Hoe ga je om met intimidatie op Etsy?

Etsy tolereert geen enkele vorm van intimidatie. Als je wordt geïntimideerd op Etsy, laat je de andere member weten dat je niets meer van hem of haar wilt horen. We raden je aan niet meer te reageren als ze hier een antwoord op geven.

Als ze blijven doorgaan, klik je op Neem contact op met support onder aan deze pagina, zodat Etsy je kan helpen.

Hoe rapporteer je een bericht als spam?

Je kunt een bericht als spam rapporteren om het uit je Berichten Inbox te verwijderen. Je blijft echter nog wel steeds e-mails ontvangen over nieuwe antwoorden voor dat Bericht.

Er wordt hiermee geen rapport gestuurd aan Etsy. Als je wordt geïntimideerd, moet je Contact opnemen met support.

Een bericht als spam rapporteren:

1. Op Etsy.com klik je op Jouw account.
  2. Klik op Berichten.
  3. Klik het selectievakje aan naast het bericht dat je als spam wilt rapporteren.
  4. Klik op Meer.
  5. Klik op Spam rapporteren.

Lees meer in Etsy’s communicatiebeleid en antidiscriminatiebeleid.

Etsy tolereert geen enkele vorm van intimidatie. Als je wordt geïntimideerd op Etsy, laat je de andere member weten dat je niets meer van hem of haar wilt horen. We raden je aan niet meer te reageren als ze hier een antwoord op geven.

Bekijk eerst deze andere antwoorden om te kijken of ze je verder kunnen helpen.

We nemen meldingen van intimidatie uiterst serieus. Onjuiste meldingen van intimidatie of discriminatie weerhouden ons ervan om sneller op urgente verzoeken te reageren. Heb je een probleem dat geen intimidatie betreft, neem je contact met ons op via een andere optie.

Ik ben een koper

Als je een probleem hebt met een bestelling en de koper je niet helpt, moet je een zaak indienen.

Een zaak is een formele manier om een klacht over een shop in te dienen. Je kunt ná de geschatte leverdatum van je bestelling een zaak openen.

Om een zaak te starten, klik je op Kies je bestelling en selecteer je de bestelling. Klik onder aan de pagina op Een zaak openen.

Zie je geen mogelijkheid om een zaak te openen, dan kan het zijn dat het nog te vroeg is om dat te kunnen doen.

Ik ben een verkoper

Als je niet zeker weet hoe je een bestelprobleem met een koper moet oplossen, lees je hoe je kunt bijdragen aan het oplossen van een probleem.

Als je een item ziet op Etsy of een recensie die ons beleid schendt, maak je hier een melding van door te klikken op Rapporteer dit item bij Etsy onder aan de listing.

Je kunt ook een hele shop rapporteren met de link Rapporteer deze shop aan Etsy die links op de homepage van een shop staat.

Voor het rapporteren van een recensie klik je op Rapporteer deze recensie onder de recensie die je wilt rapporteren in je shop op Etsy.com.

Etsy's Intellectueel Eigendomsbeleid behandelt beschuldigingen van inbreuk op intellectueel eigendom te aanzien van Etsy verkoper content, zoals inbreuk op copyright, handelsmerk en patent.

Soms kunnen deze kwesties vriendschappelijk tussen partijen worden opgelost, en hoeft er geen klacht te worden ingediend. Je kunt overwegen om via Etsy op respectvolle wijze contact met de member op te nemen om je zorgen te bespreken. Lees hoe je contact met een shop op Etsy kunt opnemen.

Ik wil een claim over schending van intellectueel eigendom indienen

Als je melding wilt doen van een schending van intellectueel eigendom, lees je ons Intellectueel eigendomsbeleid en gebruik je ons meldingsformulier.

Er is een claim over schending van intellectueel eigendom ingediend tegen mijn shop

Als je een kennisgeving over schending van intellectueel eigendom hebt ontvangen, houdt dit in dat een eigenaar van intellectueel eigendom (of zijn bevoegde agent) Etsy op de hoogte heeft gesteld dat hij/zij van mening is dat bepaalde verkoperscontent zijn/haar intellectueel eigendom schendt. Conform ons Intellectueel eigendomsbeleid hebben wij de desbetreffende listings gedeactiveerd. Lees meer over de reden waarom je een claim van schending van intellectueel eigendom hebt ontvangen.

Als Etsy naar aanleiding van een DMCA-notificatie van inbreuk op copyright (een) listing(s) uit je shop verwijderd heeft en je denkt dat dit een fout is, of dat het om een ander gaat, kun je overwegen om een DMCA-tegenklacht in te dienen.

Lees meer over het indienen van een tegenklacht.

De informatie op deze pagina is uitsluitend informatief bedoeld en is geen juridisch advies. De toepassing van deze informatie is de volledige verantwoordelijkheid van de lezer. Bij specifieke vragen neem je contact op met een advocaat.