Ik heb een e-mail ontvangen over een bestelling die ik niet heb geplaatst

Als je een e-mail van Etsy hebt ontvangen over een bestelling die je niet hebt geplaatst, kunnen er een paar dingen aan de hand zijn:

• Iemand heeft bij het aanmaken van een Etsy-account het e-mailadres verkeerd gespeld.
  • Iemand heeft een Etsy-account aangemaakt met gebruik van jouw e-mailadres
  • Iemand heeft een bestelling geplaatst vanaf een computer waarmee jij was ingelogd op Etsy

Als jij deze bestelling niet hebt geplaatst of het vermoeden hebt dat je account gecompromitteerd is, klik je op Neem contact op met Etsy Support.

Neem contact op met Etsy Support

Als je problemen ondervindt met een aankoop. Een aankoop die jij (niet) hebt gedaan heeft een probleem: kies een optie die relevant is voor je probleem. Als dit allemaal niet helpt, klik je op Ik heb nog steeds nodig.

Aankopen die je hebt gedaan met je Etsy account, kun je vinden op je pagina met Aankopen:

1. Op Etsy.com of de Etsy app, klik je op Jij.
  2. Klik op Aankopen en recensies.

Als je een bestelling niet kunt vinden op je Aankopen pagina, kan het zijn dat je:

Als je je bestelling niet hebt ontvangen, moet je controleren of de shop je bestelling al heeft verzonden. Om te kijken of je bestelling is verzonden, ga je naar je Aankopen en recensies. Rechts naast je bestelling zie je Niet verzonden, Verzonden of Geleverd.

• Als je bestelling nog niet is verzonden, neem je contact op met de shop om te kijken wanneer de verkoper je bestelling gaat verzenden.
  • Als je item is verzonden, kijk je of de verkoper trackinginformatie heeft toegevoegd. De trackinginformatie wordt verstrekt door de vervoerder en er worden meestal updates gegeven over de status van je bestelling.
  • Als je item niet is Verzonden en er geen trackinginformatie is verstrekt, neem je contact op met de verkoper om te kijken of er bij hem of haar trackinginformatie over je bestelling bekend is.

Als je je bestelstatus al hebt gecontroleerd en de verkoper je niet kon helpen, wil je misschien een zaak openen. Een zaak is een formele manier om een klacht over een shop in te dienen. Je kunt ná de geschatte leverdatum van je bestelling een zaak openen.

Om een zaak te starten, klik je op Kies je bestelling en selecteer je de bestelling. Klik onder aan de pagina op Een zaak openen.

Zie je geen mogelijkheid om een zaak te openen, dan kan het zijn dat het nog te vroeg is om dat te kunnen doen.

Kies je bestelling

Als je een aankoop of creditcardafschrijving ziet die je niet herkent, vraag je gezinsleden, vrienden of collega's die misschien toegang hebben gehad tot je toestel of toestemming voor het gebruik van de kaart.

Als je denkt dat je Etsy account is gecompromitteerd, log je in om je wachtwoord te wijzigen en tweestapsverificatie in te schakelen:

1. Via je Accountinstellingen, scroll je omlaag naar Wachtwoord en verander je je Etsy wachtwoord.
  2. Klik daarna op de tab Beveiliging.
  3. Onder tweestapsverificatie, schakel je de tweestapsverificatie van jouw voorkeur in.
  4. Klik op het tandwiel-icoon en volg de stappen om het instellen van de tweestapsverificatie te voltooien.

Als je nog steeds hulp nodig hebt, word je gevraagd om zoveel mogelijk informatie te verstrekken om ons te helpen bij het oplossen van je probleem. Voeg voor je eigen veiligheid niet je volledige bankrekeninggegevens in.

Als je een bericht hebt ontvangen over een oudere aankoop die is verzonden, is het mogelijk dat de verkoper is vergeten aan te even dat hij of zij de bestelling al eerder heeft verzonden.

Je ontvangt geen ander item per post. Dit is een automatische e-mail van Etsy als een verkoper een item als verzonden markeert.

Als je de bestelling in de verzendnotificatie niet herkent, klik je op Ik heb nog steeds hulp nodig en kunnen we ernaar kijken.