Wat doe ik als een verkoper niet reageert?

Als je contact hebt opgenomen met de verkoper over een bestelling en de verkoper niet binnen een redelijke termijn reageert, heb je een aantal opties:

Neem per e-mail contact op met de verkoper

Je kunt per e-mail contact opnemen met de verkoper als hij of zij je vraag niet beantwoordt op Etsy. E-mailadres van de verkoper opzoeken:

1. Op Etsy.com, klik je op Jouw account.
  2. Klik op Aankopen en recensies.
  3. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Bekijk factuur.
  4. Scroll naar onder aan de factuurpagina en klik op het e-mailadres van de verkoper. Je standaard e-mailprogramma wordt dan geopend en je kunt een e-mail sturen naar de verkoper.

Verzeker je ervan dat je bestelling via Etsy is geplaatst. Als je hebt gekocht bij een verkoper buiten Etsy om, kan Etsy je niet helpen als je problemen ondervindt.

Een zaak openen

Zaken zijn een formele manier om een geschil met een verkoper te documenteren. Een zaak openen:

1. Meld je aan op Etsy.com of open de Etsy-app.
  2. Klik of tik op Jouw account.
  3. Klik of tik op Aankopen en recensies.
  4. Klik naast de bestelling van jouw keuze op Hulp met bestelling. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  5. Klik op tik op Nog steeds hulp nodig?
  6. Klik of tik op Ja, ik wil een zaak openen.
  7. Kies de reden waarom je een zaak wilt openen en klik of tik op Volgende.
  8. Verstrek de ondersteunende details voor je zaak.
  9. klik of tik op Versturen.

Het is misschien te vroeg of te laat om een zaak in te dienen.

Als je geen Etsy account hebt, of de bestelling niet kunt vinden in je account, heb je misschien als gast besteld. Wil je een zaak openen als je als gast hebt besteld, maak dan een Etsy account aan en koppel je bestelling, vervolgens open je een zaak.

Neem contact op met Etsy Support

Etsy Support kan je helpen bij andere problemen of vragen. Klik daarvoor onder aan deze pagina op Neem contact op met support.

Als een shop niet op je Berichten reageert en je het item al ontvangen zou moeten hebben, kun je mogelijk een zaak openen.Als je al een zaak geopend hebt, kun je mogelijk je zaak ter beoordeling aan Etsy voorleggen (dat noemen we escaleren).

Als je bestelling nog niet gearriveerd is, bekijk je eerst of je bestelling trackinggegevens heeft. Als de bestelling op de geschatte leverdatum niet gearriveerd is, kun je een zaak openen.

Trackinggegevens van je bestelling staan op je Aankopen-pagina. Naast je bestelling zie je de verzendstatus.

Als de verkoper trackinginformatie heeft toegevoegd, zie je Volg pakket onder de verzendstatus. Klik op Volg pakket voor trackingupdates van de verzendmaatschappij.

Als je bestelling nog Niet is verzonden, kun je mogelijk een zaak openen.

Een zaak is een formele manier om een klacht over een shop in te dienen. Je kunt ná de geschatte leverdatum van je bestelling een zaak openen.

Om een zaak te starten, klik je op Kies je bestelling en selecteer je de bestelling. Klik onder aan de pagina op Een zaak openen.

Zie je geen mogelijkheid om een zaak te openen, dan kan het zijn dat het nog te vroeg is om dat te kunnen doen.

Kies je bestelling

De verkoper heeft drie dagen de tijd om de zaak op te lossen. De meeste verkopers reageren binnen deze drie dagen en kunnen de meeste problemen met bestellingen oplossen.

Als de zaak na drie dagen niet is opgelost, kun je deze ter beoordeling aan Etsy voorleggen. Je krijgt die optie pas als de zaak drie dagen openstaat. In het logboek van je zaak, klik je op de zaak en daarna op Escaleren

Zodra de zaak geëscaleerd is, zal een specialist van Etsy bemiddelen om tot een oplossing te komen.

Ga naar het logboek van je zaak

Als je een bestelling wilt annuleren, moet je direct contact opnemen met de verkoper. Iedere verkoper beheert zijn eigen annuleringen en restituties.

Om een verkoper te verzoeken om een bestelling te annuleren, kies je de bestelling die je wilt annuleren. Klik op Bekijk retourenbeleid van de shop voor informatie over het annuleringsbeleid van de shop. Als de verkoper annuleringen accepteert of als je de opties voor het annuleren van je bestelling wilt bespreken, klik je op Stuur een bericht naar de verkoper

De koper beslist zelf of je annuleringsverzoek al dan niet wordt geaccepteerd.

Verkopers die mondkapjes verkopen ervaren nu veel vraag. Vergeet niet dat Etsy verkopers kleine ondernemingen zijn die hard werken om hun bestellingen zo snel mogelijk af te ronden.

Als je een mondkapje hebt besteld en de verkoper niet gereageerd heeft, geef je hem of haar een paar dagen de tijd om je van dienst te zijn.

Als Etsy of de verkoper een restitutie heeft gedaan voor je bestelling, ga je naar je Aankopen en Recensies pagina en klik je op Bekijk factuur om te bevestigen dat je bestelling is gerestitueerd.

Als je nog steeds problemen ondervindt en de verkoper niet heeft gereageerd, of andere vragen hebt over je bestelling, klik je op Ik heb nog steeds hulp nodig en helpen we je graag verder.