Welke betaalmethodes kan ik gebruiken om af te rekenen op Etsy?

De meeste verkopers op Etsy bieden de volgende methodes aan:

Sommige verkopers accepteren slechts enkele van deze methodes.

Credit- en debitcards

Verkopers die credit- en debitcards accepteren op Etsy accepteren de meeste grote creditcardmaatschappijen waaronder:

• Visa
  • Mastercard/Eurocard
  • Discover
  • American Express
  • Carte Bleue (Frankrijk)

Het kan zijn dat je op je creditcardafschrift een transactie in behandeling ziet staan voor een klein bedrag. Dit is een pre-autorisatie om te checken of je creditcard geldig is. Zodra je creditcard is gevalideerd, wordt deze van je overzicht verwijderd.

Je kaart wordt voor toekomstige aankopen opgeslagen. Je kunt je opgeslagen kaart verwijderen of wijzigen via Jij > Accountinstellingen > Creditcards .

Problemen bij het betalen met een credit- of debitcard?

Als je in de EER woont

Woon je in de EER, die bestaat uit de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, dan word je misschien gevraagd je betaling te verifiëren bij het afronden van een aankoop.

Om een betaling te verifiëren, moet je een vraag van je creditcardprovider beantwoorden en aanvullende informatie verstrekken. Afhankelijk van je provider kan deze aanvullende informatie een correct antwoord op een vraag, een wachtwoord of een code zijn.

Etsy Cadeaubon of Etsy Tegoed

Als je een Etsy Cadeaubon of Tegoed hebt, zal de optie om hiermee te betalen automatisch geselecteerd worden. Deselecteer dit vakje als je dit tegoed liever niet gebruikt. Lees hier hoe je een Etsy Cadeaubon of Tegoed verzilvert en er een aankoop mee doet.

Ik zie deze optie niet

Je hebt een Etsy-account nodig om een Etsy Cadeaubon of Tegoed te kopen of te verzilveren.

Apple Pay

Apple Pay is een mobiele betaaldienst voor veel iOS-gebruikers die shoppen met de mobiele app of Safari op desktop of mobiel.

Google Pay

Google Pay is een mobiele betaaldienst voor kopers die shoppen met de Android mobiele app.

PayPal

Als je kiest voor betaling via PayPal word je doorgestuurd naar een veilige PayPal pagina en daarna weer naar Etsy om je bestelling te bevestigen. Als je PayPal gebruikt bij multi-shop betalingen, kun je in één transactie bij max. 10 shops kopen. Meer info over multi-shop betalingen.

Je kunt via PayPal zonder PayPal account met een kaart betalen. Dat doe je zo:

1. Klik op Betalen met PayPal. Je wordt dan naar PayPal gestuurd. In plaats van met je PayPal-account te betalen, kies je ervoor om met een debit- of creditcard te betalen.
  2. Vervolgens word je gevraagd om je factuur- en creditcardinformatie in te vullen.
  3. Om van PayPal een bewijs van betaling te kunnen ontvangen, moet je je e-mailadres invullen.
  4. Klik op Doorgaan om terug te keren naar Etsy. Je betaling op Etsy wordt pas uitgevoerd als je klikt op Bestelling voltooien.

Je kunt bij PayPal maar een beperkt aantal keren als gast betalen. Als je problemen ondervindt met of vragen hebt over het betalen als gast met PayPal neem je rechtstreeks contact op met PayPal

Klarna Invoice payments

Etsy kopers in Duitsland kunnen hun bestellingen ontvangen vóór ze die betalen, met gebruik van een facturatiedienst genaamd Betaal later van onze partner Klarna. Klarna is een online betalingenbedrijf, gevestigd in Zweden en heeft daar ook een licentie. Lees meer over Klarna.

Ik zie deze optie niet

Als je deze optie niet ziet, en je bent in Duitsland, zorg dan dat je regio-instellingen op "Duitsland" en “EUR” staan. Dat kan onder aan de meeste Etsy-pagina's. Klik op het land en de valuta om ze bij te werken.

Bankoverschrijvingen met iDEAL en Sofort

Dit is beschikbaar in de meeste shops voor kopers in Nederland, Oostenrijk, en Duitsland.

In Nederland kun je een bankoverschrijving doen met iDEAL en in Duitsland en Oostenrijk met Sofort.

Je wordt doorgestuurd naar de website van iDEAL of Sofort om je betaling te autoriseren. Daarna word je weer teruggeleid naar Etsy.

Je moet een Etsy account hebben om met bankoverschrijving te betalen.

Ik zie deze optie niet

Als je deze optie niet ziet staan en je je in een van deze landen bevindt, controleer je of je regio juist is ingesteld. Dat zie je onder aan bijna alle Etsy pagina's. Klik op het land en verander je regio. Als de regio al juist is ingesteld, kan het zijn dat de verkoper geen bankoverschrijvingen accepteert.

Cheque of geldwissel

Je krijgt na aankoop het postadres van de verkoper.

Je moet een Etsy account hebben om met een cheque of geldwissel te betalen.

Anders

Dit betekent dat de verkoper een andere manier heeft waarop hij betalingen accepteert. Je kunt het shopbeleid in het listingoverzicht bekijken of contact met de verkoper opnemen om af te spreken hoe je gaat betalen.

Je moet een Etsy account hebben om met deze betaalmethode te betalen.