Je shop op Etsy promoten

De marketing van je shop en producten is een belangrijk onderdeel van het runnen van een succesvolle onderneming. Op Etsy.com vind je diverse tools om je te helpen bij de marketing van je items aan shoppers op Etsy en buiten Etsy om.

Je listings voorbereiden op marketing

Het belangrijkste aspect van de marketing van je listings is het aanmaken van listings die views omzetten in verkoop. Lees hoe je listings aanmaakt die resultaat opleveren.

Tips voor het optimaliseren van je listings:

• Houd titels kort en bondig.
  • Beschrijf je items nauwkeurig.
  • Gebruik duidelijke, verleidelijke productfoto's.
  • Gebruik concurrerende prijzen.
  • Communiceer aankoopdetails zoals leveringstijden, tarieven en opties op een duidelijke manier.
Zodra je listings zijn geoptimaliseerd voor marketing, probeer je deze marketingmethodes uit:

Etsy Ads campagnes

Je kunt Etsy Ads gebruiken om je bereik te vergroten en je producten te adverteren in Etsy zoekresultaten. Stel je budget in en kies welke listings je wilt adverteren en wij doen de rest. Met gebruik van Etsy's expertise en inzichten in gegevens, helpen we je te identificeren waar en wanneer je advertenties op Etsy te zien moeten zijn, zodat jij zoveel mogelijk bezoeken uit je budget haalt.

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Etsy Ads
  4. Bepaal je dagbudget. Dit is het maximale bedrag dat je per dag wilt besteden aan het adverteren van je items. Het standaard minimale dagbudget is USD 1. Je kunt je budget op ieder gewenst moment wijzigen.
  5. Klik op Start met adverteren.

Lees meer over het opzetten van een Etsy Ads campagne

Offsite Ads

Etsy adverteert listings overal op internet, onder meer in  zoekmachineresultaten en social media-apps zoals Facebook. Etsy biedt deze service zonder kosten vooraf voor jou: je betaalt alleen advertentiekosten als je iets verkoopt.

Jouw listings kunnen worden toegevoegd aan deze advertenties. Etsy kan naar eigen inzicht je listings automatisch adverteren met onze partners.

Offsite Ads kan voor jouw shop optioneel zijn, afhankelijk van de omzet die je de afgelopen 12 maanden op Etsy hebt gerealiseerd. Ben je een nieuwe verkoper, dan is deze service optioneel.

Lees meer over Offsite Ads.

Social media

Het gebruik van social media is een krachtige manier voor de marketing van je shop en het bereiken van meer shoppers. Met Etsy’s Social Media tool kun je snel belangrijke updates, mijlpalen of promoties van je shop delen op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest via je computer of de Verkoop op Etsy app.

Deel een van deze updates van je shop:

• De laatste listings die je hebt toegevoegd (tot 25 van je meest recente listings)
  • Recente mijlpalen, zoals de verjaardag van je shop
  • Huidige of komende uitverkopen en kortingsbonnen
  • Recensies met 5 sterren
  • Items die je als favoriet gekozen hebt
  • Shopupdates (momenteel alleen op de Verkoop op Etsy app)

Lees meer over het inzetten van de kracht van social media.

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Social Media.
  4. Klik op Sociale accounts.
  5. Klik op het social media platform dat je aan je shop wilt koppelen en log in volgens de instructies.

Je kunt ook vanuit je shop listings delen met je social media accounts. Dit is een geweldige optie voor het delen van nieuwe producten, speciale promoties of de marketing van je producten aan potentiële nieuwe klanten.

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Klik rechts naast de listing op het tandwiel.
  4. Klik op Delen.

Kortingsbonnen en uitverkopen

Het aanbieden van kortingen in je shop is een slimme marketingtactiek die helpt nieuwe klanten binnen te halen en klantloyaliteit te behouden. Strategische promoties kunnen nieuwe klanten aanmoedigen om een aankoop te doen, shoppers te verleiden meer te besteden dan normaal of zelfs oude voorraden op te ruimen. Lees meer over effectieve strategieën voor Kortingsbonnen en uitverkopen.

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Uitverkopen en kortingsbonnen.
  4. Klik op Nieuwe speciale aanbieding.
  5. Selecteer het soort korting dat je wilt aanbieden:
  • Houd een uitverkoop: Bied gratis verzending aan of trek een kortingspercentage van de listingprijs af. Shoppers zien je uitverkoop-items in de relevante zoekresultaten en op de homepage van je shop.
  • Stuur aanbiedingen naar geïnteresseerde shoppers: Stuur een kortingsbon naar shoppers die je item in hun winkelwagen hebben geplaatst maar het nog niet gekocht hebben of een item in je shop onlangs als favoriet hebben gekozen.
  • Maak een kortingsbon aan: Deel een kortingscode met specifieke shoppers of op verschillende sociale kanalen.

Word lid van een Etsy Team

Etsy teams zijn membersgroepen die elkaar ondersteunen en de wereld vertellen over Etsy. Zo bestaat het Etsy Success team uit verkopers en Etsy personeel die tips en inzichten delen over het runnen van een succesvolle Etsy shop.

Lees meer over het vinden van het juiste team voor jou.

Etsy Lokaal evenementen

Etsy Lokaal brengt kopers in contact met Etsy verkopers die bij hen in de buurt aan fairs en markten meedoen. Kopers kunnen offline bij Etsy verkopers kopen en steunen op die manier zowel de Etsy community als hun lokale economie.

Lees meer over het organiseren van of deelnemen aan een Etsy Lokaal Evenement.