De prestaties van je Etsy Ads beoordelen

Op je Etsy Ads pagina kun je de prestaties van je advertentiecampagne bekijken. Naast iedere listing waarvoor je adverteert, kun je de  statistieken van de prestaties bekijken.

Meer informatie over de meetgegevens:

Bekeken advertenties

Iedere keer dat je listing wordt getoond als advertentie op Etsy, telt dit als een view. Voor views wordt niets in rekening gebracht.

Hoe gebruik je deze meetwaarde?

De views geven aan hoeveel shoppers jouw advertenties zien. Dit betekent dat de advertenties op Etsy zijn geplaatst en shoppers de advertenties gezien hebben.  Als je bekeken advertenties hebt, maar minder advertentiekliks dan je verwacht had, moet je je listings misschien aanpassen.

Advertentiekliks

Als een shopper op een van je advertenties op Etsy klikt om je listing te bekijken, telt dit als een klik.
Dit betekent dat de advertentie die in de zoekresultaten verscheen een shopper naar je listing heeft gebracht.

Hoe gebruik je deze meetwaarde?

Het aantal kliks dat je ontvangt, geeft je een idee van hoe effectief en concurrerend je advertenties in Etsy Zoeken zijn.

Wat is het verschil tussen een klik en een bezoek?

Als een potentiële koper binnen 30 minuten je shop verlaat en weer terugkeert, telt dit als één bezoek en wordt deze toegevoegd aan de meetwaarde bezoeken in Statistieken. Als een shopper een van je advertenties aanklikt, terugkeert naar de zoekresultaten en vervolgens binnen 30 minuten een andere advertentie aanklikt, geldt dit als twee kliks, maar als één bezoek.

Klikfrequentie

Deze meetwaarde vertelt je hoe vaak shoppers op je advertenties hebben geklikt na deze bekeken te hebben. De klikratio vergelijkt het aantal advertentiekliks met het aantal advertentieviews.

Hoe gebruik je deze meetwaarde?

Een hogere klikratio betekent dat je advertentie beter presteert, omdat een hoger percentage shoppers de advertentie heeft bekeken dan er op heeft geklikt. Als je niet veel bestellingen ontvangt door je Etsy Ads, is het slim om je listings te bekijken en aan te passen aan de hand van best practices voor prestaties in Ads.

Bestellingen n.a.v. advertenties

Als een shopper een bestelling plaatst na een klik op een van je advertenties op Etsy, telt dit als een bestelling naar aanleiding van een advertentie. Bestellingen worden toegekend aan advertenties als iemand op een advertentie klikt en vervolgens binnen 30 dagen een item in je shop koopt.

Hoe gebruik je deze meetwaarde?

Je advertenties op Etsy zorgen ervoor dat je listings en shop worden gepresenteerd aan geïnteresseerde shoppers, zodat zij je producten leren kennen en misschien een aankoop doen in je shop. Als je niet veel bestellingen ontvangt door je Etsy Ads, is het slim om je listings te bekijken en aan te passen aan de hand van best practices voor prestaties in Ads.

Omzet van advertenties

Dit is de totale omzet gegenereerd door kliks op je advertenties. Omzet wordt toegekend aan advertenties als iemand op een advertentie klikt en vervolgens binnen 30 dagen een item in je shop koopt.

Hoe gebruik je deze meetwaarde?

Inzicht in welke advertenties je omzet opleveren, kan je helpen bij het ontwikkelen van een promotiestrategie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de listings te adverteren die goed presteren in advertenties.

Lees meer over het aanmaken van listings die shoppers aansporen om een aankoop te doen.

Uitgegeven budget

Je totale uitgegeven budget laat zien hoeveel je in de afgelopen 30 dagen hebt uitgegeven aan Etsy Ads.

Voor iedere geadverteerde listing kun je ook het totale uitgegeven budget zien voor de gekozen periode.

Iedere keer dat een shopper op je advertenties op Etsy klikt en je listings bekijkt, worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

Je betaalt niet voor iedere klik hetzelfde bedrag. De kwaliteit van de listing (mooie foto's, titels, tags) en de mate van concurrentie kunnen van invloed zijn op de kosten per klik op een advertentie. Als de kwaliteit van een listing laag is, zijn de kosten per klik misschien hoger. Als de concurrentie voor die advertentieruimte hoog is, zijn de kosten per klik hoger.

Het totaal uitgegeven budget per dag staat de volgende dag op je Betaalrekening.

Hoe gebruik je deze meetwaarde?

Het uitgegeven budget geeft je een idee van wat je aan iedere advertentie hebt uitgegeven en hoe dit zich verhoudt tot je andere advertenties.

Zo wordt je dagbudget besteed

Met Etsy Ads betaal je alleen als iemand op één van je advertenties klikt. Het bedrag dat je betaalt is afhankelijk van het aantal mensen dat op je advertenties klikt en hoe waardevol de plek is waar je advertentie wordt getoond.

Etsy’s algoritme plaatst een bieding om je advertenties in een lijst met zoekresultaten te plaatsen op basis van diverse factoren, bijvoorbeeld de relevantie van je geadverteerde listing en de kans dat kopers iets met je advertentie doen. De bieding wordt automatisch berekend om je listing concurrerend te houden en je onderneming de meeste toegevoegde waarde te bieden. Als er een grotere kans is dat een koper je listing naar aanleiding van een advertentie koopt, wordt je bieding verhoogd.

Het biedingsbedrag houdt rekening met hoeveel je betaalt als een koper op je advertentie klikt, je kosten per klik (KPK). Je KPK kunnen per listing en keer dat deze in de zoekresultaten verschijnt verschillen. Om jouw gemiddelde KPK te berekenen voor een geadverteerde listing met Etsy Ads, deel je jouw uitgegeven budget voor de listing door het aantal klikken dat de listing ontving.

ROAS

ROAS staat voor Return on Advertising Spend (Rendement op Advertentie-uitgaven) en meet hoe winstgevend jouw advertentie is. ROAS vergelijkt de aan de advertentie toegeschreven inkomsten met de advertentiekosten. Lees hoe je je advertentie ROAS moet zien.

Hoe gebruik je deze meetwaarde?

Een hogere ROAS betekent dat je advertentie winstgevender is. ROAS vergelijkt je kosten met je omzet om te zien of je meer verdient dan je uitgeeft aan een bepaalde advertentie. Deze meetwaarde kan je helpen bepalen welke listings je moet gaan adverteren en voor welke je het adverteren moet stopzetten. Voordat je een advertentie uitschakelt, kun je deze het beste 30 dagen laten doorlopen om een realistisch beeld te krijgen van de prestaties

Zoektermen

Zoektermen geven een overzicht van de woorden of frases die kopers de afgelopen 30 dagen gebruikten om jouw advertenties te vinden.  Klik op Zoektermen onder de listing waarvoor je de meetwaarde zoekterm wilt zien.

De meetwaarde zoektermen laat zien hoe je listings presteren in zoekopdrachten met bepaalde zoektermen. Hoge klik- of verkooppercentages kunnen een indicatie zijn van goede prestaties.

Ter bescherming van de privacy van de koper kan het zijn dat deze gegevens niet beschikbaar zijn voor listings die weinig verkeer genereren.

Etsy Ads heeft tot doel verkeer naar je shop te genereren. Hoewel meer verkeer kan resulteren in meer omzet, kunnen we dit echter niet garanderen.

Grafieken gebruiken

Bekijk de grafieken om de prestaties van je Etsy Ads door de tijd heen te volgen. Omdat dagelijkse schommeling in advertentieprestaties te verwachten zijn en sommige informatie misschien niet beschikbaar is in real time, raden we je aan een periode van minimaal 30 dagen te kiezen. Zo krijg je een beter beeld van je advertenties van je advertenties door de tijd heen.

Bij het bekijken van de grafieken moet je rekening houden met eventuele wijzigingen in je budget of het aantal listings dat je promoot, omdat dit kan bijdragen aan opvallende veranderingen in de algemene prestaties van je campagne.

Als je een consistente neerwaartse trend waarneemt in de prestaties van je campagne, moet je in gedachten houden dat diverse externe factoren (meer concurrentie, verschuivingen in platformtrends etc.) van invloed kunnen zijn op je verkeer en verkoop. Overweeg om je strategie regelmatig te vernieuwen om in te zetten op succes op de lange termijn.

Hier zijn enkele ideeën om je te helpen bezoeken om te zetten in verkopen:

Lees onze tips voor het maken van listings die converteren.

Vernieuw je listingtitels

De ultieme handleiding voor Etsy's zoekfunctie bevat alles wat je moet weten over gevonden worden via de zoekfunctie. Je kunt je Etsy Ads zoektermen bekijken om inzicht te krijgen in welke zoekopdrachten kopes naar je listings leiden.

Update je listingfoto's

Lees onze Ultieme Handleiding voor Productfotografie voor nieuwe inspiratie over interactie met potentiële kopers.

Voor meer tips en best practices lees je de De Ultieme Gids voor Adverteren.

Je kunt Etsy Ads gebruiken om jouw producten te adverteren op Etsy, inclusief Etsy zoekresultaten.

Etsy Ads instellen

Standaard worden al je huidige listings geadverteerd als je begint met een Etsy Ads campagne. Nieuwe listings die je aan je shop toevoegt nadat je advertentiecampagne is gestart, worden ook toegevoegd aan je campagne. Je kunt aanpassen welke listings je wilt adverteren.

Het adverteren van een listing stopzetten:

1. Vanuit Etsy Ads klik je op Geadverteerde listings wijzigen.
  2. Verwijder het vinkje bij de listings die je wilt adverteren.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je dagbudget wijzigen:

1. Vanuit Etsy Ads klik je op Budget wijzigen.
  2. Vul je nieuwe dagbudget in.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Het minimum dagbudget is USD 1. Het maximum zal variëren. Lees meer.

Er worden per advertentie kosten in rekening gebracht als erop geklikt wordt. Je kosten per klik worden iedere dag opgeteld en de volgende dag aan je Betaalrekening toegevoegd.

Bijvoorbeeld: Kosten voor kliks van 30 september worden gepost op 1 oktober.

Op je pagina met bestellingen, zie je een megafoonicoon als een bestelling is geplaatst na een klik op één van je advertenties.

Het item dat de koper heeft besteld kan een ander item zijn of op een andere dag besteld zijn dan de dag of het item waarop hij of zij in eerste instantie geklikt heeft. De bestelling wordt toch aan je Etsy Ads campagne toegeschreven, omdat je koper dankzij die klik in eerste instantie in je shop is gekomen.

Je kunt stoppen met het promoten van specifieke listings of Etsy Ads helemaal uitzetten.

Om Etsy Ads volledig uit te schakelen, ga je naar je Etsy Ads pagina en klik je op Meer opties, en daarna op Advertenties uitzetten.

Je weet dat je campagne is uitgezet als er op de Etsy Ads pagina Campagne herstarten staat.

Alle verkopers worden automatisch aangemeld voor Offsite Ads. Sommige kopers kunnen kiezen of ze wel of niet willen deelnemen.

De mogelijkheid om je af te melden voor Offsite Ads is afhankelijk van de omzet van je shop de afgelopen 365 dagen:

• Als je de afgelopen 365 dagen USD 10.000 of meer hebt omgezet op Etsy, profiteer je het meeste van Offsite Ads. Je moet gedurende de gehele tijd dat je shop open is deelnemen en je ontvangt het gereduceerde tarief voor adverteren.
  • Als je de afgelopen 365 dagen minder dan USD 10.000 hebt omgezet op Etsy, dan zijn Offsite Ads optioneel. Kies je er echter voor om van deze service gebruik te maken, dan betaal je alleen advertentiekosten als je verkoopt naar aanleiding van Offsite Ads.

We kijken iedere maand naar je omzet. Je verkoopopbrengsten over de afgelopen 365 dagen worden op de eerste dag van iedere maand berekend. De afgelopen 365 dagen gaan terug tot 28 februari 2019, of later.

Zodra je USD 10.000 of meer hebt omgezet in een periode van 365 dagen, moet je gaan deelnemen aan Offsite Ads.

Je kunt uitrekenen hoeveel je de afgelopen 365 dagen hebt verdiend op Etsy door naar je Statistiekenpagina in Shopmanager te gaan en een periode in te stellen. Je vindt meer informatie over de manier waarop de drempel van USD 10.000 wordt berekend en de tarieven van Offsite Ads in het Kosten & Betalingenbeleid.

Je afmelden voor Offsite Ads:

1. Op Etsy.com klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Offsite Ads.
  4. Klik op Stop met het promoten van mijn producten.
  5. Bevestig dat je op Etsy kiest voor  Stop met het promoten van mijn producten.
  6. Bevestig Stop met het promoten van mijn producten.

Als je je weer wilt aanmelden voor Offsite Ads, ga je naar de Offsite Ads pagina en klik je op Offsite Ads herstarten.