Je listingfoto's bewerken

Wist je dat je video's van je items kunt toevoegen? Lees hoe je shoppers kunt aantrekken met listingvideo's.

Als je een foto toevoegt aan je listings, kun je de foto bijsnijden en de thumbnail aanpassen die wordt weergegeven in de zoekresultaten en op de homepage van je shop.

Lees meer over de vereisten voor listingfoto's.

Je miniatuurafbeelding kiezen

De eerste foto van een listing wordt de thumbnail voor deze listing. Je thumbnailfoto is de foto die kopers op de homepage van je shop, in zoekresultaten en op verschillende andere plekken op Etsy zien.

Je thumbnailfoto kiezen:

1. Sleep de foto die je als thumbnail wilt gebruiken naar de eerste fotoplek.
  2. Klik op Thumbnail aanpassen onder je eerste foto. Je kunt inzoomen en de positie van de foto binnen het vierkant wijzigen.
  3. Klik op Opslaan.

Je thumbnailfoto aanpassen

Je thumbnailfoto aanpassen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Pas je listing aan of maak een nieuwe listing aan.
  4. Klik op Thumbnail aanpassen naast je hoofdafbeelding.
  5. Verschuif de ronde knop naar links en rechts om in en uit te zoomen.
  6. Sleep je afbeelding naar de juiste plek.
  7. Zodra je tevreden bent met de aanpassingen klik je op Opslaan.

Listingfoto's bijsnijden

Met de functie bijsnijden bepaal je hoe een foto er op je openbare listingpagina uitziet. Listingfoto's bijsnijden:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Pas je listing aan of maak een nieuwe listing aan.
  4. Beweeg over de foto die je wilt bijsnijden.
  5. Klik op het bijsnijdpictogram.
  6. Selecteer een van de aanbevolen formaten of sleep met de hoeken van het grid om het bijsnijdgebied te bepalen.
  7. Klik op Opslaan.

Zodra je bijsnijdt en opslaat, kun je het bijsnijden niet meer ongedaan maken. Als je een fout maakt, moet je de oorspronkelijke afbeelding weer uploaden.

Vergeet niet dat door het bijsnijden van je afbeelding of het wijzigen van de afmetingen de positie van de afbeelding in de thumbnail verandert. Het is aan te raden om eerst bij te snijden, en dan pas je thumbnail aan te passen.

Editing tools voor afbeeldingen

Als je je foto's verder moet aanpassen, dan vind je hier twee externe gratis online foto editing services die veel verkopers graag gebruiken. Je kunt één van deze tools gebruiken om je foto's aan te passen voor Etsy:

(Etsy is niet gelieerd aan deze diensten.)