Een restitutie krijgen voor een bestelling

Als je niet tevreden bent met een bestelling, kun je afhankelijk van het beleid van de shop om een restitutie voor je bestelling verzoeken. Voor een restitutie neem je contact op met de shop:

1. Meld je aan op Etsy.com of open de Etsy app.
  2. Klik op Jij.
  3. Klik op Aankopen en recensies.
  4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Neem contact op met de shop. In de Etsy app, tik je op de bestelling waar je een vraag over hebt, en daarna onder je bestelling op Neem contact op met de shop.
  5. Laat de verkoper weten dat je graag een restitutie wilt.

Verkopers zijn niet verplicht om een restitutie te doen tenzij dit in hun shopbeleid wordt vermeld.

Wat is shopbeleid?

Iedere verkoper op Etsy bepaalt zijn/haar eigen beleid voor restituties, ruilingen en retouren. Het beleid varieert per shop.

Lees voordat je een aankoop doet het Retouren en ruilingen-beleid van de shop. Je vindt het shopbeleid op de listingpagina onder Verzending & retouren, of door te klikken op Beleid en Meer informatie boven aan de homepage van een shop.

Specifieke vragen over het beleid van een shop kun je het beste aan de verkoper stellen. Neem contact op met de shop bij eventuele vragen over het beleid.

Wat moet ik doen als de verkoper geen restitutie accepteert voor mijn bestelling?

Als de verkoper geen restituties uitbetaalt, kun je misschien een zaak openen bij Etsy. Je kunt een zaak openen als:

• Je je bestelling nooit hebt ontvangen
  • Je bestelling niet was zoals omschreven op Etsy

Lees hoe je een zaak kunt openen.