Kan ik mijn Etsy account permanent verwijderen?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) biedt burgers in de EU meer transparantie, rechten en controle over de manier waarop hun persoonlijk gegevens worden gebruikt. De verordening geeft ook recht op het verwijderen van gegevens, toegang tot gegevens en overdraagbaarheid van gegevens.

Als Etsy member heb je de optie om permanent je account te sluiten en verwijderen. Het permanent verwijderen van je Etsy account kan niet ongedaan gemaakt worden.

Als je niet wilt dat je account permanent gesloten en verwijderd wordt, kun je het volgende overwegen:

• Je Etsy account sluiten: Als je je Etsy account sluit, wordt het inactief en heb je nog de optie om het te heropenen.
  • Je Etsy shop sluiten: Als je je shop wilt sluiten en op Etsy wilt blijven kopen, kun je je shop sluiten in plaats van je hele Etsy account. Je kunt je shop op elk moment heropenen.
  • Afmelden voor Etsy e-mails: Je kunt je account open houden en de instellingen van je e-mailabonnementen wijzigen. Wanneer je je afmeldt, ontvang je geen marketingmails, maar blijf je e-mails ontvangen, zoals wanneer je een transactie doet, wij onze Gebruikersvoorwaarden updaten of wanneer dit wettelijk vereist is.

Je Etsy account permanent verwijderen

Voordat je je Etsy account permanent sluit controleer je of:

Je Etsy account permanent sluiten en verwijderen:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op Privacy.
  4. Klik op Begin het proces onder Permanent je Etsy-account sluiten en verwijderen.
  5. Als je account geen openstaande problemen heeft zoals achterstallige betalingen, niet-uitgevoerde bestellingen, onopgeloste zaken of beleidsschendingen, ontvang je een e-mail met instructies om je verwijderingsverzoek te voltooien.

Voor beveiligings- en verificatiedoeleinden moet je het verwijderingsverzoek indienen terwijl je bent aangemeld bij het Etsy account dat je wilt sluiten en verwijderen.

Het permanent verwijderen kan tot twee weken duren. Afhankelijk van welke van onze diensten je hebt gebruikt (bijvoorbeeld of je op Etsy hebt gekocht of verkocht), kunnen we je verplichten voor een beperkte periode van tijd bepaalde informatie voor juridische, wettelijke, fiscale, beveiligings- of nalevingsredenen te bewaren, waarna deze zal worden verwijderd. Deze verwijdering is permanent en je account kan niet hersteld worden. Lees meer in ons Privacybeleid.