Een Etsy Ads campagne opzetten en beheren

Je kunt Etsy Ads gebruiken om jouw producten te adverteren op Etsy, in Etsy zoekresultaten en andere pagina's op Etsy. Stel je budget in en kies welke listings je wilt adverteren en wij doen de rest. Etsy Ads optimaliseert jouw budget om jouw listings te adverteren op de plekken waar ze het beste presteren.

Etsy Ads instellen

Heb je feedback over Etsy Ads, laat het ons dan weten.

Ga naar een sectie:

Etsy Ads instellen

Etsy Ads instellen:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Adverteren.
  4. Bepaal je dagbudget. Dit is het maximale bedrag dat je per dag wilt besteden aan het adverteren van je items. Het standaard minimale dagbudget is USD 1. Je kunt je budget op ieder gewenst moment wijzigen.
  5. Klik op Start met adverteren.

Waar worden mijn advertenties getoond?

Als je je listings via Etsy Ads adverteert, kunnen we je items overal op Etsy laten zien. In Etsy Zoeken, op categoriepagina's en platformpagina's op zowel Etsy.com en de Etsy app.

Als je adverteert met Etsy Ads, vallen je listings op in Etsy Zoeken. Zo kun je kopers die sneller geneigd zijn om tot een aankoop over te gaan gemakkelijker bereiken. Met de inzichten en expertise van Etsy optimaliseren we je advertenties en breiden we het bereik van je advertenties op Etsy uit.

De listings kiezen die je wilt adverteren

Standaard worden al je huidige listings geadverteerd als je begint met een Etsy Ads campagne. Je kunt ervoor kiezen om te wijzigen of aan te passen welke listings je wilt adverteren.

Starten of stoppen met het adverteren van een listing:

1. Vanuit Etsy Ads, klik je op Geadverteerde listings beheren.
  2. Vink de listings aan die je wilt adverteren. Je kunt alles selecteren of deselecteren boven aan de pagina; filteren op secties of advertentiestatus; of zoeken naar listings.
  3. Klik op Update.

Je kunt op elk moment aanpassen welke listings je wilt adverteren. Zorg ervoor dat je listings Etsy’s Advertentie- en marketingbeleid volgen.

Je dagbudget wijzigen

Je kunt je dagbudget instellen, dit is het maximale bedrag dat je per dag besteedt aan advertenties. Je advertentiebudget wordt alleen gebruikt voor advertenties op Etsy.

Je dagbudget wijzigen:

1. Vanuit Etsy Ads klik je op Beheer je budget
  2. Vul je nieuwe dagbudget in.
  3. Klik op Update.

Wat bepaalt de limiet voor mijn maximale dagbudget?

De hoogte van je dagbudget kent een limiet. Om de limiet voor je maximale dagbudget te bepalen, houden we rekening met je gemiddelde uitgaven, je huidige betaalstatus en je betaalhistorie. Als je je volledige dagbudget consistent uitgeeft, verhogen we na verloop van tijd je maximale dagbudget.

Als je maximale dagelijkse budget lager wordt, kan het zijn dat je een openstaand bedrag hebt. Als je dit openstaande bedrag betaalt, wordt je maximale budget waarschijnlijk weer verhoogd.

Hoe worden de kosten van Etsy Ads bij mij in rekening gebracht?

Er worden per advertentie kosten in rekening gebracht als erop geklikt wordt. Je budget wordt uitgegeven om je items bij zoveel mogelijk geïnteresseerde shoppers onder de aandacht te brengen. Je kosten per klik worden iedere dag opgeteld en de volgende dag aan je Betaalrekening toegevoegd. Je geeft nooit meer uit dan jouw dagbudget. Zodra het aantal kliks je volledige dagbudget heeft bereikt, stoppen we met het tonen van je advertenties op Etsy.

De kosten voor Etsy Ads inzien

Je kosten voor Etsy Ads worden weergegeven onder Uitgegeven budget op je Etsy Ads pagina. Je Betaalrekening wordt ook dagelijks bijgewerkt met de kosten voor advertenties zodat je kunt zien hoeveel je uitgeeft aan adverteren.

Kosten voor adverteren op je Betaalrekening bekijken:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op Betaalrekening.
  4. Je ziet de meest recente kosten onder Recente activiteiten.
  5. Voor eerdere kosten voor advertenties klik je op Maandelijkse overzichten onder aan de pagina. Je kunt het overzicht voor de huidige maand zien. Om extra overzichten te bekijken, klik je op Bekijk alle maandelijkse overzichten.

Etsy Ads uitzetten

Je kunt stoppen met het promoten van specifieke listings, of Etsy Ads helemaal uitzetten.

Etsy Ads uitzetten:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Etsy Ads.
  4. Klik op Andere opties.
  5. Klik op
  6. Advertenties uitzetten
  7. .

Je kunt Etsy Ads gebruiken om je producten te adverteren in Etsy zoekresultaten.

Je dagbudget is het maximale bedrag dat je per dag wilt besteden aan het adverteren van je items. Het standaard minimum dagbudget is USD 1.

Kies een investeringsbudget waar jij je comfortabel bij voelt, want het kan zijn dat je volledige dagbudget elke dag besteed wordt. Je kunt op elk moment je budget aanpassen.

Standaard worden al je huidige listings geadverteerd als je begint met een Etsy Ads campagne. Je kunt aanpassen welke listings je wilt adverteren.

Het adverteren van een listing stopzetten:

1. Vanuit Adverteren klik je op Geadverteerde listings aanpassen.
  2. Vink de listings aan die je wilt adverteren.
  3. Klik op Update.

Je kunt op elk moment aanpassen welke listings je wilt adverteren.