Hoe worden Verkopen & Tegoeden op Mijn betaalrekening berekend?

De Verkopen & Tegoeden op je Betaalrekening omvatten je bruto omzettotaal in Etsy Payments (excl. door Etsy geïnde belastingen) min de transactiekosten.

Verkopen & Tegoeden = Totaalbedrag bestelling - Transactiekosten

Het totaalbedrag van een Etsy Payments-bestelling omvat de:

• Itemkosten
  • Verzendkosten
  • Belasting die je hebt geïnd van de koper
  • Cadeauverpakking

Het totaalbedrag van Verkopen & Tegoeden berekenen

Om het totaalbedrag van Verkopen & Tegoeden met elkaar te vereffenen, moet je je Etsy Payments Verkopen CSV-bestand downloaden:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Opties.
  4. Klik op Download gegevens.
  5. Selecteer Etsy Payments Verkopen als het CSV-type.
  6. Selecteer je gewenste maand en/of jaar. Als je een volledig jaar wilt downloaden, laat je de maand leeg.
  7. Klik opDownload CSV om het bestand op je computer te zetten.

Na het downloaden van je Etsy Payments Verkopen CSV-bestand zoek je de volgende informatie op voor de periode die je wilt vereffenen:

1. Totaalbedrag van de kolom Bruto.
  2. Totaalbedrag van de kolom Kosten.
  3. Van het Bruto-totaalbedrag trek je het totaalbedrag van de Kosten af.

Als je hulp nodig hebt bij inzicht in de totaalbedragen in je shop, raden we je aan contact op te nemen met een lokale adviseur, met name bij belastinggerelateerde vragen. Etsy kan verkopers niet voorzien van belastingadvies.

Welke informatie bevat mijn Etsy Payments Verkopen-CSV?

Je Etsy Payments Verkopen-CSV bevat deze informatie:

• Bruto: Totaalbedrag van de bestelling dat aan de koper berekend is, excl. door Etsy geïnde belastingen, en dat op het door Etsy verstrekte 1099-K formulier staat.
  • Kosten: Transactiekosten die in rekening zijn gebracht voor Etsy Payments.
  • Netto: Totaalbedrag bestellingen min transactiekosten.
  • Aangepast Bruto: Bestelbedrag na betaalde restituties.
  • Aangepaste kosten: Transactiekosten na creditering voor een restitutie.
  • Aangepast netto: Bedrag nadat restituties zijn afgetrokken, en transactiekosten zijn gecrediteerd.
  • Restitutie: Aan kopers terugbetaalde bedragen voor hun bestellingen.