Een Etsy Ads campagne opzetten en beheren

Je kunt Etsy Ads gebruiken om jouw producten te adverteren op Etsy, in Etsy zoekresultaten en andere pagina's op Etsy. Stel je budget in en kies welke listings je wilt adverteren en wij doen de rest. Etsy Ads optimaliseert jouw budget om jouw listings te adverteren op de plekken waar ze het beste presteren.

Etsy Ads instellen

Heb je feedback over Etsy Ads, laat het ons dan weten.

Ga naar een sectie:

Etsy Ads instellen

Etsy Ads instellen:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Adverteren.
  4. Bepaal je dagbudget. Dit is het maximale bedrag dat je per dag wilt besteden aan het adverteren van je items. Het standaard minimale dagbudget is USD 1. Je kunt je budget op ieder gewenst moment wijzigen.
  5. Klik op Start met adverteren.

Waar worden mijn advertenties getoond?

Als je je listings via Etsy Ads adverteert, kunnen we je items overal op Etsy laten zien. In Etsy Zoeken, op categoriepagina's en platformpagina's op zowel Etsy.com en de Etsy app.

Als je adverteert met Etsy Ads, vallen je listings op in Etsy Zoeken. Zo kun je kopers die sneller geneigd zijn om tot een aankoop over te gaan gemakkelijker bereiken. Met de inzichten en expertise van Etsy optimaliseren we je advertenties en breiden we het bereik van je advertenties op Etsy uit.

De listings kiezen die je wilt adverteren

Standaard worden al je huidige listings geadverteerd als je begint met een Etsy Ads campagne. Je kunt ervoor kiezen om te wijzigen of aan te passen welke listings je wilt adverteren.

Starten of stoppen met het adverteren van een listing:

1. Vanuit Etsy Ads, klik je op Geadverteerde listings beheren.
  2. Vink de listings aan die je wilt adverteren. Je kunt alles selecteren of deselecteren boven aan de pagina; filteren op secties of advertentiestatus; of zoeken naar listings.
  3. Klik op Update.

Je kunt op elk moment aanpassen welke listings je wilt adverteren. Zorg ervoor dat je listings Etsy’s Advertentie- en marketingbeleid volgen.

Je dagbudget wijzigen

Je kunt je dagbudget instellen, dit is het maximale bedrag dat je per dag besteedt aan advertenties. Je advertentiebudget wordt alleen gebruikt voor advertenties op Etsy.

Je dagbudget wijzigen:

1. Vanuit Etsy Ads klik je op Beheer je budget
  2. Vul je nieuwe dagbudget in.
  3. Klik op Update.

Wat bepaalt de limiet voor mijn maximale dagbudget?

De hoogte van je dagbudget kent een limiet. Om de limiet voor je maximale dagbudget te bepalen, houden we rekening met je gemiddelde uitgaven, je huidige betaalstatus en je betaalhistorie. Als je je volledige dagbudget consistent uitgeeft, verhogen we na verloop van tijd je maximale dagbudget.

Als je maximale dagelijkse budget lager wordt, kan het zijn dat je een openstaand bedrag hebt. Als je dit openstaande bedrag betaalt, wordt je maximale budget waarschijnlijk weer verhoogd.

Hoe worden de kosten van Etsy Ads bij mij in rekening gebracht?

Met Etsy Ads betaal je alleen als iemand op één van je advertenties klikt. Het bedrag dat je betaalt is afhankelijk van het aantal mensen dat op je advertenties klikt en hoe waardevol de plek is waar je advertentie wordt getoond. Je kosten per klik kunnen per listing en keer dat deze in de zoekresultaten verschijnt verschillen. Lees meer over kosten per klik.

Je kosten per klik worden iedere dag opgeteld en de volgende dag aan je Betaalrekening toegevoegd. Je geeft nooit meer uit dan jouw dagbudget. Zodra het aantal kliks je volledige dagbudget heeft bereikt, stoppen we met het tonen van je advertenties op Etsy.

De kosten voor Etsy Ads inzien

Je kosten voor Etsy Ads worden weergegeven onder Uitgegeven budget op je Etsy Ads pagina. Je Betaalrekening wordt ook dagelijks bijgewerkt met de kosten voor advertenties zodat je kunt zien hoeveel je uitgeeft aan adverteren.

Kosten voor adverteren op je Betaalrekening bekijken:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op Betaalrekening.
  4. Je ziet de meest recente kosten onder Recente activiteiten.
  5. Voor eerdere kosten voor advertenties klik je op Maandelijkse overzichten onder aan de pagina. Je kunt het overzicht voor de huidige maand zien. Om extra overzichten te bekijken, klik je op Bekijk alle maandelijkse overzichten.

Je prestatiegrafieken bekijken of verbergen

De grafieken tonen gedetailleerde details voor de prestaties van je Etsy Ads door de tijd heen.

De grafieken bekijken:

1. Vanuit Etsy Ads, klik je op Meer opties.
  2. Klik op Grafieken tonen.
  3. Pas de periode aam door te klikken op het menu naast Je statistieken voor.

Je kunt een vooraf ingestelde periode selecteren of zelf datums kiezen. We raden je aan om een periode van minimaal 30 dagen te kiezen voor de meest nauwkeurige inzichten om de prestatietrends door de tijd heen. Lees voor meer informatie over het beoordelen en optimaliseren van je campagne De prestaties van je Etsy Ads beoordelen.

De grafieken weer verbergen:

1. Vanuit Etsy Ads, klik je op Meer opties.
  2. Klik op Grafieken verbergen.

Etsy Ads uitzetten

Je kunt stoppen met het promoten van specifieke listings, of Etsy Ads helemaal uitzetten.

Etsy Ads uitzetten:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Etsy Ads.
  4. Klik op Andere opties.
  5. Klik op
  6. Advertenties uitzetten
  7. .

Als je Offsite Ads wilt uitzetten, lees je hier hoe dat moet.

Heeft dit artikel je vraag beantwoord of probleem verholpen?

Doe de enquête

Je kunt Etsy Ads gebruiken om jouw producten te adverteren op Etsy, inclusief Etsy zoekresultaten.

Standaard worden al je huidige listings geadverteerd als je begint met een Etsy Ads campagne. Wanneer je een nieuwe listing aanmaakt, nadat je advertentiecampagne al actief is, kun je kiezen of je die listing aan je campagne wilt toevoegen. Je kunt aanpassen welke listings je wilt adverteren.

Het adverteren van een listing stopzetten:

1. Vanuit Etsy Ads klik je op Geadverteerde listings beheren.
  2. Verwijder het vinkje bij de listings die je niet meer wilt adverteren.
  3. Klik op Update.

Je dagbudget wijzigen:

1. Vanuit Etsy Ads klik je op Beheer je budget.
  2. Vul je nieuwe dagbudget in.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Het minimum dagbudget is USD 1. Het maximum zal variëren. Lees meer.

Er worden per advertentie kosten in rekening gebracht als erop geklikt wordt. Je kosten per klik worden iedere dag opgeteld en de volgende dag aan je Betaalrekening toegevoegd. Kosten per klik worden bepaald door het bod voor elke advertentie.

Bijvoorbeeld: Kosten voor kliks van 30 september worden gepost op 1 oktober.

Op je pagina met bestellingen, zie je een megafoonicoon als een bestelling is geplaatst na een klik op één van je advertenties.

Het item dat de koper heeft besteld kan een ander item zijn of op een andere dag besteld zijn dan de dag of het item waarop hij of zij in eerste instantie geklikt heeft. De bestelling wordt toch aan je Etsy Ads campagne toegeschreven, omdat je koper dankzij die klik in eerste instantie in je shop is gekomen.

Je kunt stoppen met het promoten van specifieke listings of Etsy Ads helemaal uitzetten.

Om Etsy Ads volledig uit te schakelen, ga je naar je Etsy Ads pagina en klik je op Andere opties, en dan op Advertenties uitzetten

Je weet dat je campagne is uitgezet als er op de Etsy Ads pagina: campagne herstarten staat.

Alle verkopers worden automatisch aangemeld voor Offsite Ads. Sommige kopers kunnen kiezen of ze wel of niet willen deelnemen.

De mogelijkheid om je af te melden voor Offsite Ads is afhankelijk van de omzet van je shop de afgelopen 365 dagen:

• Als je de afgelopen 365 dagen USD 10.000 of meer hebt omgezet op Etsy, profiteer je het meeste van Offsite Ads. Je moet gedurende de tijd dat je shop open is deelnemen en je ontvangt het gereduceerde tarief voor adverteren.
  • Als je de afgelopen 365 dagen minder dan USD 10.000 hebt omgezet op Etsy, dan zijn Offsite Ads optioneel. Kies je er echter voor om van deze service gebruik te maken, dan betaal je alleen advertentiekosten als je verkoopt naar aanleiding van Offsite Ads.

We kijken iedere maand naar je omzet. Je verkoopopbrengsten over de afgelopen 365 dagen worden op de eerste dag van iedere maand berekend. Toen we in eerste instantie Offsite Ads lanceerden, evalueerden we de inkomsten van de shops tussen 20 februari 2019 en 19 februari 2020 om de vergoeding te bepalen die elke verkoper voor Offsite Ads zou betalen (12% of 15%). We zullen de inkomsten van elke shop op de eerste van elke maand opnieuw evalueren.

Zodra je USD 10.000 of meer hebt omgezet in een periode van 365 dagen, moet je gaan deelnemen aan Offsite Ads.

Je kunt uitrekenen hoeveel je de afgelopen 365 dagen hebt verdiend op Etsy door naar je Statistiekenpagina in Shopmanager te gaan en een periode in te stellen. Je vindt meer informatie over de manier waarop de drempel van USD 10.000 wordt berekend en de tarieven van Offsite Ads in het Kosten & Betalingenbeleid.

Je afmelden voor Offsite Ads:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Offsite Ads.
  4. Klik op Stop met het promoten van mijn producten.
  5. Bevestig dat je wilt dat Etsy stopt met het promoten van mijn producten.
  6. Bevestig Stop met het promoten van mijn producten.

Als je je wilt aanmelden voor Offsite Ads, ga je naar de Offsite Ads pagina en klik je op Offsite Adsherstarten.