Wat is een verwachte leverdatum?

Laatste update (11 december 2020): Wegens vertragingen bij Amerikaanse verzendbedrijven kunnen rond de feestdagen de levertijden een aantal dagen langer uitvallen dan verwacht.

De verwachte leverdatum geeft aan wanneer je bestelling zou moeten arriveren. Over het algemeen wordt de verwachte leverdatum gebaseerd op een combinatie van de verwerkingstijd voor de items die je hebt besteld (hoelang de verkoper erover doet om een item te maken en klaar te maken voor verzending), de vervoerstijd (hoelang het pakket meestal onderweg is met de vervoerder) en de datum van vandaag.

Verwerkingstijd + vervoerstijd vervoerder + 1 dag = Verwachte leverdatum

Een voorbeeld: als de verwerkingstijd van een door jou besteld item 3-5 dagen is en de vervoerstijd voor de verzendmethode die je kiest meestal 2-4 dagen bedraagt, is je verwachte leverdatum 5-9 dagen na vandaag.

Als de verkoper de bestelling eerder als verzonden markeert dan de verwachte verzenddatum, wordt de verwachte leverdatum op basis daarvan herberekend.

De verwachte leverdatum voor je bestelling bekijken:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Indien bekend, staat de verwachte leverdatum rechts naast je bestelling.

Met de Etsy app, kun je updates krijgen als je bestelling wordt verzonden en, nog beter, als deze is geleverd.

Download de app

Als je een verkoper bent, dan kan het instellen van verwachte leverdatums helpen om voor meer verkoop in je shop te zorgen en onnodige verwarring bij kopers voorkomen. Lees hoe je verwachte leverdata in je shop kunt instellen.

Waarom zie ik geen verwachte leverdatum voor mijn bestelling?

Niet alle bestellingen hebben een verwachte leverdatum. Verwachte leverdatums zijn afhankelijk van de verzendinstellingen van de bestellingen, die door de verkoper zijn vastgelegd.

Bij de aankoop van een item met een verwachte leverdatum, komen je rechten en verplichtingen grotendeels overeen met die in onze Gebruiksvoorwaarden en ons Kopersbeleid, maar je mogelijkheid tot het plaatsen van een recensie of openen van een zaak begint 1 dag na weergave van een verwachte leverdatum.