Verzendinformatie koper wijzigen

Beschik je over incomplete of onjuiste verzendinformatie voor een koper, lees dan hoe je deze problemen kunt oplossen:

Neem altijd contact op met de koper voordat je zijn/haar verzendinformatie gaat aanpassen.

Ik wil een onjuist bezorgadres wijzigen

Als je problemen ondervindt met een bezorgadres van een koper, neem je contact op met de koper via Berichten om de juiste informatie te checken. Etsy heeft geen kopersinformatie die niet bij een bestelling is doorgegeven.

Als de koper de juiste informatie aan je doorstuurt, kun je die informatie gebruiken om frankering te kopen. Tenzij je Etsy verzendlabels gebruikt, kun je zijn/haar adres niet wijzigen op Etsy. Als je Etsy verzendlabels gebruikt, lees je hoe je zijn/haar adres op een verzendlabel aanpast.

Als je geen contact kunt krijgen met een koper om zijn/haar adres te corrigeren, dan kun je de bestelling annulerenEen bestelling annuleren:

1. Op  Etsy.com, klik je op het Jouw account  icoon.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Klik op het pictogram (beletselteken) naast de bestelling die je wilt annuleren.
  5. Klik op Restitutie doen.
  6. Selecteer een Reden voor de restitutie  en voeg een optioneel Bericht aan de koper toe.
  7. Naast het bestelnummer, klik je op het vakje Doe volledige restitutie, en dan  Bestelling annuleren.
  8. Kies welke transacties je wilt annuleren. Je kunt enkele of alle transacties van een bestelling annuleren.
  9. Klik op Restitutie beoordelen.

Het adres van de koper is te lang of bevat speciale tekens

Als een adresregel te veel tekens bevat, kun je een deel van de informatie naar de tweede adresregel verplaatsen. Als tekens niet-standaard accenten of leestekens bevatten, kun je deze vervangen door tekens zonder accenten zonder contact op te nemen met de koper.

Ik wil het adres van een koper voor een Etsy verzendlabel wijzigen

Je kunt het adres van de koper wijzigen als je zijn/haar verzendlabel aanmaakt:

1. Vanuit je pagina met Bestellingen, klik je op Koop labels bij de bestelling die je wilt aanpassen.
  2. Klik op Wijzig naast Verzenden naar om het adres aan te passen.
  3. Wijzig het adres van de koper.
  4. Klik op Opslaan.

Daarna kun je je labelaankoop afronden.

Labels die je al gekocht hebt, kun je niet aanpassen. Als je het bezorgadres van de koper wilt aanpassen nadat je een label hebt gekocht, moet je verzoeken om een restitutie voor dat label en vervolgens een nieuw label kopen.

Verkopers in de VS, Canada, het VK en Australië kunnen Etsy verzendlabels kopen.

Ik heb het telefoonnummer van de koper nodig om frankering te kopen

Etsy vraagt kopers niet om hun telefoonnummer. Als je het telefoonnummer van de koper nodig hebt, neem je via Berichten contact op met de koper. Laat hem/haar weten dat je zijn/haar telefoonnummer nodig hebt om hun bezorginformatie te voltooien voor verzending.

Beschik je over incomplete of onjuiste verzendinformatie voor een koper, lees dan hoe je deze problemen kunt oplossen:

Als je problemen ondervindt met een bezorgadres van een koper, neem je contact op met de koper via Berichten om de juiste informatie te checken. Etsy heeft geen kopersinformatie die niet bij een bestelling is doorgegeven.

Als de koper de juiste informatie aan je doorstuurt, kun je die informatie gebruiken om frankering te kopen. Tenzij je Etsy verzendlabels gebruikt, kun je hun adres niet wijzigen op Etsy.

Als je geen contact kunt krijgen met een koper om zijn/haar adres te corrigeren, dan kun je de bestelling annuleren. Klik op bij de bestelling en klik op Restitutie doen. Je moet een volledige restitutie doen om een bestelling te annuleren. Klik dan nog een keer op en klik op Annuleer een transactie.

Het adres van de koper is te lang of bevat speciale tekens

Als een adresregel te veel tekens bevat, kun je een deel van de informatie naar de tweede adresregel verplaatsen. Als tekens niet-standaard accenten of leestekens bevatten, kun je deze vervangen door tekens zonder accenten zonder contact op te nemen met de koper.

Je kunt het adres van de koper wijzigen als je zijn/haar verzendlabel aanmaakt:

1. Vanuit je pagina met Bestellingen, klik je op Koop labels bij de bestelling die je wilt aanpassen.
  2. Klik op Wijzig naast Verzenden naar om het adres aan te passen.
  3. Wijzig het adres van de koper.
  4. Klik op Opslaan.

Daarna kun je je labelaankoop afronden.

Labels die je al gekocht hebt, kun je niet aanpassen. Als je het bezorgadres van de koper wilt aanpassen nadat je een label hebt gekocht, moet je verzoeken om een restitutie voor dat label en vervolgens een nieuw label kopen.

Etsy vraagt kopers niet om hun telefoonnummer. Als je het telefoonnummer van de koper nodig hebt, neem je via Berichten contact op met de koper. Laat hem/haar weten dat je zijn/haar telefoonnummer nodig hebt om hun bezorginformatie te voltooien voor verzending.