als het restitutiebeleid van je shop vermeldt dat er na 180 dagen ook nog restituties gedaan mogen worden, kun je de koper via een betaalmethode buiten Etsy om, zoals Paypal, een restitutie uitbetalen. Als je een koper via een andere methode vergoedt nadat er 180 dagen zijn verstreken sinds de transactiedatum, vergoedt Etsy je verkoperskosten niet.

Als een koper vraagt om een retour of restitutie voor een item, kun je hem/haar helpen via Shopmanager.

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Klik op het pictogram (beletselteken) naast de bestelling waarvoor je een restitutie wilt doen.
  5. Klik op Restitutie doenAls je een transactie gedeeltelijk wilt terugbetalen, vul je naast het item het Bedrag om terug te betalen in.

Nadat je een restitutie hebt gedaan, kun je de bestelling ook annuleren.

Je moet de retour afspreken met de koper, wachten op het geretourneerde item en de koper vervolgens een restitutie uitbetalen voor de bestelling.

1. Betaal de portokosten op de website van de verzendmaatschappij van jouw voorkeur en gebruik daarbij jouw adres als bestemming en het adres van de koper als herkomst.
  2. Download het label als PDF.
  3. Verzend dit via e-mail naar de koper of verstuur het als bijlage in een Bericht op Etsy. Je koper kan het label dan printen en op het pakket plakken.
  4. Wacht tot het pakket is teruggestuurd.
  5. Volg bovenstaande instructies om een restitutie voor de bestelling te doen.

De koper kan aan zaak openen als je samen niet tot een oplossing kunt komen. Etsy staat achter je beleid als dit in overeenstemming is met ons beleid