Hoe wordt het stortingsbedrag berekend dat naar mijn bankrekening wordt verzonden?

Het stortingsbedrag dat je ontvangt van je Etsy Payments verkopen is het bedrag dat op je Betaalrekening wordt bijgeschreven en ervan wordt afgeschreven.

Stortingsbedrag = Geld in - Geld uit

Geld dat wordt bijgeschreven op je Betaalrekening:

• Verkopen Etsy Payments
  • Betalingen voor “Te betalen bedrag”
  • Door Etsy verstrekte tegoeden

Geld dat wordt bijgeschreven op je Betaalrekening:

• Kosten: Deze omvatten listingkosten, transactiekosten, verwerkingskosten voor betalingen etc.
  • Diensten: Deze omvatten servicekosten voor verzendlabels, Promoted Listings, Google Shopping etc.
  • Belastingen op Etsy tarieven: Indien van toepassing, zijn dit belastingen zoals btw op verkopersdiensten.

• Restituties: Deze omvatten restituties voor bestellingen via Etsy Payments die zijn afgeschreven van je Betaalrekening (niet je opgeslagen creditcard).

Je stortingsbedrag berekenen

Je kunt alle activiteiten van je Betaalrekening terugvinden op je maandelijkse overzicht en de CSV-bestanden met overzichten. CSV-bestanden met maandelijkse overzichten downloaden:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op Betaalrekening.
  4. Onder aan de sectie Maandelijkse overzichten, selecteer je Bekijk alle maandelijkse overzichten.
  5. Kies de gewenste maand.
  6. Klik op CSV om je maandelijkse overzicht te downloaden.

Houd rekening met het volgende:

• De betalingsvertraging bij Etsy Payments: Voor nieuwe verkopers geldt er een betalingsvertraging van 3 dagen.  90 dagen na de eerste verkoop wordt de betalingsvertraging verlaagd naar 1 dag. Deze betalingsvertraging moet worden doorlopen voordat de betalingen beschikbaar komen voor storting.
  • Stortingsschema: Dit bepaalt ook de tijdsperiode voor vereffening. Als je bijvoorbeeld iedere week bedragen gestort krijgt (iedere maandag), moet je wekelijks vereffenen om overeen te komen met de stortingsbedragen.

Waarom is het totaalbedrag van mijn storting niet hetzelfde als mijn Verkopen & Tegoeden?

Het is niet mogelijk om het totaalbedrag van je stortingen te vereffenen door je het totaalbedrag van je “Kosten & Belastingen” af te trekken van je bedrag aan “Verkopen & Tegoeden” op je Betaalrekening. Deze totaalbedragen omvatten bepaalde activiteiten niet, zoals factuurbetalingen en restituties die van je Betaalrekeningsaldo zijn afgetrokken.

Als je hulp nodig hebt bij inzicht in de totaalbedragen in je shop, raden we je aan contact op te nemen met een lokale adviseur, met name bij belastinggerelateerde vragen. Etsy kan verkopers niet voorzien van belastingadvies.