Hoe optimaliseer je je listings voor zoekopdrachten?

De meeste shoppers vinden items op Etsy via Zoeken. Om ervoor te zorgen dat je items uiterst relevant zijn, optimaliseer je je listings voor Etsy Zoeken. Lees dit artikel voor tips over het optimaliseren van je listings voor Etsy Zoeken.

Hoe werkt de Etsy zoekfunctie?

Als iemand op Etsy.com naar een item zoekt, gaat Etsy's zoekalgoritme op zoek naar de meest relevante resultaten. Bij het aanmaken van listings in je shop heb je controle over de belangrijkste factoren voor de plaatsing in Etsy Zoeken

Hoe optimaliseer je je listings voor zoekopdrachten?

Om je listings te optimaliseren voor Etsy Zoeken, kun je de belangrijkste factoren voor je listings verbeteren. De belangrijkste factoren die bepalen welke items in Etsy Zoeken verschijnen en in welke volgorde deze worden getoond in de zoekresultaten van een shopper zijn:

Relevantie tags en titel

Iedere listing heeft een titel. Dit is de tekst die boven de listingafbeelding verschijnt op de listingpagina, in je shop en in de zoekresultaten. Gebruik je titel om shoppers een korte omschrijving te geven van je item.

Een tag is een woord of een korte frase die jouw item omschrijft. Etsy matcht tags met de zoekopdrachten van shoppers om relevante zoekresultaten te vinden. Een enkele tag mag een korte omschrijving zijn (bijvoorbeeld: "zilveren oorbellen"). Lees meer over het schrijven van geweldige tags en titels.

• Gebruik alle 13 beschikbare tags voor al je afzonderlijke listings.
  • Frases die exact overeenkomen zijn sterker dan matches van individuele woorden. Een zoekopdracht voor "banaan rugzak" geeft alle items met de woorden "banaan" en "rugzak" in de tags en titels, maar items met de exacte zoekfrase "banaan rugzak" in de titel worden als een betere match beschouwd.
  • Als een woord of frase in de zoekopdracht van een koper in zowel de titel als tags staat, vindt het algoritme deze listing relevanter dan een listing met dat woord/frase in alleen de tag óf titel.
  • Woorden aan het begin van de titel zijn belangrijker dan woorden aan het eind van de titel.

1. Op Etsy.com klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Zoek het item dat je wilt aanpassen. Gebruik het filter Listingstatus om eventueel meer van je listings te zien.
  4. Vink de vakjes aan bij de items die je wilt aanpassen.
  5. Klik op Opties voor wijzigen.
  6. Klik op Titels aanpassen of Tags aanpassen.
  7. In de dropdown kies je wat je wilt aanpassen.
  8. Voeg je wijziging toe aan het tekstvak.
  9. Klik op Toepassen.

Relevantie eigenschappen item

Door eigenschappen van je items toe te voegen aan de sectie Listing-gegevens worden kopers geholpen om je items in de zoekresultaten te vinden. Specifiek zijn is belangrijk voor het zoekalgoritme van Etsy om je producten te vinden. Bij het toevoegen van eigenschappen moet je eerst kiezen wat voor item je plaatst (handgemaakt, vintage of craftmaterialen) en de categorieën selecteren. Daarna zie je de optie om eigenschappen toe te voegen op basis van de categorie die je selecteert.

• Probeer bij elke listing de meest relevante eigenschappen te kiezen.
  • Selecteer zoveel mogelijk accurate eigenschappen als het item beschikbaar heeft.
  • Houd er rekening mee dat shoppers op verschillende eigenschappen zoeken. Iemand kan bijvoorbeeld zoeken op kleur, maat, gelegenheid etc.

Lees meer over het toevoegen van relevante eigenschappen aan je listings.

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Selecteer een listing.
  4. Kies in de sectie Listing-gegevens de eigenschappen die bij die listing passen.
  5. Klik op Publiceren.

Kwaliteit van de listing

Het zoekalgoritme van Etsy houdt ook rekening met de prestaties van de afzonderlijke items in Zoeken met betrekking tot de waarschijnlijkheid waarmee klanten in contact komen met een listing of een product kopen. Dat is wat we de kwaliteit van de listing noemen.

De listingkwaliteit wordt beïnvloed door zaken als de thumbnailfoto van een productm duidelijke titels en de manier waarop klanten omgaan met een listing. Als een shopper op een item klikt, dit als favoriet kiest, of koopt, nadat de koper het in de zoekresultaten vond, draagt dat bij aan de kwaliteitsscore van de listing.

Als je je shop net hebt geopend, hebben je listings een neutrale kwaliteitsscore, en deze heeft geen impact op de plaatsing.

Klant- & Platformervaring op Etsy

We willen dat kopers een geweldige ervaring hebben als ze bij een Etsy verkoper een aankoop doen. Daarom nemen we ook de reputatie van een shop qua klantenservice, en of de shop zich aan Etsy beleid houdt mee in de overwegingen.

• Vul je verzendprofielen in zodat klanten het juiste beeld van je verwerkingstijden hebben. Zorg dat je bestellingen als verzonden markeert, zodat kopers weten wanneer ze hun pakket kunnen verwachten.
  • Zorg dat je Over-de-Shop sectie is ingevuld. Lees meer over het vertellen van je verhaal.
  • Vul je shopbeleid in en gebruik het sjabloon om je kopers te voorzien van nuttige informatie over je shop.
  • Neem stappen om te communiceren met klanten die al eens een aankoop bij je gedaan hebben, en openstaande zaken snel op te lossen.

Voor Amerikaanse shoppers: Gratis verzending

Items met gratis verzending en shops die gratis verzending aanbieden op bestellingen van USD 35 of meer aan Amerikaanse shoppers krijgen voorrang in Amerikaanse zoekresultaten, om Amerikaanse shoppers te helpen meer items te vinden die gratis worden verzonden binnen de VS.

Als je items verkoopt aan shoppers in de VS, kun je overwegen om een garantie voor gratis verzending in te stellen om de plaatsing van je listings in Amerikaanse zoekresultaten te optimaliseren.

Voor meer informatie over de manier waarop Etsy Zoeken werkt, lees je de ultieme handleiding voor Etsy's zoekfunctie in het Verkopershandboek.

Etsy Ads

Je kunt Etsy Ads gebruiken om je listings in Etsy Zoeken te promoten. Er is advertentieruimte gereserveerd in Etsy Zoeken voor advertenties die los staan van de zoekresultaten. Je kunt Etsy Ads instellen om je listings mee te laten dingen naar deze advertentieruimte. Lees meer over Etsy Ads.

Lees onze Gidsen voor beginners om van start te gaan op Etsy.