Wat doe ik als een verkoper niet reageert?

Als je contact hebt opgenomen met de verkoper over een bestelling en de verkoper niet binnen een redelijke termijn reageert, heb je een aantal opties:

Neem per e-mail contact op met de verkoper

Je kunt per e-mail contact opnemen met de verkoper als hij of zij je vraag niet beantwoordt op Etsy. E-mailadres van de verkoper opzoeken:

1. Op Etsy.com ga je naar Jouw account.
  2. Ga naar Aankopen en Recensies.
  3. Selecteer naast de bestelling van jouw keuze Factuur bekijken.
  4. Scroll naar onder aan de factuurpagina en selecteer het e-mailadres van de verkoper. Je standaard e-mailprogramma wordt dan geopend en je kunt een e-mail sturen naar de verkoper.

Verzeker je ervan dat je bestelling via Etsy is geplaatst. Als je hebt gekocht bij een verkoper buiten Etsy om, kan Etsy je niet helpen als je problemen ondervindt.

Een zaak openen

Zaken zijn een formele manier om een geschil met een verkoper te documenteren. Een zaak openen:

1. Meld je aan op Etsy.com en ga naar Jouw account. Meld je aan in de Etsy-app en ga naar Jij.
  2. Ga naar Aankopen en recensies.
  3. Selecteer Hulp met je bestelling naast de bestelling van jouw keuze. In de Etsy app, tik je op de bestelling van jouw keuze, en tik je daarna onder je bestelling op Hulp met bestelling.
  4. Selecteer Nog steeds hulp nodig?
  5. Selecteer Ja, ik wil een zaak openen.
  6. Kies de reden waarom je een zaak wilt openen en selecteer Volgende.
  7. Verstrek de ondersteunende details voor je zaak.
  8. Selecteer Verzenden.

Het is misschien te vroeg of te laat om een zaak in te dienen.

Als je geen Etsy account hebt, of de bestelling niet kunt vinden in je account, heb je misschien als gast besteld. Wil je een zaak openen als je als gast hebt besteld, maak dan een Etsy account aan en koppel je bestelling, vervolgens open je een zaak.

Neem contact op met Etsy Support

Etsy Support kan je helpen bij andere problemen of vragen. Ga daarvoor onder aan deze pagina op Neem contact op met support.

Als een shop niet op je Berichten reageert en je het item al ontvangen zou moeten hebben, kun je mogelijk een zaak openen. Als je al een zaak geopend hebt, kun je mogelijk je zaak ter beoordeling aan Etsy voorleggen (dat noemen we escaleren).

Als je bestelling nog niet gearriveerd is, bekijk je eerst of je bestelling trackinggegevens heeft. Als de bestelling op de geschatte leverdatum niet gearriveerd is, kun je een zaak openen.

Trackinggegevens van je bestelling staan op je Aankopen-pagina. Naast je bestelling zie je de verzendstatus.

Als de verkoper trackinginformatie heeft toegevoegd, zie je Volg pakket onder de verzendstatus. Selecteer Volg pakket voor trackingupdates van de verzendmaatschappij.

Als je bestelling nog Niet is verzonden, kun je mogelijk een zaak openen.

Een zaak is een formele manier om een klacht over een shop in te dienen. Je kunt ná de geschatte leverdatum van je bestelling een zaak openen.

Om een zaak te starten, selecteer je  Kies je bestelling en zoek je de bestelling op. Selecteer onder aan de pagina Een zaak openen.

Zie je geen mogelijkheid om een zaak te openen, dan kan het zijn dat het nog te vroeg is om dat te kunnen doen.

Kies je bestelling

De verkoper heeft drie dagen de tijd om de zaak op te lossen. De meeste verkopers reageren binnen deze drie dagen en kunnen de meeste problemen met bestellingen oplossen.

Als de zaak na drie dagen niet is opgelost, kun je deze ter beoordeling aan Etsy voorleggen. Je krijgt die optie pas als de zaak drie dagen openstaat. In het logboek van je zaak, selecteer je de zaak en daarna Escaleren.

Zodra de zaak geëscaleerd is, zal een specialist van Etsy bemiddelen om tot een oplossing te komen.

Ga naar het logboek van je zaak

Als je een bestelling wilt annuleren, moet je direct contact opnemen met de verkoper. Iedere verkoper beheert zijn eigen annuleringen en restituties.

Om een verkoper te verzoeken om een bestelling te annuleren, kies je de bestelling die je wilt annuleren. Ga naar Bekijk retourenbeleid van de shop voor informatie over het annuleringsbeleid van de shop. Als de verkoper annuleringen accepteert of als je de opties voor het annuleren van je bestelling wilt bespreken, ga je naar Stuur een bericht naar de verkoper.

De koper beslist zelf of je annuleringsverzoek al dan niet wordt geaccepteerd.