Global Postal verzendlabels op Etsy

Via je Etsy shop kun je Global Postal verzendlabels kopen en printen.

Om Global Postal Shipping labels te kunnen kopen op Etsy, moet je zijn gevestigd in de VS en Etsy Payments of PayPal accepteren.

Heb je feedback over Global Postal Shipping labels, laat het ons dan weten.

Ga naar een sectie:

Hoe Global Postal Shipping labels werken

Onze provider voor Global Postal Shipping labels, Asendia USA, Inc. (“Asendia”) (“Global Postal Shipping Partner”), werkt samen met USPS en andere nationale postdiensten om pakketten internationaal te verzenden.

Als je een Global Postal Shipping label koopt, print je een USPS label voor binnenlandse verzending geadresseerd aan het dichtstbijzijnde Asendia verwerkingscentrum. Als onze Global Postal Shipping Partner jouw pakket van USPS ontvangt, vervangen ze het nationale verzendlabel met een USPS internationaal verzendlabel of een andere nationale vervoerder geadresseerd aan jouw koper, met daarop de douane-informatie die je hebt verstrekt. Vervolgens versturen ze het pakket via het nationale postbedrijf van het land van de koper, die het op het adres van de koper aflevert.

Hoeveel kosten verzendlabels?

Er zijn geen extra kosten naast de normale Etsy kosten (d.w.z. transactiekosten), voor het gebruik van Global Postal Shipping labels. De kosten van verzendlabels hangen af van de plaats van verzending, de bestemming, het gewicht en de afmetingen. Bij de aankoop van een Global Postal Shipping label op Etsy.com, kun je de kosten bekijken na het toevoegen van de pakketgegevens. De kosten van ieder verzendlabel verschijnen afzonderlijk op je Betaalrekening.

Beschikbare verzenddiensten

Global Postal Shipping is incl. een internationale verzenddienst via Etsy’s samenwerking met Asendia. Deze omvat een betaalbare internationale verzendoptie die gebruiktmaakt van First Class International Parcel en andere diensten.

Global Postal Shipping labels zijn beschikbaar voor internationale bestellingen van max. 1,8 kg (4 lbs.) (excl. bestellingen naar Canada).

Als je een internationaal verzendlabel koopt, ontvang je de noodzakelijke douaneformulieren. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de vereiste informatie wordt toegevoegd.

Restituties en claims

Als je per ongeluk een verzendlabel hebt gekocht en het niet meer nodig hebt, kun je binnen 10 dagen na aankoop een restitutie aanvragen voor ongebruikte, niet-gescande labels. Je kunt op een later moment een nieuw label kopen. Lees hoe je een restitutie voor een verzendlabel kunt aanvragen.

Als je je pakket hebt verzekerd via Shipsurance, lees je hier hoe je een claim kunt indienen.

Als een item niet bezorgd kan worden, wordt het naar jouw adres teruggestuurd en niet naar een vestiging van de Global Postal Shipping partner. Zowel nationale als internationale labels zijn voorzien van je shopnaam en retouradres.

Hoe werkt tracking bij een Global Postal Shipping label?

De volledige trackinghistorie voor Global Postal Shipping labels is voor kopers en verkopers alleen beschikbaar op Etsy.com.

Global Postal Shipping labels maken gebruik meerdere vervoerders om een tijdige levering te garanderen. Voor een compleet overzicht combineert Etsy trackinginformatie voor elk deel van de pakketroute.
De tracking voor de volledige pakketroute is te vinden in het gedeelte Bestellingen & Verzending van Shopmanager. Wij vermelden “Tracking op Etsy” in Shopmanager en in de kopersnotifcaties.

Kopers kunnen de tracking volgen in de Etsy app en op Etsy.com via Jij > Aankopen en recensies.

Douane ID's en tracking

Etsy verstrekt douane ID's voor Global Postal Shipping Label zendingen. Deze ID-nummers kunnen worden gebruikt om het pakket te volgen. Douane ID's worden aangemaakt als het pakket wordt voorbereid op het verlaten van de Verenigde Staten.

Kopers kunnen een douane-ID invullen op de website van de vervoerder of op websites als https://www.aftership.com/couriers/, om hun pakket te volgen.

Je douane-ID opzoeken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Klik op het Bestelnummer voor de besteldetails.
  5. Ongeveer halverwege de pagina met besteldetails, zie je een sectie met verzendinformatie.
  6. Klik voor Meer info.
  7. De Douane-ID staat onderaan.

Waarom werkt Etsy voor sommige internationale bestellingen samen met een provider?

Etsy werkt samen met Asendia om de kosten van internationale verzending lager te houden en ervoor te zorgen dat je bestellingen internationaal kunt blijven versturen om je te helpen meer opties te kunnen aanbieden.

Hoe kan ik mijn labels uit elkaar houden?

Als je meerdere Global Postal Shipping labels tegelijkertijd print, zul je zien dat ze allemaal hetzelfde adres hebben. Je kunt de labels voor de verschillende bestellingen uit elkaar houden op de naam van de koper, het land en het bestelnummer, onder aan het label, op de plek van de CO2-compensatiebanner.

Als je USPS SCAN formulieren gebruikt

Als je USPS SCAN formulieren gebruikt, zijn deze Global Postal Shipping Labels te zien op je nationale SCAN formulier. Dat is omdat USPS nog steeds het nationale gedeelte van de route van je pakket afhandelt.