Een restitutie krijgen voor een bestelling

Als je niet tevreden bent met een bestelling, kun je afhankelijk van het beleid van de shop om een restitutie voor je bestelling verzoeken. Voor een restitutie neem je contact op met de shop:

1. Meld je aan op Etsy.com of open de Etsy app.
  2. Klik of tik op het Jouw account icoon.
  3. Klik of tik op Aankopen en recensies.
  4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Hulp met bestelling. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  5. Klik of tik op Stuur een bericht naar de verkoper.
  6. In het tekstvak dat verschijnt, laat je de verkoper weten dat je graag een restitutie wilt.
  7. Klik of tik op de pijl of druk op Enter om het bericht te versturen. De verkoper krijgt een melding van het nieuwe Bericht en kan reageren.

Verkopers zijn niet verplicht om een restitutie te doen tenzij dit in hun shopbeleid wordt vermeld. Op de pagina Hulp met bestelling klik of tik je op  Bekijk retourenbeleid van de shop voor informatie over het shopbeleid.

Wat is shopbeleid?

Iedere verkoper op Etsy bepaalt zijn/haar eigen beleid voor restituties, ruilingen en retouren. Het beleid varieert per shop.

Lees voordat je een aankoop doet het Retouren en ruilingen-beleid van de shop. Je vindt het shopbeleid op de listingpagina onder Verzending & retouren, of door te klikken op Beleid en Meer informatie boven aan de homepage van een shop.

Specifieke vragen over het beleid van een shop kun je het beste aan de verkoper stellen. Neem contact op met de shop bij eventuele vragen over het beleid.

Wat moet ik doen als de verkoper geen restitutie accepteert voor mijn bestelling?

Als de verkoper geen restituties uitbetaalt, kun je misschien een zaak openen bij Etsy. Je kunt een zaak openen als:

• Je je bestelling nooit hebt ontvangen
  • Je bestelling niet was zoals omschreven op Etsy

Lees hoe je een zaak kunt openen.

Als je een bestelling wilt annuleren of een restitutie wilt aanvragen, moet je direct contact opnemen met de verkoper. Iedere verkoper beheert zijn eigen annuleringen en restituties.

Om een verkoper te verzoeken om een bestelling te annuleren, kies je de bestelling die je wilt annuleren. Klik op Bekijk retourenbeleid van de shop voor informatie over het annuleringsbeleid van de shop. Als de verkoper annuleringen accepteert of als je de opties voor het annuleren van je bestelling wilt bespreken, klik je op Stuur een bericht naar de verkoper

De koper beslist zelf of je annuleringsverzoek al dan niet wordt geaccepteerd. Etsy kan een bestelling niet namens een verkoper annuleren.

Etsy screent en beoordeelt alle Etsy Payments bestellingen om te waarborgen dat de bestelling legitiem is. Zodra je een e-mail ontvangt dat de bestelling is beoordeeld, kan de verkoper een bestelling annuleren. Etsy kan een bestelling niet namens een verkoper annuleren.

Als je de verkoper hebt verzocht om een restitutie, kun je controleren of je restitutie verwerkt is. Klik op Kies je bestelling en selecteer de bestelling. Als er voor je bestelling een restitutie is gedaan, staat er Terugbetaald onder Betaling in de rechterkolom.

Als je hebt betaald met een credit- of debitcard

Zodra de verkoper je restitutie heeft betaald, kan het 3-5 dagen duren voordat deze op je bankafschrift verschijnt.

Bij restituties naar niet-Amerikaanse betaalmethodes kan dit wel tot 30 dagen duren.

Als je hebt betaald via PayPal

Als je op een restitutie via PayPal wacht, check dan nogmaals je PayPal account om te kijken of de restitutie voltooid is.