Een restitutie voor een bestelling krijgen

Als je een restitutie wilt ontvangen voor een Etsy aankoop, vraag je de shop om hulp. Hoewel het beleid voor restituties en retouren aan de shop zelf is, doen diverse shops aan restituties.

Kijk als eerste in het beleid van de shop voor restituties en ruilingen.

Op Etsy.com vind je het beleid van een shop voor retouren en ruilingen als volgt:

1. Ga naar de homepage van de shop.
  2. Scroll omlaag naar Retouren en ruilingen.

In de Etsy app vind je het beleid van een shop voor retouren en ruilingen als volgt:

1. Ga naar de homepage van de shop.
  2. Tik op Over.
  3. Tik op Retouren & ruilingen.

Voor een restitutie neem je contact op met de shop.

1. Meld je aan op Etsy.com en selecteer je profielicoon. Meld je aan in de Etsy-app en ga naar Jij.
  2. Ga naar Aankopen en recensies.
  3. Selecteer Hulp met je bestelling naast de bestelling van jouw keuze. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  4. Selecteer Restitutie, retour of ruiling aanvragen via het dropdown-menu.
  5. In het tekstvak dat verschijnt, laat je de verkoper weten dat je graag een restitutie wilt.
  6. Selecteer Stuur naar verkoper.De verkoper krijgt een melding van het nieuwe bericht en kan reageren.

Wat is shopbeleid?

Iedere verkoper op Etsy bepaalt zijn/haar eigen beleid voor restituties, ruilingen en retouren. Het beleid varieert per shop.

Specifieke vragen over het beleid van een shop kun je het beste aan de verkoper stellen. Neem contact op met de shop bij eventuele vragen over het beleid.

Wat moet ik doen als de verkoper geen restitutie accepteert voor mijn bestelling?

Verkopers zijn niet verplicht om een restitutie te doen tenzij dit in hun shopbeleid wordt vermeld. Hoe dan ook, als je een probleem met je bestelling hebt, raden we aan om contact op te nemen met de verkoper om tot een overeenkomst te komen.

Als je niet in staat bent om het probleem met de verkoper op te lossen, kun je een zaak openen bij Etsy. Je kunt een zaak openen als:

• Je je bestelling nooit hebt ontvangen
  • Je bestelling niet was zoals omschreven op Etsy

Lees hoe je een zaak kunt openen.

Als je een bestelling wilt annuleren of een restitutie wilt aanvragen, moet je direct contact opnemen met de verkoper. Iedere verkoper beheert zijn eigen annuleringen en restituties.

Om een verkoper te verzoeken om een bestelling te annuleren, kies je de bestelling die je wilt annuleren. Ga naar Bekijk retourenbeleid van de shop voor informatie over het annuleringsbeleid van de shop. Als de verkoper annuleringen accepteert of als je de opties voor het annuleren van je bestelling wilt bespreken, ga je naar Stuur een bericht naar de verkoper

De koper beslist zelf of je annuleringsverzoek al dan niet wordt geaccepteerd. Etsy kan een bestelling niet namens een verkoper annuleren.

Etsy screent en beoordeelt alle Etsy Payments bestellingen om te waarborgen dat de bestelling legitiem is. Zodra je een e-mail ontvangt dat de bestelling is beoordeeld, kan de verkoper een bestelling annuleren. Etsy kan een bestelling niet namens een verkoper annuleren.

Als je de verkoper hebt verzocht om een restitutie, kun je controleren of je restitutie verwerkt is. Ga naar Kies je bestelling en selecteer de bestelling. Als er voor je bestelling een restitutie is gedaan, staat er Terugbetaald onder Betaling in de rechterkolom.

Als je hebt betaald met een credit- of debitcard

Zodra de verkoper je restitutie heeft betaald, kan het 3-5 dagen duren voordat deze op je bankafschrift verschijnt.

Bij restituties naar niet-Amerikaanse betaalmethodes kan dit wel tot 30 dagen duren.

Als je hebt betaald via PayPal

Als je op een restitutie via PayPal wacht, check dan nogmaals je PayPal-account om te kijken of de restitutie voltooid is.