Hoe bied je geweldige klantenservice op Etsy?

De Etsy community verwacht dat zijn verkopers een constant hoog klantenserviceniveau bieden. Voor ondernemers is het opbouwen van sterke relaties essentieel voor het succes van je shop. Energie steken in het vormen van connecties met je klanten kan een belangrijke impact hebben op je recensies, herhalingsverkopen en exposure op Etsy.com.

We verwachten dat verkopers op Etsy onze Service Standaarden lezen en naleven.

Ga naar een sectie:

Een fantastische klantervaring in je Etsy Shop realiseren

Klantenservice start op het moment dat een shopper voor het eerst op je listing klikt. Alleen je product is niet voldoende om een shopper te doen besluiten om een aankoop te doen. Shoppers willen ook graag belangrijke informatie te weten komen waaronder productspecificaties (afmeting, kleur, materiaal etc.), hoe lang het duurt om te verzenden en of producten geretourneerd of geruild kunnen worden. Duidelijke listings en beleid bouwen vertrouwen op bij potentiële kopers.

Door het toevoegen van productspecificaties aan je listingbeschrijvingen kun je shoppers helpen geïnformeerde besluiten te nemen over het doen van een aankoop in een shop. Je listingdetails aanpassen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Listings.
  3. Klik op de thumbnail of selecteer Wijzigen in het tandwielmenu van de listing die je wilt aanpassen.

Zorg voor een helder en consistent beleid, en zorg dat je voldoet aan je beleid, met name als retourneren of ruilen is toegestaan. Je shopbeleid aanpassen:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op het potloodicoontje naast je shopnaam onder Verkoopkanalen.
  3. Scroll naar beneden naar Shopbeleid.

Je shopbeleid omvat diverse secties. Iedere sectie is een template waarin je de door jou gewenste opties voor je shop kunt kiezen.

• Verzending
  • Betaalopties
  • Retouren & ruilingen
  • Privacybeleid
  • Meer informatie

Je kunt je shopbeleid wijzigen via de Verkoop op Etsy app. Je moet je beleid echter instellen op Etsy.com.

Lees meer over het aanmaken van fantastische productlistings.

Communiceren met kopers

De communicatie tussen verkopers en kopers is één van de belangrijkste aspecten binnen een succesvolle transactie. Shoppers kunnen voordat ze een product kopen je een bericht met vragen sturen, na hun bestelling vragen over verzendtijden of problemen met hun bestelling stellen, of na ontvangst van hun bestelling met vragen of zorgen komen. Binnen 24 uur op de allereerste berichten van kopers reageren, vergroot ook jouw kans om Topverkoper te worden.

• Ben toegankelijk en beleefd om vertrouwen te wekken, zelfs in lastige situaties.
  • Ben consequent en snel om klanten vlug de benodigde informatie te bieden.
  • Beantwoord vragen of problemen duidelijk en beknopt.
  • Ben eerlijk en schep verwachtingen waaraan je echt kunt voldoen.
  • Maak voor je veelgestelde vragen Opgeslagen Reacties aan.
  • Gebruik de Verkoop op Etsy app om onderweg vragen te beantwoorden.
  • Als je van plan bent om weg te gaan, stel dan een automatisch antwoord in, waarin je vertelt wanneer je gaat reageren.

Een Bericht beantwoorden:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Berichten.
  3. Klik op een bericht met een koper.
  4. Typ je antwoord in het tekstvak.
  5. Klik op Verstuur.

Een Bericht met een koper starten:

1. In Shopmanager, klik je op Bestellingen & Verzending.
  2. Zoek de bestelling waarover je contact wilt opnemen met een koper.
  3. Klik op de Bericht knop bij die bestelling.
  4. Typ je bericht in het tekstvak.
  5. Klik op Verstuur.

Klantenserviceproblemen oplossen

Een kwijtgeraakt pakket, vertraagde productie of een klant die niet tevreden is met een gekocht product: soms gaan er dingen verkeerd. Door het probleem te erkennen en praktische stappen te nemen om het probleem op te lossen, kun je een vaak frustrerende situatie oplossen en werken aan klantloyaliteit.

• Erken het probleem van de klant zodat hij of zij zich gehoord voelt.
  • In plaats van met de vinger te wijzen, richt je je op het oplossen van het probleem.
  • Ben geduldig en begripvol in je communicatie met de klant.
  • Werk samen met de klant om snel tot een oplossing te komen.
  • Als een product zoekraakt tijdens de verzending of een klant een custom product wil aanpassen, kun je overwegen een klein verlies te nemen in ruil voor klanttevredenheid en -loyaliteit.
  • Houd bij je contact met een klant ons afpersingsbeleid in gedachten en onthoud dat een recensie nooit als pressiemiddel, voorwaarde of eis gebruikt moet worden.

Lees meer over het oplossen van geschillen met kopers.

Relaties opbouwen

Klantenservice stopt niet na afloop van de transactie. Veel klanten worden terugkerende kopers zodat contact houden kan veel betekenen voor het opbouwen van deze relaties. Voordat je contact legt met klanten, moet je er zeker van zijn dat je toestemming hebt van kopers om hun berichten te sturen en voldoet aan de lokale marketingwetgeving. Lees meer in ons Verkopersbeleid.

• Doe een follow-up na een aankoop om er zeker van te zijn dat de klant tevreden is.
  • Overweegom speciale kortingscodes aan te bieden om eerdere kopers te verleiden opnieuw een aankoop te doen.
  • Blijf in contact met loyale kopers om hen te informeren over speciale aanbiedingen, nieuwe producten of shopaankondigingen.

TEKST

1. Op Etsy.com klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Uitverkopen en kortingsbonnen.
  4. Klik op Nieuwe speciale aanbieding.
  5. Selecteer het soort korting dat je wilt aanbieden.

Ontdek onze Etsy Shop basics om te helpen aan de slag te gaan op Etsy.