Hoe wordt het totaal op mijn 1099-K formulier berekend?

Als je bent gevestigd in de VS of bent betaald in USD, is Etsy verplicht om je totale bruto-omzet van Etsy Payments te vermelden op het 1099-K formulier zonder onkosten af te trekken, waaronder (deze lijst is niet compleet):

• Kosten
  • Restituties
  • Verzendkosten
  • Door jou geïnde sales tax

1099-K totaal = Bruto-omzet

Door Etsy geïnde belastingen bij je kopers worden niet vermeld op het 1099-K formulier dat we verstrekken.

Wat betekent bruto-omzet?

Volgens de IRS, betekent bruto “het totale bedrag in dollars van totale rapporteerbare betalingstransacties voor elke deelnemende ontvanger, zonder rekening te houden met enige aanpassingen voor crediteringen, contanten, kortingen, kosten, restituties, of andere bedragen.”

Je bruto-omzet berekenen

Om de totalen te berekenen op het 1099-K formulier dat is verstrekt voor je verkopen via Etsy Payments, kun je je Etsy Payments CSV-bestand downloaden:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer Opties.
  4. klik op de tab Download gegevens.
  5. Selecteer het Etsy Payments Verkopen CSV-bestand.
  6. Klik op Download.
  7. Open het CSV-bestand en tel de Bruto-kolom voor het belastingjaar op. Dit is het totaal dat wordt vermeld op je 1099-K formulier.

1099-K PayPal verkopen van je eigen PayPal account

Als je je eigen PayPal account gebruikt om betalingen van Etsy bestellingen te ontvangen, kan het zijn dat je een apart 1099-K formulier van PayPal ontvangt.

Als betalingsverwerker is ook PayPal verplicht om 1099-K formulieren te versturen naar Etsy verkopers die aan de vereiste belastingdrempels voldoen. Neem voor meer informatie contact op met PayPal.

Vergeet niet dat PayPal betalingen die via Etsy Payments verwerkt zijn niet rapporteert. Maak je geen zorgen, verkopen worden niet dubbel gerapporteerd.

Welke informatie bevat mijn Etsy Payments Verkopen-CSV?

Je Etsy Payments Verkopen-CSV bevat deze informatie:

• Bruto: Totaalbedrag bestellingen vóór belastingen die worden geïnd en betaald door Etsy. Dit is hetzelfde bruto-bedrag tot wordt getoond op het door Etsy verstrekte 1099-K formulier.
  • Kosten: Transactiekosten die in rekening zijn gebracht voor verkopen via Etsy Payments.
  • Netto: Totaalbedrag bestellingen min transactiekosten.
  • Aangepast Bruto: Bestelbedrag na betaalde restituties.
  • Aangepaste kosten: Transactiekosten na creditering voor een restitutie.
  • Aangepast netto: Bedrag nadat restituties zijn afgetrokken, en transactiekosten zijn gecrediteerd.
  • Restitutie: Aan kopers terugbetaalde bedragen voor hun bestellingen.